дівчата, хочу поради. На даний час, в мене питання навіть не так про ділення іграшками, як про те щоб і моєму хлопчику щось залишалось. Зараз малий ні від кого з рук нічого не забирає, ну і взагалом ділитись вміє. Але часто як він щось тримає в руках, якась інша дитинка підбігає, забирає і він залишається ні з чим. Якщо то йому не було дуже важливо, то він переключається на щось інше, але якщо це повторюється кілька разів підряд, чи та цяця йому таки була дуже потрібна, то він певно міг би й розплакатись (переважно стараюсь його якось заговорити, пояснити, що зараз йому то віддадуть, сказати "йди попроси щоб віддали" (але то практично не діє), деколи вже сама таки йому ту іграшку дістаю). Але то ж не варіант, щоб я за нього ці питання завжди вирішувала, не за горами і садок, де мами не буде. Зараз, деколи як бачить що хтось до нього прямує,то може взяти свою цяцю в руку, а мене в другу, і тікати з того місця. От хочу йому придумати якись "сценарій", що він має робити в подібних ситуаціях. Приймаються всі поради
Битись - ніби не найкращий варіант, тим більше наразі він до того не схильний, але "залишатись ні з чим" теж не підходить.
В мене якась така думка - тримати МІЦНО свою іграшку, і якщо хтось таки хоче її витягти з рук, то трохи підняти голос, сказати "МОЯ" чи щось подібне. Але от не знаю чи то добрий варіант і як то йому так делікатно пояснити, щоб потім то не обернулось поганою стороною.