Глобальні оголошення!



Перші страви

Модератор: irinka

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення мешканка » 06 грудня 2010, 18:54

Капусняк
Зображення

1-2 реберця
Квашена капуста
картопля
морква
петрушка
цибуля
мука
сіль
перець
Інші спеції

Є декілька варіантів капусняка
Я гутую так:
Реберце відварюю, добавляю духмяний перець і перець горошком. Варю бульйон. Добавляю порізану моркву і квашену капусту. Варю до готовності на слабенькому вогні. Наприкінці добавляю картоплю і підсмажену на маслі цибульку. В самому кінці заправляю пасерованою на вершковому маслі мукою і ще хай покипить хвилинку. Сіль і приправи-до смаку.
Можна капусту тушкувати з цибулькою і потертою на терці морквою окремо, а потім додавати в готовий бульйон.
Можна цибульку підтушити зі шматочком сала і заправити.
Можна не додавати пасерованої муки.
Можна додати квасолю чи гриби. (або і те і інше)
Можна до готової страви додати сухарі з чорного чи білого хліба.
Можна заправити часником вже готовий капусняк....
Варіантів є багато і кожен, по своєму, смачний. ПС: Добавляйте свої ідеї
мешканка Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2805
З нами з: 24 лютого 2010, 15:30
Звідки: Файне місто!
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення taranjka » 25 березня 2011, 15:30

я колис десь прочитала про суп з зеленим чаєм, і то мені так захтілося, шо умм... але не могла знайти рецепт, тому перекладала з інгліш і трохи інтерпритувала. от шо в мене вийшло:
Грін-Ті суп (як каже муж - грінпісовец)
бульйон (курячий, мясний, овочевий) (літри дві)
4 потовчених часничини
3 чайних ложки сухого чебрецю, легко подрібненого
3 кружки нарізаної брокколі
200 грам дрібних макаронів
1 кружка зеленого чаю, звичайної міцності
сік одного лимона (2 столових ложки)
1/8 чайної ложки чорного перцю, сіль
В бульйон закинути часник і чебрець і закип’ятити (я ше трошки моркви даю). Закинути брокколі і макарони, зменшити вогонь, і кипятити на легкому вогні, макарони мають бути сируваті. Долийте чаю і варіть близько хвилини. Зніміть з вогню, додайте лимонний сік, перець, сіль.

трохи дивний на смак, але мені подобаєцця. десь читала шо американці його породілям рекомендують. а ше коли жара то його смачно їсти :)
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення taranjka » 01 травня 2011, 18:16

суп "Еклер". готується до 20 хв.
1,5 л. води.
150 гр. вермішелі
2 яйця
1 стакан молока
сіль, зелень
Воду закипятити, закинути макарон і варити до готовності. яйця збити з молоком і коли макарон буде майже готовий почати обережно вливати в суп. дати поваритися 2 хв. і всьо - розливати по тарілках і посипати зеленню. а точно, ше посолити, але я солю воду на початку трошки.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення svetla » 05 серпня 2011, 08:52

Привіт куховарикам!!! Такі смачнющі (при прочитанні ;-) ) рецептики...
А може хтось поділиться рецептом і секретом приготування СОЛЯНКИ? :?
svetla Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 530
З нами з: 22 березня 2010, 18:00
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення svetla » 19 вересня 2011, 22:34

І так, теоретично вже знаю як варити солянку. Та руки все не доходять до практики :oops:
Сьогодні пробувала варити супчик цибульковий по рецептику гри з вогнем. Чесно кажучи я ніколи не їла такого супу то й не знаю який він має бути :oops: Але те, що я зварила сподобалось! :гуд: Незвичайно. Бо шось зациклилась на тих звичайних супах...
svetla Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 530
З нами з: 22 березня 2010, 18:00
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення happymami » 16 жовтня 2011, 21:11

1. А мені розкажіть хтось, як солянку готувати???

2. А ще - як ви готуєте борщ??? Буряк прожарюєте чи ні? Яка послідовність дій?

3. А ще хочу рецепт підбиваного борщу. Тобто такого, котрий на молоці кажись варять чи на сирих яйцях, не памятаю. Він червого кольору виходить і кришити до нього треба потім варені яйця і сметанку. нямням
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4945
З нами з: 15 листопада 2009, 08:56
Звідки: З дому)))
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення гра з вогнем » 16 жовтня 2011, 21:14

солянку як і борщ, хто як хоче так і готує

я вже давно не готувала. бо огірків не маю нормальних, а так солянку люблю. вещь!

протой твій третій борщ не знаю. я такого не їм. я взагалі борщ зі сметаною не їм.

а звичайний борщ під настрій. як хочеться легшого нічо не роблю з буряком, як важчого, то тушу.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення happymami » 16 жовтня 2011, 21:22

гра з вогнем написав:солянку як і борщ, хто як хоче так і готує

ну мені б хоч основу хтось кинув, а то я навіть не знаю, з чого вона складається класично і шо за чим кидати ;-)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4945
З нами з: 15 листопада 2009, 08:56
Звідки: З дому)))
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення гра з вогнем » 16 жовтня 2011, 21:23

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення happymami » 16 жовтня 2011, 21:26

гра з вогнем ухтиии. Дякую. Я таке з ковбасою спробую. Цікаво, чи вийде бульйон з неї. Мені солянка нра в старому млині. Там купа всього і воно таке ситне шо можна тріснути
Дякую
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4945
З нами з: 15 листопада 2009, 08:56
Звідки: З дому)))
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Поперед.Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість