В нас вчора були збори. Найсмішніше, те, що майже всі, хто обурювався в розмовах, сиділи тихо... Від батьківського комітету ходили говорити до мами, результату не видно. Я написала на сайт ТМР, в розділ "питання-відповідь", цитую
У 21 садочку, в одній з молодших груп є неадекватний і агресивний хлопчик, котрий заважає своїми істеричними криками проводити заняття, засинати на денний сон, іншим режимним моментам. Про ситуацію знає психолог, методист, батьки писали скаргу завідуючій. На маму того хлопчика ніхто вплинути не може. Куди поскаржитись на неналежне виховання тої дитини? Чи почекати поки хлопчик приробить щось собі чи іншим дітям?
Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради здійснено перевірку викладених фактів, проведено зустріч та взято пояснення у завідуючої Тернопільського дошкільного навчального закладу № 21 Андрушко Є.Є., психолога та вихователів молодшої групи № 3. Встановлено, що дана ситуація знаходиться під контролем керівника закладу, психолога та педагогів. За результатами проведеного обстеження встановлено, що зміни у поведінці дитини пов’язані з відсутністю батька, який на даний час знаходиться у зоні АТО. Психологом закладу спільно з обласною психолого-медико-педагогічної консультацією розроблено план корекційно-відновлювальної та соціально-реабілітаційної роботи з даним хлопчиком. За умови виникнення додаткових питань звертатися в управління освіти і науки Тернопільської міської ради за адресою місто Тернопіль, бульвар Шевченка, 1, тел. 52-56-94.
Чесно, трохи відчуваю себе винною, бо таки травма для дитини... Мама хлопчика казала, що ходила до психоневролога і має довідку, що її дитина здорова. Довідка поведінки не змінить. Треба, щоб попрацював психолог. На запитання чи виконує рекомендації психолога я не отримала ствердної відповіді. Якраз мама мала б бути зацікавлена в тому, щоб спеціаліст допоміг її дитині... Одним словом, я вийшла крайня перед всіма. Дуже образливо, бо Дениса не завжди можу забирати в обід. А він дуже просить, бо "Стасік дуже кричить, я сам хочу плакати і боюся"... Плюси цієї ситуації: на проблему звернено достатньої уваги, всі будуть більше старатися для її вирішення. Мінуси - Надія сама рижа, і ще мені закинула голова батьківського комітету "Ти ж навіть про тисячу гривень на ремонт написала..." Капець, то була таємниця за сімома замками. Рада, що ви читаєте Форум, передаю вам великий ПРИВІТ

Чекайте нових дописів, бо не звикла сидіти і жувати соплі, чи обговорювати під школою, а потім на зборах сидіти, як мишка, яку все влаштовує.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.