я не прихильник фізичних покарань, но є різні но.... Звичайно за оцінки і плями бити треба маму, нема тупих дітей, є діти до яких не знайшли ключ..... яким мама приділяє мало уваги.... ІМХО
Софка була бита, бита по голій попі....
в нас книжкова поличка від підлоги і до потолка, ясно шо макулатури придатної для Софкиного читання там нема.... поховати ті книги теж нема куди, тай крім того не буду я все життя від неї шось ховати..... Так от, повадилася вона там "читати", раз сказала, другий, на третій насварила.... помогло на пів години.... відволікла.... воювали ми так певно зо 2-3 тижні.... Вона знала добре шо там не можна гратись.... опять полізла.... з четвертого мого "неможна"(як об стіну горохом) зняла підгуз, пустила до книжок, а сама стою збоку.... руку до книжки-легкого ляпаса по попі, так шоб сама шкіра запекла... і так раз зо 10, поки сама з плачем не відійшла звідти.... полка в кутку стоїть, то вона пробувала ховати дупу в куток і тянутись по книжку..... зараз проблем з тим немає, Софка нічого забороненого не читає....
я до того веду що поки не дістала по дупі істерики і сварки по поводу полки були по пару раз на день :ugeek: . а зара ми про то вже і забули.... вважаю що поступила правильно, при подібній ситуації поступлю аналогічно