Lenysa написав:Dashko написав:По-друге, виникає проблема емоційного, психологічного характеру.
не хочу сперечатись, але якщо дитина плаче і не можливо її заспокоїти, а коли вона роздратована, дуже рідко може взяти груди, то її потрібно якось заспокоювати, з власного досвіду і досвіду мамусь можу сказати, що дитина яка бере пустушку крім грудей звичайно. а не замість них є набагато спокійнішою, а діти без соски агресивніші, дратівливі...Я не нав'язую свою думку, а просто говорю, про висновки на протязі певного часу спостережень за декількома дітьми.
Я теж не хочу сперечатися, а от обговорювати важливі речі, думаю, потрібно
Справді, дітки, якщо чимось сильно засмучені, наприклад, вдарилися, не будуть зразу брати груди. Щоб заспокоїти, треба їх трошки поносити, покачати, відволікти, буквально декілька секунд - і тоді вже дитина бере груди, і заспокоюється з грудьми.
Доречі, така ситуація, як на мене, як маленька модель відмови від грудей, для себе проводжу такі паралелі:
Стрес:
в описаній ситуації - короткочасовий,
при відмові - довготривалий
Поведінка дитини:
і в тій, і в тій ситуації - не бере груди
дії мами:
вернути дитині впевненість в цьому світі:
в описаній ситуації - просто хвилинку поносити на ручках
при відмові - комплекс схожих заходів (максимальний контакт з дитиною), який триває в середньому два тижні
Результат:
і в тій, і в тій ситуації - дитина починає брати груди

Доречі, питання до тих, хто дотримується іншої думки: як ви пояснюєте той момент, що дитина за певних обставин не бере груди?