Глобальні оголошення!

Криза 1 року, 3 років

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Криза 1 року, 3 років

Повідомлення Marta » 26 березня 2011, 22:26

Зірка, багато бувайте на свіжому повітрі, давай може якісь заспокійливі чайочки...
Я теж думаю, що минеться, бо в нас так було- то спала по півгодини вдень, а наніч засинала в 23.00-0.00...То по 2 год в день, коротше, як коли, різні періоди. Тримайся!
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 27 березня 2011, 00:02

Зірка, все буде добре!
І зубки, і режим міняється - все на купу, то дуже тяжко

Але то мине, і ти потім навіть не згадаєш за це все!
:family:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення krapk@ » 08 жовтня 2012, 11:24

а в нас все по хаті літає. Одяг, іграшки, книжки. Йому лиш якщо щось потрапить в руки або надоїсть, зразу мусить бути далеко кинуте. Я спочатку пояснювала, потім не звертала увагу, потім злилася, потім брала сина і ніби я його кидаю на підлогу. Він казав що так більше не буде. але все повторюється щодня вже майже 2 місяці
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення TYulia » 20 серпня 2013, 10:25

перечитала я по діагоналі вищесказане, багато ще цікавого нас чекає :crazy:
Ми ще ніби не в кризі, але якись новий етап розвитку. Останніми днями всьо з плачами чогось хоче. Як хоче зайти в якись магазин, офіс, то вже так рветься і плаче якщо не зайти. Я весь час його розважаю, відволікаю "о диви-диви, машинка, котик і т.п." А останнім часом і те не допомагає. В колясці їхати не любить, то я вже проти цього нічго не маю. Але думаю може то я щось не так роблю, не так "виховую", бо бачу деякі мами сидять на телнфоні бавляться, а дитя їхнє сидить тихо в колясці і дивиться на дорогу чи щось подібне, а я на руках ношу, все показую,розказую, і мені і так може підплакувати. Дехто радить мені строгим голосом казати щось типу "тихо, почекай я закінчу свою роботу" і т.п. але чи то я не так кажу, бо щось мені не помагає. Може я його засильно люблю :=): порадьте що робити для профілактики капризів
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Sms » 23 вересня 2014, 20:38

Мою малу півтора тиждні, як підмінили. Загалом вона дуже активна дівчинка. Всі оточуючі звертають увагу на те, що в неї ніби шило в попі. Однак проблем з поведінкою ніколи особливих не було. Ми завжди знаходили компоміс з нею і вона досить таки "сговорчивая". Однак все дуже різко змінилось і міняється досі. От так просто в один день. Перше на що я звернула увагу, це було таке знайоме всім "Я сама". І то практично в усьому Все, що для неї безпечно - я дозволяю. Але оце "Я сама" почалося і в справах, які вона завжди знала, що є небезпечними для неї і не лізла. Наприклад духовка. Вона завжди знала, що воно гаряче і не можна до неї лізти. Спостерігала, як я туди щось ставила. Буквально в суботу пекли торт, вона криком кричала "Яяяя", щоб поставити пиріг в духовку. Коли я відмовила почалась така істерика, якої в нас в житті ще не було. :dash:
На друге, на що я звернула увагу, це було категоричне відмовляння робити щоденні побутові речі, які раніше ми робили без проблем. Наприклад, мити руки після прогулянки. Ми завжди роздівались і бігли разом мити ручки. Тепер перед кожним миттям рук - істерика, з киданнями на землю і биттям ногами.... Те саме, з ранішнім і вечірнім чищенням зубів, збиранням іграшок, ляганням спати.
Третя річ, яка мене збентежила, було її постійне "НІ" в усьому. Наприклад, "Хочу пісяти" - "Сідай на горщик" - "Ні" - "Йдем на унітаз" - "Ні" - "В штани?" - "Ні". Або : "Хочу пити" - Компот - Ні - Сік - Ні - Кєфір - Ні. Тобто, категоричне ні на все, що пропонується їй дорослими.
Вона стала більш агресивною, чи як сказати. Наприклад, приходимо до мами в гості. Сидимо в кімнаті всією сім'єю. Вона може підняти бабусю, вивести з кімнати і заборонити їй заходити. Якщо ж та прийде починається істерика.

Про капризи, хочу вже і зараз я не говорю. З тиждень тому гуляли на вулиці. Хочу моркви. Кажу нема тут. Є вдома. Йдемо до-дому по моркву? - Ні. - Але кричить що хоче моркву. :dash:

Пояснення, відволікання, призиви включти логіку :crazy: , які раніше спрацьовували, зааз не допомагають. На істерики я не реагую. І на її провокації не ведусь. Але почала шукати інфо, що ж твориться з моєю дитиною і натрапила на статтю:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Виявилось, що це криза 3 років. Я гадки не мала, що воно таке. Поки не почитала. В нас всі 7 пунктів з 7 присутні. Кожного дня додається щось нове. Реагую, судячи з статті правильно. Однак терпіння не вистачає. Почала пити валерьянку. :impossible:

Нам 2 роки і без 2 тижднів 6 місяців.

Дівчатка, що вже це все пережили, діліться досвідом. Як уникнути істерик, коли вона то кричить "Яяяя", то тут же "Нє-а"... Вона так кричить, що вже зірвала голос. Чи це тільки пережити і не дти слабинку? :cray:
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Ulkanet » 23 вересня 2014, 22:18

в нас зараз тоже щось подібне, а нам 4 роки. :confused:
я така "гадюка" що слабинки не даю ніколи. :sad: якщо я сказала НІ - то можеш хоч пів дня кричати. :hi: якщо сильно достає - то я копіюю її поведінку, жести - і вона затихає :hi:

але коли ми пішли в садік - то моя дитина так кардинально змінилася, що жах. з останього всіх бє :dash: проснулися, прилізла до мене на диван і бере мене копає в спину і то спеціально, сидимо за столом на д.н. копає бабу в ногу. на зауваження не реагує, або робить ще гірше і сильніше. :dash: літом всіх душила :dash: і плювалася :dash:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Любов » 24 вересня 2014, 09:49

в нас теж схожі проблеми почалися відколи дитина пішла в садочок :sad:
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Vikibee » 24 вересня 2014, 10:42

О так, схожі проблеми почалися після походу в садочок, до цього часу моя мала не знала, що можна битися. З останнього: побила мене в магазині, бо я сказала, що обираємо подарунок не для неї, а для похресниці чоловіка. Зробила тааааку істерику у стоматолога, що чоловік не знав, що має робити з нею і куди бігти, ледве долікували зуб, до цього часу всі зубики лікувала на ура. На разі, з садочку малу забрали, відвідує далі школу Монтессорі на східному, то трохи виправилася, вдома далі працюємо-воюємо)))) :wink:
Моя молитва лине в Небеса! Стою я перед Богом на колінах: "Дай, Отче, миру, спокою в серця... Тебе благає щиро Україна..."
Vikibee Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 862 раз.
Подякували: 335 раз.
Діти: Дівчинка Марічка.
Синочок Гліб

Повідомлення TYulia » 05 червня 2015, 14:49

Sms написав:Мою малу півтора тиждні, як підмінили. Загалом вона дуже активна дівчинка. Всі оточуючі звертають увагу на те, що в неї ніби шило в попі. Однак проблем з поведінкою ніколи особливих не було. Ми завжди знаходили компоміс з нею і вона досить таки "сговорчивая". Однак все дуже різко змінилось і міняється досі. От так просто в один день. Перше на що я звернула увагу, це було таке знайоме всім "Я сама". І то практично в усьому Все, що для неї безпечно - я дозволяю. Але оце "Я сама" почалося і в справах, які вона завжди знала, що є небезпечними для неї і не лізла. Наприклад духовка. Вона завжди знала, що воно гаряче і не можна до неї лізти. Спостерігала, як я туди щось ставила. Буквально в суботу пекли торт, вона криком кричала "Яяяя", щоб поставити пиріг в духовку. Коли я відмовила почалась така істерика, якої в нас в житті ще не було. :dash:
На друге, на що я звернула увагу, це було категоричне відмовляння робити щоденні побутові речі, які раніше ми робили без проблем. Наприклад, мити руки після прогулянки. Ми завжди роздівались і бігли разом мити ручки. Тепер перед кожним миттям рук - істерика, з киданнями на землю і биттям ногами.... Те саме, з ранішнім і вечірнім чищенням зубів, збиранням іграшок, ляганням спати.
Третя річ, яка мене збентежила, було її постійне "НІ" в усьому. Наприклад, "Хочу пісяти" - "Сідай на горщик" - "Ні" - "Йдем на унітаз" - "Ні" - "В штани?" - "Ні". Або : "Хочу пити" - Компот - Ні - Сік - Ні - Кєфір - Ні. Тобто, категоричне ні на все, що пропонується їй дорослими.
Вона стала більш агресивною, чи як сказати. Наприклад, приходимо до мами в гості. Сидимо в кімнаті всією сім'єю. Вона може підняти бабусю, вивести з кімнати і заборонити їй заходити. Якщо ж та прийде починається істерика.

Про капризи, хочу вже і зараз я не говорю. З тиждень тому гуляли на вулиці. Хочу моркви. Кажу нема тут. Є вдома. Йдемо до-дому по моркву? - Ні. - Але кричить що хоче моркву. :dash:

Пояснення, відволікання, призиви включти логіку :crazy: , які раніше спрацьовували, зааз не допомагають. На істерики я не реагую. І на її провокації не ведусь. Але почала шукати інфо, що ж твориться з моєю дитиною і натрапила на статтю:
Прихований текст

Виявилось, що це криза 3 років. Я гадки не мала, що воно таке. Поки не почитала. В нас всі 7 пунктів з 7 присутні. Кожного дня додається щось нове. Реагую, судячи з статті правильно. Однак терпіння не вистачає. Почала пити валерьянку. :impossible:

Нам 2 роки і без 2 тижднів 6 місяців.

Дівчатка, що вже це все пережили, діліться досвідом. Як уникнути істерик, коли вона то кричить "Яяяя", то тут же "Нє-а"... Вона так кричить, що вже зірвала голос. Чи це тільки пережити і не дти слабинку? :cray:

Думала писати свою історію, але вона аналогічна цій, майже точка-в-точку. Sms, вам вже перейшло? Щось порадите з свого досвіду. За валерянку я вже сама догадалась. Стараюсь триматись як можу, бо бачу як починаю показувати йому свої нерви і грозити чимось, то це ще більше його виводить.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Sms » 05 червня 2015, 17:55

TYulia написав:Sms, вам вже перейшло? Щось порадите з свого досвіду. За валерянку я вже сама догадалась.

Зараз нам 3 роки і 2 місяці. Все це перейшло, коли її прорвало в розмові. А це сталось за місяць до 3 років. Ще досі є "Я сама" однак не настільки агресивне. Істерики бувають, коли хоче їсти чи змучена. А так, тьфу-тьфу, дитина повернулась до свого характеру. Я й досі пью курсами щось заспокійливе. Наразі магній б6. Спокійно реагую вже на все. Чи то діють заспокійливі, чи то звичка :crazy: Хіба б сильно вже переборщила - ставлю в кут.

Терпіння Вам ! :rose:
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Поперед.Далі

Повернутись до Неприємні ситуації. Хелп!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей