Глобальні оголошення!



Гарбузові рецепти

Модератор: irinka

Гарбузові рецепти

Повідомлення mari » 03 березня 2012, 23:17

У невелику каструлю викласти дрібні кубики половину середнього гарбуза, а всередині зробити ямку і викласти рис-0, 5 стакану.
Залити 1 скл. води і варити протягом 15-20 хв. під кришкою.
Додати вершки (сметану) і цукор та варити, поки рідина не випарується, додати масло і перемішати. У піст краще без вершків і масла – смачно буде з родзинками, фініками, курагою, горіхами, свіжими ягодами, ваніллю, корицею.
Подавати з медом,варенням.
Смачного!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення Lusik » 03 березня 2012, 23:25

А ми всі усі любимо ось такий салатик:
відварити моркву і гарбуз. Моркву натежти на крупній тертці, гарбуз нарізати кубиками середньої величини і змішати до купки. Додати до моркви і гарбуза зелений консервований горошок, олію (дуже смачно з нерафінованою - соняшниковою), травички різні до смаку і сіль-гарненько вимішати. І можна споживати.

Ми найчастіше їмо цей салатик з печеною картопелькою:))Смакота!!!!!!!
Lusik Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 575
З нами з: 17 лютого 2011, 15:04
Звідки: Тернопіль-Дружба
Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення Lesya » 03 березня 2012, 23:37

Я люблю гарбузову кашку з рисом, яблуками і родзинками. Відварити гарбуз нарізаний кусками до півготовності, + рис і яблуко. Можна трохи молока. В кінці ізюм.
Зображення
Lesya Офлайн

Аватар користувача
Аптекар (провізор)
 
Повідомлень: 866
З нами з: 05 липня 2010, 19:17
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення flower » 04 березня 2012, 01:30

Для запіканки з гарбуза вам знадобиться:
• 1 кг очищеного і нарізаного крупними кубиками гарбуза
• 100 г (5 ст. л.) манною крупи
• 500 г сиру ніжної консистенції без грудочок
• 8-10 (1 кг) крупних кислих яблук
• 2 яйця
• 3 ст. л. мелених білих сухарів
• 4–6 ст. л. цукру
• 10 г ванільного цукру
• 2 ст. л. меленою кориці
• сок 1/2 лимону
• вершкове масло для обмазки форми
• панірувальні сухарі для обсипання форми
Спосіб приготування:
1. Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину.
2. Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу. Розімніть гарбуз з цією сумішшю, прагнучи не допустити утворення манних грудочок. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.

3. В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли. Додавайте сік, якщо необхідно.

4. Форму для випікання (можна використовувати роз’ємну) щедро змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями.

5. В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів.

6. Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими, але не розповзлися.

7. Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці.

8. Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці.

9. Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Білок покладіть в холодне місце. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком.
10. Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте.

11. Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. Якщо верх запіканки почне рум’янитися дуже швидко, прикрийте його листом пергаментного паперу.

12. Дайте запіканці охолонути, прикрасьте шматочками яблук, политими цукровим сиропом, і подавайте до столу.
6 порцій
Смакота. Раджу спробувати! Для себе я цей рецепт трохи спростила, нелюблю складних і довгих рецептів і ще як є родзинки завжди додаю.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення Nymydora » 04 березня 2012, 03:48

гарбузова каша смачніша набагато не варена, а запечена в духовці, особливо в горщику.
дуже смачно давати в салат сирий гарбуз - до моркви, квашеної і просто капусти, пророщеної пшениці
гарбузяний сік - напій гаррі поттера ))) хто не любить того присмаку, то можна змішати з моркв'яним - максимум користі.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення Natalinda » 04 березня 2012, 16:42

Нимидора як правильно запікати?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення Nymydora » 04 березня 2012, 20:46

Наталінда, а маю глиняний горщик, кришу туди гарбуз, даю ложку крупи - рису чи пшона і заливаю гарячою водою. Накриваю кришкою і ставлю в нагріту (180 приблизно) духовку. І на 40 хвилин забуваю. Води можна неповну, навіть, щоб не накривала гарбуз, бо все одно сік пустить. ПОтім розминаєш, масла даєш і їсиш. Сьогодні робила ще з іюмом - теж добре. Я не не солоджу, але можна ще цукру чи меду за смаком кинути.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення Natalinda » 05 березня 2012, 03:26

Я от боюся як то з водою вгадати шоб не пригоріло....
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення гра з вогнем » 05 березня 2012, 03:29

думаю води стандартно по кількості крупи тре дати
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Гарбузові рецепти

Повідомлення Pipochka » 25 вересня 2012, 23:43

хочу поділитися дуже смачним рецептом гарбузово-яблучної кашки (мені дуже сподобалася).
У горщик для запікання на дно ріжемо кубиками гарбуз,
потім посипаємо манкою (сирою),
зверху кубиками (я просто порізала пластинками) яблука, посипати їх цукром.
Тоді знову гарбуз кубиками, манка, яблука, цукор.
Запікати 1-1,5 год. (ніякої води додавати не треба)
Зображення
Pipochka Офлайн

Аватар користувача
Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 301
З нами з: 13 жовтня 2011, 20:23
Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 330 раз.
Подякували: 275 раз.
Діти: моє солодке щастя - синочок Юрчик
Моя донечка- сонечко Катруся

Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей