Дівчата ,я бажаю всім таких діток,до яких буде доходити без фізичного покарання.Тільки я в таке практично не вірю.
Бо переважно у всіх моїх знайомих,які не карають своїх дітей вони реально вилазять на голову.Слова не можна не знають,ніхто для них не є авторитетом,забіяки,кусаються.Я ще якось спокійніше реагую,а мого чоловіка аж підкидає,як приходять до нас в гості.Одну сімю ми вже давно не запрошуємо і не зустрічаємось з ними,бо пришлось їх малого просто відривати від доці,та ще й кілька раз,в той час коли батьки просто напросто не звертали на це уваги.
Також одного разу мамина подруга з внуком прийшла в гості,я не знала куди свою дитину від нього заховати,бо він нормально гратись не вмів ,а лиш підходить і бє,хоч молодший.Не кажучи взагалі ,що на місці не сидить,включив мамі духовку ,де лежали якісь речі ,що поплавились,просто нема слів,як якесь вовченя, я б зтаким навіть боялась з хати вийти.А як з ним говорити?його ж спочатку впіймати треба
Може й бувають такі випадки,коли мама зрослась з дитиною ,огортає її безмкжною любовю,весь час належить дитині,І має до того купу терпіння,як от мала карта 20 і 1 раз говорити щоб не підходив до плити.
Тільки в мене однозначно немає ні стільки сил ні часу ні терпіння ні бажання.
При тому що я дітей караю тільки в екстренних випадках,вже коли нічого не допомагає і нема іншого виходу,для них авторитет всеодно тато.Як не справляюсь і не хочу бити ,то кличу його,іноді варто лиш кликнути,він ще навіть не підійшов,а вже всі шовкові.Бо вони знають,що він не цяцькається,при цьому люблять його не менше ніж мене.
Малий так смішно себе веде під татовим суворим поглядом,понурить погляд,але іноді підіймає очі -прощупує ситуацію,і ручки тримає біля себе,але видно,що чешуться- чешуться зробити шкоду.
Мене в дитинстві ніколи не били,і практично ніколи нічого не забороняли.Я не знаю добре це чи погано до цього часу.Бо з одного боку я виросла сміливою вільнодумною людиною,а з іншого мені важко признавати авторитети,коритись начальству,обставинам і т.д.Звичайно я постійно знаходжу шляхи як цього уникати,і часто це мені навіть на користь,але часто треба й стерпіти,промовчати,а я не можу,від чого також страждаю.
Тому я думаю,що має бути в цьому питанні якась гармонія.
Ясно що тут на форумі всі нормальні люблячі батьки,про неадекват ,алкоголіків,які тупо лупцюють своїх дітей мова не йдеться.
Скоріше за все є діти з якими можна домовитись,але є й такі ,що без ремня ніяк.