Глобальні оголошення!

А ваш малюк смоктав пустушку?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Ви з соскою?

Ви можете обрати до 5 варіантів відповіді

Переглянути результати

Re: А ваш малюк смоктав пустушку?

Повідомлення Shalimar » 30 березня 2013, 18:55

ЗІрка написав:з постів деяких мам тут виходить, що пустушку можна замінити розмовою.

Это Ты на меня намекаешь? просто пальцем тыкать не хочешь? )))

Я говорю о Нашем опыте. И пишу о том, что не случалось ситуаций, в которых была необходима соска ребенку. Смоктал грудь (много, часто, подолгу), смоктал кулачки какое-то время, хотел есть - кормила (а не соску давала), хотел на руки - брала на руки (а не соску давала), было жарко - раздевала (а не соску давала). ВСЕ. Мой ребенок по другим причинам не плакал. И тем более не раздражался (будучи новорожденным). С какой стати?? раздражаться. Крч, соской я бы проблемы не решила.
Когда подрос - год, может, чуть старше... Я писала, что да, мог раздражаться в каких-то ситуациях. Ну это тупо было бы затыкать раздраженному или обиженному ребенку рот соской )))) В каких случаях раздражался? например, не получал желаемого... Объясняла, почему не может получить, обнимала, успокаивала.... Да, разговаривала. А что надо было? соску в рот? ))))
Я не знаю, в каких ситуациях стоило бы давать ребенку соску, при условии, что ребенок полноценно сосет грудь (и по требованию).
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Dashko » 30 березня 2013, 18:59

Шалімар, краще і не скажеш :rose:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення ЗІрка » 30 березня 2013, 20:26

мій коли втомлений був, то довгий час не вмів сам заспокоюватися. істеркии з будь-якого приводу, іграшками кидався. ні читання книжок, ні обійми, ніжні слова - нічого не допомагало. тільки пустушка :dash:
може якби на шостий день після народження йому її не дали, то володіти собою вчився б швидше. але я вже казала - в палаті в нас тілько я ходила ночами, дві інші дитинки мирно спали після годування. :cray: тому коли свекруха купила пустушку - я не надто противилася. мабуть це я заслабка, бо не змогла протриматися перші місяці.
але реально бачила інших дітей і знаю - з моїм важче, інші батьки в парку сидять на лавочці - діти бігають окремо, а я з сином кожну купку землі розглядаю і мушу разом з ним порпатися - інакше не відстане. короч, всьо покажи, розкажи, побав... зате словниковий запас в нього вже огого, триндить як дорослий :hi:
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Shalimar » 31 березня 2013, 18:51

ЗІрка написав:але реально бачила інших дітей і знаю - з моїм важче, інші батьки в парку сидять на лавочці - діти бігають окремо

это не Наш вариант)
Мой ребенок с моих рук не слазил (ни коляска, ни развивающий коврик, ни кресло для кормления, ни баунсер (кресло-качалка), ни ходунки... игрушками, мультиками, мобилем его было не завлечь) на протяжении полугода с раннего утра до позднего вечера, и потом тоже - у меня не было возможности спокойно и расслабленно сидеть на лавке. Подстраховывала ,поддерживала... И так же требует внимания, моей компании почти всегда и везде. Дома, на улице. При том, что помощников у меня нет. Совсем. Так что своими рассказами Ты меня, ЗИрка, не испугаешь )))
Одного не пойму - при чем тут соска?? )))) (я поняла, почему Ты дала ее ребенку, если что)
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення ЗІрка » 31 березня 2013, 21:38

не хотіла нікого лякати, просто ділилася власними жалями :rose:. мені надто важко постійно бути з дитиною, залишаю періодично на годинку-дві ще змалку. тепер і на довше. я не кажу, що соска - необхідність, я кажу, що це батьківська слабкість у випадку з деякими дітьми. бо є ж і такі, що плюють її, не потребують надто. а вже як дитина звикне - то ще важче її забрати. :cray: коли вже став старший і можна було "пагаваріть", тоді ми ту "дуду" і "загубили". чекали "самовідлучення", як у випадку з ГВ

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Dashko » 31 березня 2013, 22:07

ЗІрка написав:мій коли втомлений був, то довгий час не вмів сам заспокоюватися. істеркии з будь-якого приводу, іграшками кидався. ні читання книжок, ні обійми, ніжні слова - нічого не допомагало. тільки пустушка :dash:
може якби на шостий день після народження йому її не дали, то володіти собою вчився б швидше. але я вже казала - в палаті в нас тілько я ходила ночами, дві інші дитинки мирно спали після годування. :cray: тому коли свекруха купила пустушку - я не надто противилася. мабуть це я заслабка, бо не змогла протриматися перші місяці.
але реально бачила інших дітей і знаю - з моїм важче, інші батьки в парку сидять на лавочці - діти бігають окремо, а я з сином кожну купку землі розглядаю і мушу разом з ним порпатися - інакше не відстане. короч, всьо покажи, розкажи, побав... зате словниковий запас в нього вже огого, триндить як дорослий :hi:

Так само мами, які переходять на штучне годування в більшості мають якісь причини, підстави, пояснення, чому вони так зробили ( і в їх положені ніхто не дасть гарантії, що не зробив би інакше). Але ми все одно говоримо про те, що годування сумішами шкідливе, однозначно.

Так само і в ситуації з пустушками. Вони однозначно негативно впливають на організацію грудного вигодовування.

ЗІрка, я думаю, ти пустушку дала навіть не через то, що твій малий якось інакше поводився. А більше через те, що пустушка в нас вважається таким безобідним предметом, ще й рятівником навіть, а "негативні наслідки" відносять до міфів, принаймні мені здається, що більшість знає, що від пустушки можуть бути проблеми, але думають, що проявляються вони в одиниць. Хоча насправді негативні наслідки від пустушки проявляються у всіх, ну принаймні десь до 8-ми місяців, це точно.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення taranjka » 31 березня 2013, 22:45

які саме негативні наслідки?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TaniaPicaSSo » 31 березня 2013, 22:53

Теж би хотіла точніше знати про негативні наслідки. Ми хоч і без пустушки, але часто доводиться пояснювати комусь чому. Хотілось би впевненіше звучати у своїх відповідях :В): А то я відмахуюсь загальними фразами, що погано впливає на ГВ, зуби криві будуть, і відівчити важко. Більше наслідків не знаю, та й по них би хотілось знати детальніше.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Dashko » 31 березня 2013, 23:44

Dashko написав:
Lenysa написав:а . що дитина з пальцем роті краще виглядає? І чому ви думаєте, що соска погано впливає на ГВ., адже це 2 різні речі, дитинка ніколи не переплутає груди матері і соску.

Соска, пустушка, накладки на груди, все, що дитина смокче крім маминих грудей негативно впливає на грудне вигодовування! Навіть, якщо дитина смокче ці предмети рідко.
Основні причини:
По, перше, дитина починає неправильно прикладатися до грудей.
По-друге, виникає проблема емоційного, психологічного характеру.

"Плутанина" сосків - це умовна назва, яка не говорить про те, що дитина переплутає груди і соску. Швидше так: те, що дитина смокче - це для неї "всесвіт". І якщо цим "всесвітом" стає гумовий предмет - в дитини стається "переворот свідомості" (може хтось підбере кращий вираз, але сподіваюся суть зрозуміла), що в першу чергу проявляється як "відмова від грудей".

Часто кажуть, а от в нас є пустушка і все ОК.

Якщо говорити про шкоду для дитини (крім того, що смоктання пустушки призводить до зменщення молока, тріщин, застоїв):
1) неправильне прикладання призводить до того, що дитина не ефективно спорожнює груди, тобто не може швидко висмоктати потрібну кількість молока. І також при неправильному прикладанні не так повноцінно задовільняється смоктальний рефлекс. В результаті дітки хочуть довго смоктати і виходить замкнуте коло: маму це обтяжує, тому вона дає пустушку, смоктання якої в свою чергу ще більше псує прикладання.

По другому пункту, психологічному:
Коли ми даємо пустушку? Коли дитина плаче, правильно? Але плач - це тільки сигнал. При чому чуть не єдиний сигнал, принаймні наяскравіший, який може передати дитина мамі. І наша задача не сигнал виключити, а усунути причину, яка його викликала. А завдяки пустушці дитина лише перестає плакати. ((( Також в цьому плані негативно впливають закачування, відволікання. Але найнебезпечніше те в цій ситуації, що помагає найкраще. А пустушка дуже гарно справляється з цією задачею (((
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Kskz » 01 квітня 2013, 09:57

І ще додам, що від пустушки може погано набиратись вага, от Dribchuk писала, що вони перейшли на Шв, бо дитина набирала мало ваги, але від народження була присутня пустушка. І от получається, що якби замість пустушки, дитина смоктала би груди, то з вагою скоріш за все було би краще, бо від пустушки ваги не прибиваш та і після неі, як писала Даша, дитина вже не так ефективно спорожнює груди.
Ірінка, пише, що пустушку дали в 2 місяців, а годувала до 3 місяців, не думаєш ти, що якби не давала, то ГВ тривало би довше?

Я вважаю, що пустушку придумано для дітей на штучному годуванні, але нею багато мам зловживають і на грудному, але проблеми, що після неі виникають, мами списують на поганий смак молока, на те, що така порода немолочна (недавно чула від однієі) і т.п..
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 429 раз.
Подякували: 264 раз.
Діти: Дві дівчинки

Поперед.Далі

Повернутись до Все, що полегшує побут з дітками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість