Глобальні оголошення!

А ваш малюк смоктав пустушку?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Ви з соскою?

Ви можете обрати до 5 варіантів відповіді

Переглянути результати

Re: А ваш малюк смоктав пустушку?

Повідомлення Lenysa » 27 березня 2013, 21:43

Dashko написав:По-друге, виникає проблема емоційного, психологічного характеру.

не хочу сперечатись, але якщо дитина плаче і не можливо її заспокоїти, а коли вона роздратована, дуже рідко може взяти груди, то її потрібно якось заспокоювати, з власного досвіду і досвіду мамусь можу сказати, що дитина яка бере пустушку крім грудей звичайно. а не замість них є набагато спокійнішою, а діти без соски агресивніші, дратівливі...Я не нав'язую свою думку, а просто говорю, про висновки на протязі певного часу спостережень за декількома дітьми.
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Повідомлення irinka » 27 березня 2013, 22:03

Для мого пустушка була теж для заспокоєння, але я давала її вже в крайньому випадку, якщо ну він вже зовсім ні на що не реагував, ну і засинати йому так легше було, але ми їли цицю тільки до 3 міс. тому в моєму випадку синочок таким чином задовільняв свій смоктальний рефлекс, та й смоктав її нечасто і непостільно, а тільки тоді коли мав засинати. А в рік я взагалі її перестала давати, хоча істерики ще були інколи, але ми почали без неї справлятись, так що тут все індивідуально. :wink: Але думаю що без неї цілком можна обійтись, головне вміти дитину заспокоїти.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення ljulja_22 » 28 березня 2013, 20:11

От у мене знайома з осудом ставиться до постушки, а сама дитині в 2.2роки все ще дає пляшечку з компотиком, щоб заснула - без неї не засина! Як на мене це одне і те саме.
У мене старша ссала постушку 2.5роки, після 1 року тільки як засинала. Молодша - до 1.5 року.
ljulja_22 Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення irinka » 28 березня 2013, 20:53

ljulja_22 написав:сама дитині в 2.2роки все ще дає пляшечку з компотиком, щоб заснула

Мій малий в 2,5 теж молоко пє зранку і ввечері з бутилочки, вже пробую давати з кружки, але він не хоче. Але для мене це не теж саме що і пустушка, тому що він не має до бутилочки привязаності, просто спокійно випив і все, а от чай чи компот пє з кружечки або стакана.
Зображення

irinka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Shalimar » 28 березня 2013, 21:18

У меня не было необходимости предлагать своему ребенку соску.
Успокаивала грудью.
Будучи немовлям, во сне смоктал свои кулачки. Мама моя увидела: ему нужна соска! ........ Дали соску - малой ее выплевывал.
Эту соску мне подарили в магазине чикко, еще когда я беременная была. Наша единственная соска))) А не! еще одну купили, когда я гостила у родителей, и мама хотела проэкспериментировать...
К счастью, Мы жили далеко от родственников, и я не часто слышала про соску, сцеживание, отлучение и т.д. ))

Малому 3+, может по приколу взять ту соску, пожевать )))) забава на минуту
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення irinka » 28 березня 2013, 22:46

Shalimar написав:К счастью, Мы жили далеко от родственников, и я не часто слышала про соску,

Ну в моєму випадку я постійно це чула :dash: вже просто надоїло постійно ігнорувати батьків, я можливо б теж не давала, але коли малому було 2 міс. то таки здалась і дала соску. Можливо якби було більше підтрики з боку близьких на користь ГВ, то все могло б бути по-іншому...А так як ми були на штучному, то малий довго не перебирав, майже одразу до соски привик. Але хоч одне добре, що швидко відівчила від того. Бо як бачу десь в маршрутці або на вулиці вже великі дітки по 2-3 рочки ще з сосками ходять то ужас :scare: Дитина навіть не може толком щось сказати, бо "мамаша" рота закрила соскою. :crazy:
Зображення

irinka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 28 березня 2013, 23:11

Lenysa написав:
Dashko написав:По-друге, виникає проблема емоційного, психологічного характеру.

не хочу сперечатись, але якщо дитина плаче і не можливо її заспокоїти, а коли вона роздратована, дуже рідко може взяти груди, то її потрібно якось заспокоювати, з власного досвіду і досвіду мамусь можу сказати, що дитина яка бере пустушку крім грудей звичайно. а не замість них є набагато спокійнішою, а діти без соски агресивніші, дратівливі...Я не нав'язую свою думку, а просто говорю, про висновки на протязі певного часу спостережень за декількома дітьми.

Я теж не хочу сперечатися, а от обговорювати важливі речі, думаю, потрібно :wink:

Справді, дітки, якщо чимось сильно засмучені, наприклад, вдарилися, не будуть зразу брати груди. Щоб заспокоїти, треба їх трошки поносити, покачати, відволікти, буквально декілька секунд - і тоді вже дитина бере груди, і заспокоюється з грудьми.

Доречі, така ситуація, як на мене, як маленька модель відмови від грудей, для себе проводжу такі паралелі:
Стрес:
в описаній ситуації - короткочасовий,
при відмові - довготривалий

Поведінка дитини:
і в тій, і в тій ситуації - не бере груди

дії мами:
вернути дитині впевненість в цьому світі:
в описаній ситуації - просто хвилинку поносити на ручках
при відмові - комплекс схожих заходів (максимальний контакт з дитиною), який триває в середньому два тижні

Результат:
і в тій, і в тій ситуації - дитина починає брати груди
:clapping:

Доречі, питання до тих, хто дотримується іншої думки: як ви пояснюєте той момент, що дитина за певних обставин не бере груди?
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Dashko » 28 березня 2013, 23:16

з власного досвіду і досвіду мамусь можу сказати, що дитина яка бере пустушку крім грудей звичайно. а не замість них є набагато спокійнішою, а діти без соски агресивніші, дратівливі...Я не нав'язую свою думку, а просто говорю, про висновки на протязі певного часу спостережень за декількома дітьми.

Думаю, тут коректно порівнювати не дві категорії діток: з пустушкою і без, а, як мінімум, три категорії: на грудному за вимогою без пустушки, на грудному не за вимогою без пустушки, на грудному не за вимогою з пустушкою.

Тоді можна казати, що дітки без пустушки неспокійніші, але тільки якщо їх порівнювати з груднічками не за вимогою.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Dashko » 28 березня 2013, 23:18

irinka написав:Для мого пустушка була теж для заспокоєння, але я давала її вже в крайньому випадку, якщо ну він вже зовсім ні на що не реагував, ну і засинати йому так легше було, але ми їли цицю тільки до 3 міс. тому в моєму випадку синочок таким чином задовільняв свій смоктальний рефлекс, та й смоктав її нечасто і непостільно, а тільки тоді коли мав засинати. А в рік я взагалі її перестала давати, хоча істерики ще були інколи, але ми почали без неї справлятись, так що тут все індивідуально. :wink: Але думаю що без неї цілком можна обійтись, головне вміти дитину заспокоїти.

Як на мене, при штучному годуванні навпаки пустушка необхідна.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Natalinda » 29 березня 2013, 03:31

Lenysa написав:а діти без соски агресивніші, дратівливі...

Я в обмороку)))
Моя дитина була без пустушки.
Шо було б якби я ще її давала навіть боюся уявити, бо агресії добиваюся від нього вже біля року і все безуспішно
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Все, що полегшує побут з дітками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей