Глобальні оголошення!

Криза 1 року, 3 років

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: криза 1 року, 3 років

Повідомлення Перлинка » 10 листопада 2010, 22:18

Написане вище до тебе ніякого відношення не має ,але якщо зайшла мова,то спробую пояснити своє бачення.

Хоч у мене такого не було(або майже не було,тому що діти є діти капризи час від часу показують,тільки проблеми з того не роблю так як це природньо,ну приблизно те що ти вище написала),але я можу уявити і поставити себе на місце людини у кого по іншому,не так як у мене.

Для тебе слово істерика це слово істерика ,а для когось це дурдом.Тобі вдається знайти підхід,обійти гострі кути і вирулити з ситуації переможцем ,і в цьому звісно є велика твоя заслуга,можливо якась інша мама так блискуче не справилась би ,бо має наприклад інші методи,чи їй бракує терпіння.Але ж не можна міряти все лиш по собі.Бо може ще інша мама прикладає набагато більше зусиль ,і вже перепробувала тисячу раз ті трюки що у тебе проходять і ще в сто раз більше,а нічого не допомагає,дитина неуправляєма ,просто тому що дитина інша ніж у тебе.Хіба це складно зрозуміти?Тобто мається на увазі що не завжди в такій ситуації винні батьки.Є інші фактори на які вплинути важко,а іноді не можливо.Не виключено,що та сама дитина з іншою людиною,напрклад не з мамою,а з вихователькою в садочку не буде себе так вести.Але де допущена та помилка у стосунках батьків та дитини , яка провокує таку поведінку і чи взагалі була допущена виявити складно.

Наприклад доця моєї подруги (маленький монстрик) зі мною шовкова.Подруга в шоці,я нічого особливого не роблю.Тільки де гарантія,якби я була її мамою, що в нас би не вибудувались такі ж стосунки як у них.Тому я її в тому не виню(хоч на її місці з дитиною з таким характером була б жорсткішою,бо вона не може бути другом,а поважає лиш позицію сили,це вже видно по характеру,тобто дитина мамою маніпулює і зловживає її любовю,хоч може б я також так любила була засліплена і не могла нічого вдіяти)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 10 листопада 2010, 22:49

Мої між собою можуть жаднічати,і то часто діляться,що мене досі дивує.Наприклад даю їм печиво,доця вхопила перша в дві руки і вже навіть відкусила,даю малому ,а він хоче саме те що в доці,я прошу її давай поміняємось ,дамо йому твоє,а тобі інше,вона спокійно віддала.

Питаю у виховательки ,чи синочок в садочку не сумує,бо переживаю ,що може не плаче але ходить там сумненький,а вони мені не розказують.Вона відповідає ,та ви що ,він завжди усміхнений,чи хтось в нього іграшку відбирає посміхаєтьс,чи у когось просить іграшку також посміхається...так приємно,ми з татком не жадіни(ну я може трішки :D )
хочеться щоб вони також були щедрими людьми.Хоча звісно про це ще рано судити.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mala-karta » 10 листопада 2010, 23:50

Перлинка, ми говоримо тут про кризи, а не про маніпуляції та ін.

Криза, це коли, наприклад, дитина в рік хоче телефон і вчора її можна було відволікти кицьою, а сьогодні ні. Мама по звичці несе дитину до кота, а дитина вже кричить і хоче телефон.
Ну вроді ж ясно, що дитина тут не маніпулює, правда?
Але якщо дитина закричить і сунути той телефон, то може навчитися маніпулювати криком, правда?
Тут вже як мама себе поведе далі.
Коли в нас таке було, я старалася заговорити його, розпитати, що Ромка хотів - типу, якщо вже давати телефон, то не після крику, а після розмови (аби не було зв'язку КРИК - і получив бажане). Причому, якщо вже телефон мацати, то ним не можна товкти і т.п. Товче, не слухає - забирати. І якщо вже знов давати, то заспокоїти перед тим.
І ясно, якщо дитні не можна телефон, вазу, мишку, шухляду і все-все-все, то дитина перестане слухатися, а буде втіхаря кудись лізти. І або змириться, або ж буде кричати-кричати-кричати. І оце називають часто кризою. Що дитина гралася-гралася в манежику, а тепер чогось верещить весь час.
А якщо стати на сторону дитини і зрозуміти, що вона таки хоче той телефон, бо то перший телефон в її житті? І якщо то телефон чужого дядька, і його не можна брати і після того море сліз - то на цю ситуацію теж можна подивитися по-різному, правда ж?

Я не міряю все по собі, я просто говорю, що треба старатися розуміти, чого хоче дитина.

Перлинка, ти ж не думаєш, що в мене дома бігає увесь час усміхнений і дуже-дуже слухняний хлопчик? В нас теж бувають, кгм, сеанси виховання. Тому що олію розливати в нас, наприклад, не прийнято.
Однозначно, простіше дати по жопі і розказати, що зараз криза (року, двох, трьох, семи, перехідного віку, тридцяти років...) ніж прийняти те, що така поведінка для дитини такого віку взагалі-то нормальна (ну але це не означає, що треба дозволяти розливати олію і бити телевзор).
Мому Ромкові в голову не приходило, наприклад, молотком для відбивних потовкти ще щось (ну, поки що). І мені, чесно-кажучи, таке в голову не прийшло. А дівчата он писали (здається, гра), що їхнє дітьо би так зробило. Тому я даю відбивати відбивні, а гра - ні. Цілком логічно, правда?
А деякі мої знайомі ставлють відро посеред хати і миють підлогу з дитиною. А в нас те відро "чогось" розливається. Тому я ставлю відро в ванну :D Теж логічно?

Різні діти, різні батьки - різні підходи. Але кризи, як на мене - то це просто доволі різкий скачок в розвитку дитини і батькам треба самим перебудуватися і вчитися бачити свою дитину розумнішою, ніж вчора :)

І істерики в дитини - це не означає, що мама погана і не знайшла підхід. Дитина може загратися, а треба йти додому ВЖЕ і нема часу на відволікання/вмовляння - це ж може таке бути? І таких ситуації мільйон. І всі мами (в кого діти старші 4 місяців 8-) ) це розуміють, хіба ні?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: Істерика. Як боротись?

Повідомлення Marta » 17 січня 2011, 02:39

Дівчата, то точно кризис, бо дітки в нас однакові за віком, а моя так само все "нє!", і постійно зі мною зараз.
Тільки я, і ніхто інший, маю її роздівати-вдівати, тільки зі мною піде в кімнату, тільки на ручках, т.д.
Сьогодні вона встала раніше, вже хоче гратись, я попросила чоловіка (вихідний) піди з нею і дати мені хоч раз повалятись довше. Він пішов. Та де там! "Татко нє!!!! МАМА!!!!"
Але стараюсь приділяти їй максимум уваги, розмовляти спокійним тоном, зараз дуже багато ніжимось, обнімаємось, цілуємось, помагає.
Так само сьогодні допомогла їй злізти зі свого стільчика, а вона, виявляється, сама хотіла, то впала на плитку в плачі, чуть собі носа не побила, ну нічого, вилазить сама знов, сама злазить, тільки не дати істериці розгорітись.)
І зрозуміти причину. Якщо в межах розумного- дозводити то зробити, дати, що просить, але от моя сьогодні просила "Туалетним Утьонком" погратись, то пояснила, що то не іграшка, а хімія сильно отруйна. Навіть якби була по цьому поводу мега-істерика, то все одно б не дала. Але не було. )
Ніби нема поки затяжних. Зубки не мучать, здоровенька, то не істерить, а просто бурно показує своє невдоволення, може чимось швирнути, але тоді мій строгіший тон приводить її до тями, якщо хоче швирнутися чимось важким.
А носками-хай собі швиряється на здоров"я.))

А тоді в період, коли лізли зуби і ще й трохи були хворі всі, то просто кришу зносило. Від ранку до вечора- ниття, сама не знає, що хоче, по любому поводу затяжна істерика, ну тут треба сильно багато терпіння, бо мами- тоже люди, звичайно, але ми старші і розумніші, то маємо тримати себе в руках.

Знаю вже пару випадків по знайомих, що дітки при істериці визивають в себе рвоту, або йде кров з носа.
Це нормально чи то вже до невропатолога?
Marta Офлайн

Re: Істерика. Як боротись?

Повідомлення mala-karta » 17 січня 2011, 09:59

Marta написав:Дівчата, то точно кризис, бо дітки в нас однакові за віком, а моя так само все "нє!", і постійно зі мною зараз.
Тільки я, і ніхто інший, маю її роздівати-вдівати, тільки зі мною піде в кімнату, тільки на ручках, т.д.
Сьогодні вона встала раніше, вже хоче гратись, я попросила чоловіка (вихідний) піди з нею і дати мені хоч раз повалятись довше. Він пішов. Та де там! "Татко нє!!!! МАМА!!!!"

О, як знайомо!
Але Ромка вже люб'язно дозволяє, щоб йому, після прогулянки хтось ще і крім мами допомагав роздягнуся.

Зате як почав говорити гарно :zybu:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 17 січня 2011, 10:10

а реально, різко так став розумніший і вредніший :crazy:

вчора, як вкладали я взнала, що Ромка говорить такиииими історіями (а заодно взнала, що наше ліжечко тааак тяжко колишеться)
Розказував і про маму, і про бабусю, і про ножнички :zybu:
Я тільки на шоловіка шикала, щоб так голосно не ржав :zybu:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Olenka » 19 січня 2011, 03:05

У нас, якось, все нові "фішки" десь приблизно раз на тиждень. То на горщик - "не хочу", потім попустило. То хотів кидати все, зараз вже перепитує чи можна, перед тим, як кинути. То категорично відмовлявся йти по снігу, а тепер вишукує трошки снігу, щоб тільки по ньому йти, а по асфальту не хоче. То хотів ногами, із слінгу виривався, то тепер ногами не хоче, хоче в слінг. "Не хочу на вулицю" - а потім "не хочу додому", з плачем виходимо, з плачем заходимо. Кажеш - "Назарчик, хочеш печиво?" Мусить спочатку відмовитись "ні", а потім бере і їсть :zybu:

Взагалі, таке враження, що моя дитина не знає слова "так" - все тільки "не хочу", "не треба", "ні" :crazy:

Сьогодні розплакався, аж ридав, бо не хотів мультик Бембі щоб йшов. Може музика не сподобалась, чи машинок там не було? :tipok: І плаче, якщо включається якась музична іграшка.
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення Marta » 19 січня 2011, 03:18

Трохи смішно, бо які вони все таки однакові..)))
Стає легше від того, що все нормально насправді, це в них такий скачок в розвитку...)
Моя все "Ні!", так само. Хіба би вже щось дійсно таке, що вона любить, то "Ага!"
Marta Офлайн

Повідомлення мешканка » 19 січня 2011, 10:50

Приєднуємось до гурту: в нас теж все "НЄєєє!" " Не хочу!!!" "Не дам!!!!" і т.д.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 19 січня 2011, 10:55

а у нас "не дам" вже пройшло :)
літом було саме активне недамкання.
Варто було комусь зайти на кухню, коли Ромка їв - крики "не дань!!!!! не дидань!!!!" :lol:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Неприємні ситуації. Хелп!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість