Глобальні оголошення!

Бити чи ні?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Бити чи ні?

Повідомлення lyuda » 15 березня 2010, 12:36

:shock: Бити по руках і по лицю категорично заборонено, єдине місце поякому можна дати ляпас це попка. Воно так і називається - мяке місце. Там не має великого скупчення нервових закінчень. але треба також бути пильними: бити по попі . а не по поясниці.. Це зовсім різні речі. І ляпас повинен бути легким, а не щоб аж вашу руку відняло. :)
lyuda Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 15 березня 2010, 19:27

я проти фізичних покарань, а надто інструкцій як бити дитину...
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Русік » 12 квітня 2010, 16:28

Мене в дитинстві практично ніколи не били. Пам"ятаю тільки один раз - ну ду-уже вже заслужила, навіть зараз соромно :oops: В куток ставили, але теж нечасто. Але якось вмів мій тато так на мене подивитись :scare: , що краще б дав по дупі!
Моєму малому зараз два з половиною. Як він був меншим, навіть припустити не могла - як то так? бити дитину? :shock: Зараз починає проявлятись "характер": я кажу "не можна" , а він "а я хочу!". Я знову те саме, і він за своє!!! Це злить, але намагаюсь пояснити. Коли починається істерика, то доводи закінчуються. Ігнорування не допомагає (біжить за мною, висне на ногах, б"є мене, а репетує так, що сусіди певно думають, що я його вбиваю :x ). Пробувала тайм-аути - не заспокоюється (може, недостатньо часу йому даю?..) В результаті отримує зі злості ляпа по дупі, але все одно не сильно допомагає... Після того просимо одне в одного пробачення :emphaty: А на душі так гидко, що не стрималась :(
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення lore1ei » 14 квітня 2010, 13:23

ні мене, ні брата не били.
Незнаю як мама витримувала нас, бо різниці і року немає між нами.
але казала що були нормальні діти, не пхались ні до розеток,ні до іншого.
а от двоюрідного брата поки не лупниш по попі, то не зрозуміє нічого і не заспокоїться.
часто в парку стаю свідком, коли мама не витримує і починає дико волати і бити по попі дитину.
часом я її розумію)
але дитину бити не настроїна.
думаю є інші методи виховання.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Apolloniya » 20 квітня 2010, 16:46

А мене мама била по жопі, на мене це особливого враження не справляло, навіть інколи веселило!
Мама завжди пояснювала, що і за що мені зараз буде. В кут не ставила, бо мені і в куті було нормально. Справді страшно ставало, коли мама кричала, бо по обличчі було видно - вона дійсно засмучена, то я одразу ставала чемна. Єдине, чого не розумію, як можна бити дитину за те, що вона не хоче їсти... :???: Але образи ніякої немає, мама дуже старалася з мене зробити щось путнє. Памятаю, я вкотре відмовлялась їсти, то мама з досади розплакалась і в люті назвала мене "малим фашистом"! Мені тоді стало цікаво, що таке фашисти, бо в 3 роки я ще не знала, то мама заспокоїлась і я одразу отримала екскурс в історію. :lol: :lol: :lol: Зараз згадуєм, сміємося до сліз!
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення Apolloniya » 20 квітня 2010, 17:01

Відволіклась я від теми. Вважаю фізичні покарання необхідністю! Ось чому: мої сусіди, мати 31 рік, син 14 років, веселі, привітні люди. Стоваришувались ми з ними серйозно, стали, як рідні. Як виявилось, Алла живе на поводу в Андрія, син грає в приставку всі вихідні, якщо вона хоче подивитись фільм - не варіант, малий її просьбу один раз ігнорує, вона її не повторює. Вже другий рік, як Андрій відмовляється їсти на кухні з мамою, забирає їжу і втікає до компа. Вона і просить, і пояснює і намагається повисити голос - він як не ігнорує, то перекрикує її, а Алла потім ще і винною себе почуває. Вже рік Андрій прогулює 70% уроків в школі, пару місяців назад почав курити. Його мама неймовірно засмучена, розмови не допомогають, вона неконтрольовано їсть, значно поправилась. На моє запитання, чому вона не вдарить його, коли на прохання не йти курити, він їй хамить і всеодно йде, Аллочка каже: "Це недопустимо застосовувати фізичну силу в вихованні" і одразу скаржиться, що попа в джинси не влазить вже...
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення мешканка » 20 квітня 2010, 17:29

В підлітковому віці починати бити це вже "гибле діло". Як я писала раніше, думаю, биття має бути до років 6-8, а далі-слова. Бачу на власному прикладі,що вдалий "ляпас" по попі не тільки лікує істерики, але і в правильне русло спрямовує поведінку дитини.Ще раз повторю "Биття, для мене-це один чи два ляпаса по дупці, або по руках, коли вони лізуть до розетки, чи беруть ніж в руки... Бачу, що до трьох років (це власний актуальний досвід) биття є досить дієвим методом. Звертаю на це увагу, коли мені на прогулянці інші мами кажуть: вона у вас досить слухняна дитина... Є моменти, коли дитина мусить слухатися, просто мусить і негайно. Звичайно, не варто чекати якось "сліпого послуху", бо чим старшою є дитина - тим більше вона думає. Маємо цікавий приклад Америки, прошарок суспільства виріс на порадах відомого доктора Спока і яка необузданість, агресивність та тиранія присутні в дітей... Діти, по своїй натурі-егоїсти і цей егоїзм, який в маленькому віці є інстинктом самозбереження, потім переростає у маніпулювання дорослими і дитина перетворюється на тирана, в якої немає ані поваги до дорослого, ані жертовності, ані культури поведінки. Це дуже делікатна тема і результати нашого виховання буде видно за декілька років, але тоді вже буде пізно.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 21 квітня 2010, 00:11

ось знайшла статтю на тему
http://community.livejournal.com/deti_v_semje/904857.html

і тут ще багато про покарання:
http://community.livejournal.com/deti_v_semje/tag/%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

як на мене, досить адекватно написано.
Суть приблизно така: мають бути чітки границі, які дитина повинна знати (типу, якщо дитина вперше побачила сокиру і потягнулася за нею, то не треба зразу ж бити по пальцях), дитина має розуміти за що карають.

Зараз я дуже багато про все це думаю. Наразі малий чемний, він або слухається, або, в крайньому разі, щось можна забрати, чи його від чогось. Читаю і думаю на майбутнє.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення мешканка » 21 квітня 2010, 07:48

mala-karta написав:Суть приблизно така: мають бути чітки границі, які дитина повинна знати (типу, якщо дитина вперше побачила сокиру і потягнулася за нею, то не треба зразу ж бити по пальцях), дитина має розуміти за що карають.
В мене це відбувається так: лізе Христинка до системного блоку. Я чітко кажу "не можна" і забираю її звідти, лізе ще раз, вже голосніше кажу "не можна" і забираю її звідти, лізе далі кажу не можна і даю легенького ляпаса по руці, якою лізла... наразі, спрацьовує. Старшу вже не стільки б"ємо скільки ставимо у куток... поки що, теж, спрацьовує.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mari » 25 квітня 2010, 23:15

Рахую, що бити дітей недоречно і не потрібно.
Виховувати, карати, заставляти їх потрібно іншими способами.
На жаль багато хто зриває так власну агресію, застосовує цей метод, маючи аналог з власного досвіду і т.і. Фізичне покарання абсолютно не несе користі, не виховує і не переконує щось не робити. Це тимчасово лякає, і все. Але лякає лише до тих пір, поки ще страшно, а далі-ні...

Метод нерозумний, нелюдський, і в 25 раз доводить про роботу над собою, своїм терпінням, розумінням дитини і знаходженням способів розуміння, конфронтації і поваги! На жаль це важко, а завжди хочеться мати швидкий результат. Він і є, але толку з нього мало!

Щодо порівнянь з кимось кого били і кого не били, то кількість вбивць, людей з різними відхиленнями є якраз там, де дітей б"ють. А неповага- вина не того, що дитину не били, а того, що з нею не спілкувались, не грались, не працювали! а НАТОМІСТЬ- КУПИЛИ КОМП"ЮТЕР.

Окрім того, після того як мама народила дитину, її головна функція -захищати дитину. В дитини крім батьків більше нічого не має. Вона так потребує захисту, а мама чи тато її б"є! День захисту дітей в Україні має бути щодня, бо так як б"ють дітей тут- встала в калабаню дитина-б"ють, впала-б"ють....тут треба взагалі на дітей таблички вішати: МАМА, подумай що ти робиш. Схаменись. Краще себе вдар , порахуй до 20, але заспокойся.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Поперед.Далі

Повернутись до Неприємні ситуації. Хелп!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість