Глобальні оголошення!



Салати (ділимось рецептами)

Модератор: irinka

Re: Салати (ділимось рецептами)

Повідомлення mari » 11 червня 2010, 19:01

Салат з риби з морквою та цибулею

Дуже цікавий і простий у приготуванні салат з розряду ситних.

Інгредієнти:

* Філе білої риби 600 г (тріска, судак, минтай і т.п.)
* Ріпчаста цибуля 1 / 2 шт. + 2 шт.
* Морква 1 шт.
* Зелень петрушки 1 / 2 пучка, лавровий лист, перець горошком
* Сіль
* Рослинна олія для смаження
* Сир 100 г
* Майонез 1 упаковка

Спосіб приготування:

Філе риби промити під водою, обсушити, нарізати на шматки. У каструлю налити води, покласти зелень, нарізану половинку цибулини, рибу, лаврушку, перець горошком, трішки підсолити і відварити до готовності.

Моркву натерти на крупній тертці й обсмажити на рослинному маслі.

Цибулини, що залишилися, очистити, нарізати півкільцями й обсмажити на олії.

Готову рибу витягнути з каструлі, остудити й розділити на дрібні шматочки. Поставити на тарілку кільце і викласти рибу першим шаром.

Змастити шар риби майонезом.

Потім викласти шар цибулі.

Змастити майонезом.

Викласти моркву.

Змастити майонезом.

Зняти кільце. Салат посипати тертим сиром.

Прикрасити салат на свій смак і подати до столу. Приємного апетиту.

Я робила- дуже смачний!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :crazy:
Приєднані файли
555555.jpg
555555.jpg (22.16 Кб) Переглянуто 4365 разів
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Салати (ділимось рецептами)

Повідомлення mari » 11 червня 2010, 19:08

Шопський салат

Шопський салат був створений болгарами як альтернатива грецькому. Тому вони всіляко підкреслюють його особливість і ніколи (!) не допускають у шопській салаті таких вільностей, як оливки. Більше того, настільки популярний в «російських» рецептах шопського салату солодкий перець в самій Болгарії практично ніколи не додають (хоча це і не забороняється).

У сусідніх країнах, наприклад, у тій же Чорногорії, «Шопський салат» спростили ще більше, звівши число інгредієнтів до мінімумму і часто не додаючи в нього навіть цибулю. Сьогодні я пропоную Вашій увазі рецепт справжнього «Шопського салату» - як його готують на батьківщині в Болгарії

Вам знадобляться:

3 помідори
2 огірки
1 цибулина
200 г м'яких болгарської бринзи
оливкова олія

Приготування:

Зрізаємо з огірків шкірку і нарізаємо їх великими скибочками.

Такими ж великими скибочками нарізаємо помідори.

Цибулю ріжемо кільцями або півкільцями.

Бринзу розминаємо руками і додаємо у салат.

Ретельно змішуємо, солимо і заправляємо оливковою олією.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Салати (ділимось рецептами)

Повідомлення Natalinda » 07 серпня 2010, 22:54

Рижуля написав:kamisia specially for you ;)
салатик з овочів і плавлених сирків
Знач беру будь-які плавлені сирочки, тру їх на дрібній терочці, додаю все, що з овочів знайтеться в холодильнику :)
Сьогодні це були - перець, помідор, кукурудза консервована, огірочок + часничок і зелень.
Дуже добре сюди підходить морковка варена.
Заправка - майонезна.
Дуже люблю такі салатики.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Салати (ділимось рецептами)

Повідомлення Перлинка » 21 листопада 2010, 17:09

Не знаю як цей салат називається,але я його люблю .

правда останнім часом не дуже хочеться,бо взагалі не знаю чого хочеться :)
Всі інгрідієнти на око,приблизно одинаково пропорційно 1 до 1

Те що ріжеться нарізати великими кубиками

ананас консервований -1 банка

червона квасоля консервована-1 банка(тільки читайте уважно,бо чоловік якось взяв білу в томатному соусі,на малюнку виглядала як червона)

шинка чи вітчина

куряче філе варене в підсоленій воді

помідори

листя салату або зеленої пекінської капусти

Все перемішати ,заправити олією,хто яку любить.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 5093
З нами з: 26 вересня 2010, 17:34
Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Re: Салати (ділимось рецептами)

Повідомлення lore1ei » 21 листопада 2010, 18:40

5-6 болгарських перчин
1 невелика селера
1 квашений огірок
1 зубець часнику
зелень петрушки або зелена цибуля
сіль, цукор, сік цитрини
майонез або олія

Нарізаємо перець соломкою. Почищену селеру тремо на дрібній терці і скроплюємо цитриновим соком або розчиненою у воді лимонною кислотою (для того, щоб не почорніла). Тремо на грубій тертці квашений огірок. Дрібно січемо зелень петрушки або зелену цибулю. Часник розтираємо з сіллю. Усе добре вимішуємо. додаємо до смаку сіль та цукор. Заправляємо салат майонезом або олією.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Салати (ділимось рецептами)

Повідомлення lore1ei » 21 листопада 2010, 18:41

400 г цвітної капусти
150 г огірків свіжих
150 г помідорів
50 г зеленої цибулі
100 г майонеза і сметани (суміш)
сіль, цукор до смаку

Помиту і розділену на дрібні суцвіття капусту опустити в киплячу підсолену воду і варити до готовності (але не переварити) Огірки очистити від шкірки, нарізати шматочками. Також нарізатии помідори. Подрібнити зелену цибулю. Змішати овочі та заправити їх цукром, сіллю та сумішшю майонеза зі сметаною. Викласти в салатник і прикрасити нарізаними огірками та помідорами.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Салати (ділимось рецептами)

Повідомлення lore1ei » 14 січня 2011, 18:01

Підкажіть якийсь смачний салат з кальмарів, мама привезла, незнаю як використати.
І бажано без майонезу, чоловік не любить.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

салат із хурми, яблука і солодкої цибулі

Повідомлення mavpusya » 15 січня 2011, 16:45

не знаю, яка вона правильна солодка цибуля? я давала білу салатну, або фіолетову ялтинську

це салат скоріше для себе, ніж для гостей

2 хурми, я беру тверденький корольок
1 яблуко
1 маленька цибулина
сік лимону
листя салату, якщо є, можна і пекінську капусту поскубати

порізану хурму і яблучко, збризнути соком лимону
зверху цибулька і салат
по усьому поливаємо такою заправкою:
1 ст.л оливкового масла
1 ст. л. бальзамічного, чи винного уксусу
1-2 ч.л. соєвого соусу
мед, цукор, чорний, чи білий перець до смаку

смачного!
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1143
З нами з: 28 листопада 2010, 18:41
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

самі ходові салати

Повідомлення mavpusya » 15 січня 2011, 17:44

Цезар із куркою

3 курячі філе, посмажити скибками
150 гр. тушкованих шампіньйонів із цибулькою, сухеньких
1 ст. л. фенхелю, я розтираю в порошок перед додаванням, аромат сильніший тоді
1 зубчик часнику
25 гр пармезану по рецепту, я даю більше
кілька листів салату

заправити олійкою із уксусами на свій смак, або майонезом
фенхель підсипаю в курку до смаження, або тімьян((не кмін) його ще називають чебрець), з обома треба бути акуратними в дозуванні, мають яскраво виражений смак
курку і гриби підсолюю під час готування, солоність залежить від того, скільки ви даватимете пармезану, якщо по рецепту, то солимо, як на готову страву, і чи даватимете майонез

Салат із макарону тьоті Люби. Вона його із Канади привезла.
Його дуже люблять мої похресники. Можливо через макарон.

відварити пів невеликої пачки макарону, беру якісь цікаві невеличкі форми, тільки макарон добре італійський, або наш по італійських рецептурах, одним словом, щоб не розлізся в процесі варки, потрібно прополоскати гарячою водою, щоби не був клейким
200 гр. твердого сиру
1-2 шт. червоного солодкого перцю
0,5 кг вареного м"яса, беру телятину
цибуля невеличка і дрібно порізана
кукурузка

сир треться на тертці, перець і м"ясо нарізається кубиками

заправити майонезом, дуже смачно із домашнім
я заправляю оливковою олійкою із зернами гірчиці+ложку бальзамічного уксусу

добрий і гарячим, кілька разів не витримала поки вистигне макарон

Мій улюблений. Без назви.

печериці тушковані із цибулькою, до олійки при тушкуванні даю півчайної ложки масла
курка, варена, смажена, яку любите, чи встигаєте зробити, з обома варіантами смачно. головне не переварити, аби трималась купи
помідор, або кисле яблуко
петрушка, добрий жмут
сухарики, сушу сама із бородінського, чи ароматного хліба
заправити (олія+гірчиця+лимонний сік+сіль), або майонезом

200 гр. курки і печериць
2-3 помідорки
100-150 гр сухариків

перед гостями зранку нарізаю курку і змішую із шампіньйонами, помідор і петрушку додаю перед вимішуванням. посипаю сухариками зверху


Салат із тунцем
Фасоля варена, або із баночки
невеличка баночка тунця
перець болгарський
цибулька фіолетова маленька. порізана кільцями
заправляємо олією
я додаю ще гірчицю і лимонний сік, роблю заправку із олією і сіллю

Моркв"яний салат по турецьки

500 гр моркви і 2-3 ст.л олії, посмажити до жовтенького кольору, підсолити за смаком, додати 125 гр горіхів, 0,5 ч.л чорного і червоного перцю(за смаком), тмін мелений(краще розтовкти перед самим смаженням)1-2 ч.л. і протушкувати ще 2-3 хв.
Вистудити, додати часник 2 зубчики і заправити сметаною.
Зверху обсипати 2 ст.л. дрібно нарізаної петрушки.

по рецепту береться по цілій чайній ложці обох видів перцю. але для мене гостроти вистачає і від 0,5, не любите гострого, беріть ще менше

Я цей салат наминала під час вагітності, дуже хотілось гострого :dance: Але із морквою потрібно бути обережними, надмірна кількість вітаміну А може зашкодити плоду.

Цей салат можна подавати на грінках із чорного хліба, також дуже смачно...
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1143
З нами з: 28 листопада 2010, 18:41
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Салати (ділимось рецептами)

Повідомлення flower » 28 січня 2011, 11:33

Була колись в гостях і спробувала такий салат із тунцем:
капуста пекінська
помідор
огірок
сир твердий (хто який любить)кубиками, але не дрібними
баночка тунця
оливки (можна цілі, можна порізати)
і заправляється оливковою олією, хто хоче можна і з майонезом,але ми не любимо
І цей рецепт я трошки переробила замість пекінської звичайну капусту даю, огірок тоже не завжди даю, можна ше додати зелені, я з базиліком пробувала. А і тунець краще італійський (завжди є в холодильнику, бо є кому передавати :) ). Смачного!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей

cron