Глобальні оголошення!



Як ви закриваєте березовий сік?

Модератор: irinka

Як ви закриваєте березовий сік?

Повідомлення flower » 01 квітня 2012, 10:12

я сьогодні закриваю сочок з апельсинкою і родзинками. а як закриваєте ви?
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Свіжий березовий сік

Повідомлення Dribchuk » 01 квітня 2012, 10:22

Я закривала з лимоном, з апельсинкою, з анісом і з мятою (мій улюблений).
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Свіжий березовий сік

Повідомлення flower » 01 квітня 2012, 10:27

Dribchuk то всі інгредієнти разом? чи окремо сік з анісом і мятою? мята свіжа? бо я буду ще мати сік і хочу шось нове спробувати.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Свіжий березовий сік

Повідомлення Dribchuk » 01 квітня 2012, 10:47

flower написав:Dribchuk то всі інгредієнти разом? чи окремо сік з анісом і мятою? мята свіжа? бо я буду ще мати сік і хочу шось нове спробувати.


Ні. Окремо з лимоном (2 кільця на 3л.), окремо з анісом (десь одна четверта чайної ложки на 3л.) окремо з мятою. Мяту бажано свіжу, але зараз я не мала, брала сушену, трошки довше кипятила, потім проціджувала і в банки. Ще аніс +лимон, теж смачно.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Свіжий березовий сік

Повідомлення Anjuta » 01 квітня 2012, 11:23

а я кладу по одному кружельцю апельсину чи лимону, також добре)
ще закривала з цукерками барбарис і дюшес
Anjuta Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 693
З нами з: 16 січня 2012, 12:44
Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Re: Свіжий березовий сік

Повідомлення Sawwku » 01 квітня 2012, 11:25

то ви його пастеризуєте, чи просто в банки і все?
Sawwku Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1560
З нами з: 18 січня 2011, 11:07
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Re: Свіжий березовий сік

Повідомлення Dribchuk » 01 квітня 2012, 12:21

Sawwku написав:то ви його пастеризуєте, чи просто в банки і все?

Я кипячу сік з цукром, в банки кладу дольки цитрусових чи аніс і тоді заливаю киплячий сік в банки. (банки теж перед тим стерелізую) Закриваю щоб довше трохи постояв бо зазвичай це 60 літрів, а то скоро не випється. Так втрачаються поживні речовини, але що поробиш. А зразу як привозять пємо свіжий сік не кипячений. Його можна зберігати 3-5 діб в скляній тарі в прохолодному темному місці.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Як ви закриваєте березовий сік?

Повідомлення Sawwku » 01 квітня 2012, 12:56

я от нарила, що заливають в банки чи пляшки, дають ізюм і в темне місце. без стерилізації і тп. то на зиму воно стає як квас, без градусів, но з бульбашками
хтось таке робив?
Sawwku Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1560
З нами з: 18 січня 2011, 11:07
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Re: Як ви закриваєте березовий сік?

Повідомлення Anjuta » 01 квітня 2012, 15:21

Sawwku написав:я от нарила, що заливають в банки чи пляшки, дають ізюм і в темне місце. без стерилізації і тп. то на зиму воно стає як квас, без градусів, но з бульбашками
хтось таке робив?

пробовала в знайомих - дуже смачне, але сама жодного разу не робила так, бо боюся спортити сік( :dreams:
Anjuta Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 693
З нами з: 16 січня 2012, 12:44
Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Re: Як ви закриваєте березовий сік?

Повідомлення flower » 01 квітня 2012, 17:51

в мене чоловік робить такого типу як квас, але із ячмінною кавою. але мені подобається березовий сік лише підсолоджений і з добавками лимона чи апельсина, я свіжий сік не п'ю.
а роблю так: доводжу сік до кипіння, додаю цукор, ізюм, апельсин. покипить пару хвилин і заливаю в банки, попередньо пропарені кипятком.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей

cron