erinaceus написав:Ulkanet А як сушите вишні?
помила, кісточку вибрала розірвала на дві половинки і на сушку електричну. на 45-50 градусів. і сушу.
вишні вийшли не шкварки, але і не макі такі як куплена курага. ну і кислуваті. думаю що можна було їх і менше сушити, вони б були набагато мякіші - просто я боялася що воно зіпсується, поцвіте і затухне мені банці
колись моя прабаба, яка жила біля Старої Ушиці мала лозницю, то вона там робила дуже класний чорнослив.

але то важка дуже робота. бо це на протяці 4-5 днів треба тримати дуже малесенький вогонь - бо як зажарко то нічого не вийде, згорить. замала температура - почне псутися. то вона там в тій лозниці по 4-5 суток "жила". ну і палити треба було певними породами дерева, тобто не всі патики йшли на розпал в ту лозницю.
мій дідо вміє і знає як ту лозницю зротити і як там сушити фрукти, але не хоче розказати
