Глобальні оголошення!

А ваш малюк смоктав пустушку?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Ви з соскою?

Ви можете обрати до 5 варіантів відповіді

Переглянути результати

Re: А ваш малюк смоктав пустушку?

Повідомлення Dribchuk » 19 березня 2013, 17:47

я теж негативно ставлюся до пальців в роті, особливо якщо дитина дійсно смокче їх для заспокоєння, знаю одну маму малий якої так смоктав пальця що почав гноїтися ніготь і викривлятися пальчик. :scare: Але тут мені здається що це відбувається через певний психологчний дискомфорт у дитини. От в нас так з пустушкою - був період мала практично від неї відмовилася, а потім захворіла, попали в лікарню, під крапельниці-уколи і дитина знов почала не випускати з ротика сосю, поки не було пустушки смоктала кут підодіяльника з одіяла :sad: Мені чесно було легше і спокійніше дати їй того дурачка ніж дивитися як моя дитина безперервно плаче і смокче якісь тряпки. :crazy:
Смоктальний рефлекс зникає, але з допомогою соски дитина заспокоюється. Можливо і можна якось інакше заспокоїти дитину в екстремальних умовах - але я таких способів не знайшла. :cray:
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення гра з вогнем » 19 березня 2013, 17:49

я не озумію чим палець страшний? чому соска на 100% краще.

я ше можу зрозуміти шо дитина пхала руки до рота. так само вона пхає до рота й ту сосочку. підбирає з піска землі та й пхає. так само як сосочку миють водою, так і руки можна помити.
хоча дія підняти соску, облизати її та дати дитині - напевно ніколи не буде мені зрозумілою та прийнятною.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 19 березня 2013, 17:50

Можливо і можна якось інакше заспокоїти дитину в екстремальних умовах - але я таких способів не знайшла

дати грудне молоко коли дитина на гв. або обійняти та поносити. коли не на гв.
хоча коли не на гв. то дають соску для задоволення того ж смоктального рефлексу. це робити необхідно навть.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Lenysa » 19 березня 2013, 17:58

соску забрав і її немає , а от пальчики завжди є, в мене знайома не давала дитині соску, бо то заважає налагодженню контакту, між мамою і дитиную, а в результаті дитині 7 років і в неї великий палець став викривленим і деформованим.І ще не розумію, яким чином дитина може н брати груди, відмовлятись від г.в. і т. д, адже це все на підсвідомому рівні відбувається, це ж інстинкт і точно дитина в жодному випадку не може переплутати груди з якоюсь резиною(це ж і запах не той і взагалі.)
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Повідомлення Dribchuk » 19 березня 2013, 18:15

гра з вогнем як ти її поносиш як вона під крапельницею майже цілодобово? Тоді вже були не на ГВ, мала 2 роки. Не знаю, мені тоді волосся дибки ставало що моя дитина так кричить. Щей ті наші лікарі-медсестри :scare: з своїм "а шо їй буде? хай собі кричить" :scare:
Щодо гігієни то так - соска нічим не краща за пальця, бо і з землі піднімає в рот суне і тою соскою всюди тре а потім в рот. :bad:
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення гра з вогнем » 19 березня 2013, 18:19

у мене теж викревлений і деформований палець від писання. вже пару років не пишу. приходить в норму.
це я до того шо не такий страшний як його малюють
може якшо гноїться і кривиться то справа не лише в смоктанні.

коже вирішує собі сам, чи давати соску чи не давати. я вибрала шлях, ближчий до природного, соску не давала, не привчала дитину до неї. бо не бачила потреби перше давати, потім забирати.

Дрібчик. якшо в тебе була критична ситуація і ти знайшла вихід давати з цієї ситуації, який б він не був то це лише добре.
Ми ж обговорюємо повсякденні ситуації.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 19 березня 2013, 20:13

гра з вогнем знаю дитину, яка в шість років смоктала пальця :confused: то шо чекати поки той рефлекс пройде? чи то вже не рефлекс а звичка?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Галина » 19 березня 2013, 20:46

В мене була однокласниця, яка в 8-му класі смоктала палець втіхаря під партою!!! Причому норманьна дівчина була, розумна, розвинута, а звичка нікуди не ділася.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення гра з вогнем » 19 березня 2013, 20:56

у нас пройшло само собою в 4.5 роки. загалом смоктальний рефлекс в нормі згасає приблизно до 6 років.

просто не варто плутати такі речі як смоктання як задоволення моктального рефлексу і смоктання як заспокоєння, тощо. дитину варто вчити альтернитивним методам і способам задоволення своїх потреб
звісно на початку смоктання використовується не лише для їжі, а для заспокоєння, засинання, вивчення світу (смоктання предметів). згодом дитина вчиться іншим способам пізнання, а потреба в смоктанні відпадає разом зі згасанням смоктального рефлексу.
в когось це відбувається в рік, в когось в два, а в когось пізніше.

Галя, так само дитина може смоктати й пустушку під партою, чи пісяти в туалеті лише під звуки води чи слова "пісь-пісь".

зрозуміло шо легше дати пустушку. потім. коли мамі здасть шо всьо, викинути її і сказати - нету.
кожен вибирай свій спосіб спілкування з дитиною та ставлення до її потреб.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 27 березня 2013, 18:51

Lenysa написав:а . що дитина з пальцем роті краще виглядає? І чому ви думаєте, що соска погано впливає на ГВ., адже це 2 різні речі, дитинка ніколи не переплутає груди матері і соску.

Соска, пустушка, накладки на груди, все, що дитина смокче крім маминих грудей негативно впливає на грудне вигодовування! Навіть, якщо дитина смокче ці предмети рідко.
Основні причини:
По, перше, дитина починає неправильно прикладатися до грудей.
По-друге, виникає проблема емоційного, психологічного характеру.

"Плутанина" сосків - це умовна назва, яка не говорить про те, що дитина переплутає груди і соску. Швидше так: те, що дитина смокче - це для неї "всесвіт". І якщо цим "всесвітом" стає гумовий предмет - в дитини стається "переворот свідомості" (може хтось підбере кращий вираз, але сподіваюся суть зрозуміла), що в першу чергу проявляється як "відмова від грудей".
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Поперед.Далі

Повернутись до Все, що полегшує побут з дітками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей