Глобальні оголошення!

Бити чи ні?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Бити чи ні?

Повідомлення irinka » 08 лютого 2012, 16:50

Я теж інколи ляпас по дупі можу дати - для нього поки що ефективно-одразу перестає робити те, що не можна і навіть більше слухає ^-) коли дам після того як в колготи попісяє, то наступного разу вже каже "КАКА" або несе горшок за собою :хлоп:
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення fajno » 08 лютого 2012, 17:01

Нє, не била ше. Хоча, певне є за шо. От навчилася на підвіконник лізти і кликати мене - дивись, мамо, шо я вмію. Сварилась, не помагало. То я той підвіконник позаставляла всякими штуками, тепер не лізе. Покищо.
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення Alisa » 08 лютого 2012, 17:05

Я вчора в піжаму дитину вдягала в три заходи - теж тікає, видерається, ховається...
Думки вдарити не виникає.

Мені теж здається - вдарити, то собі лише мук совісті заробити, а ефекту педагогічного - нуль.

В критичні моменти , коли бачу, що я закипаю, то вихожу з кімнати, той самий тайм=аут, тільки для мене.
Мене швидко попускає.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Milichka » 08 лютого 2012, 17:26

Б"ють рідко з виховною метою,

в основному від безсилля повпливати на ситуацію,

або показати хто тут старший,

або від не бажання шукати інші методи
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Повідомлення loljka » 08 лютого 2012, 17:29

Alisa написав:а ефекту педагогічного - нуль.

згідна на всі сто, і ,думаю, чи то навіть надіюсь,що до своєї дитини не буду приміняти цього методу у вихованні. хоча мої знайомі малому ради не могли дати - то били, і помогло, тепер як шовковий
loljka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 91 раз.
Подякували: 152 раз.
Діти: донечка Роксоланка

Повідомлення mari » 16 квітня 2012, 01:18

як могло статись що дитина підлягає тілесним покаранням хоч ні одне сусіпльство не розглядає її як злочинця чи ворога???
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення krapk@ » 16 квітня 2012, 01:48

Alisa написав:Мені теж здається - вдарити, то собі лише мук совісті заробити, а ефекту педагогічного - нуль.

Milichka написав:в основному від безсилля повпливати на ситуацію,

або показати хто тут старший,

або від не бажання шукати інші методи

категорично не згідна. Повірте є діти, яким по-іншому не поясниш. Звчайно в розумних межах!!! Звичайно, покарання має відповідати вчинку. Там, я не знаю, сірники запалив, ще щось таке робить, що загрожує здоровю і життю. Поясню: якщо дитина, якій ви багато разів повторили правила поведінки на дорозі, посеред проїжджої частини вириває ручку і кудись біжить, його можна (а може, і потрібно) нашльопати. Але не тому, що у вас серце в п'яти пішло, волосся посивіло, а щоб він нарешті-то запам'ятав, що так робити не можна. Вдарили не того що батькам не хватає педагогічного таланту. Звичайно ж, за кожний дріб'язок карати не потрібно, але у віці 5-6 років дитина повинна знати про порядок і дисципліну. Тому покарання й заохочення в певних ситуаціях будуть важливі в процесі виховання. А як відомо після 3 вже пізно....
Я не кажу що треба бити, хоч краще по попі ніж кричати-істерити. До істеричних нравоученій швидко виробляється імунінтет. Недавно бачила інтервю одного священника в якого 6 своїх дітей, то він так сказав, що мяке місце не має ніяких важливих органів, то ж можна у виховних цілях і примяти його. Я можу сказати абсолютно відверто - так, я я свого сина караю. Часто словом; іноді - словом, закриванням в іншій кімнаті, знову словом; рідше - словом, биттям, словом. В будь-якому випадку мій син здебільшого попереджений що може бути покараний і, що вже гарантовано - завжди знає за що покараний. Після кожного покарання ми миримось. Він просить вибачення в мене. Я дуже намагаюся бути справедливою з ним і вже потім доброю.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення krapk@ » 16 квітня 2012, 01:53

Ми на майданчику теж зговорилися про биття, бо знайомої малий все відбирав в інших і бив. Вона йому і втиснула гарно. Я сказала що не варто, бо він ще більше буде битися. Питаю чи часто караєш? А вона питає- що робити з дитиною, яка ще з самого ранку вже 10 разів тобі сказала НЄАААА!!!! Малому 2 рочки і вісім місяців. Б'ється, драпається, кусається...що з такою дитиною робити? Говорили, просили, пояснювали, ставили в кут, не включали мультики, а помагало тільки гримнути по дупі. І це дієво. Діти є різні. Є чемні з народження, є розбишаки, є вредноти. Звичайно, до кожного можна знайти підхід...але до власної дитини це найдовший і найважчий шлях...

Один татко на форумі писав так: "Метода проста - папа раз сказав, другий раз прикрикнув, третій дав по попі! Результат папа підвищив голос і це вже попередження! до цих пір не маю ніяких проблем з сином"
Зображення

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення krapk@ » 16 квітня 2012, 02:08

От прочитала непогану як на мене статтю (трішки з розмовними русизмами), ділюся і чекаю думок.

Бити чи не бити?
| +
У дитинстві мене била мати. Била часто і обдумано. Била ременем - тим самим, яким підперізували мою дитячу шубку, щоб не піддувало. Він був червоного кольору, широкий, з двома рядами дірочок з металевими обідками по всій довжині і великий пряжкою, яка дзвеніла, коли мати брала ремінь в руки. Між покараннями ремінь висів у коморі - на видному місці, щоб я пам'ятала. І я пам'ятала. І до цих пір, через років п'ятнадцять з останньої спроби покарати мене, я пам'ятаю звук відкривається комори, серце, стукало в скронях, страх, біль, приниження ... Ще пам'ятаю скакалки, подовжувач, пам'ятаю спробу поставити мене на горох - після звичайних екзекуцій це покарання викликало у мене тільки сміх. Я пам'ятаю багато чого, що хотіла б забути. Не пам'ятаю тільки одного - приводів для цих покарань. А значить, мети своєї вони не досягли. Зате зруйнували любов, довіра, близькість. Я не спілкуюся з матір'ю вже близько десяти років.
Звичайно, і в дитинстві, і в дорослому житті, і під час вагітності я давала собі клятву ніколи не повторити помилок моїх батьків, ні за що не бити і не принижувати власну дитину. Але ж виховання без покарання неможливе? Як же карати правильно? Чи вважається побоями шлепок по «м'якому місцю»? І що робити, коли дитина в'є з тебе мотузки, буквально зводить тебе з розуму?
Зображення

krapk@ Офлайн

Я тут живу

Повідомлення krapk@ » 16 квітня 2012, 02:09

Коли дитині від 0 до 1, 5 року
| +
Немовлят бити не можна. Це прописна істина. Це зрозуміло всім і кожному. Але ...
Зізнайтеся, адже шльопнули пару раз це волаючі істота на памперси? Або трясли його так, що з нього звалився чепчик? Або з такою люттю розгойдували коляску, що вона билася об стіну? Звичайно, це було після декількох місяців без сну, коли ви були вже на межі, коли нікого не було поруч, щоб підтримати. А потім ви плакали від сорому й безсилля, не знаючи, що робити, і покривали сплячого ангела поцілунками ...
Як цього уникнути?
Ось поради, які допомогли свого часу мені:
- Якщо відчуваєте, що на межі, відійдіть від дитини. Покладіть його в ліжечко, посадіть в манеж, переконайтеся, що він в безпеці, і вийдіть на кілька хвилин в іншу кімнату. Нехай навіть він плаче. Поплачте і ви. Прокричіть що-небудь гучно. Випийте води. Помийте обличчя і тільки потім повертайтеся до кімнати.
- Коли закипає сказ і «руки чешуться», побийте подушку, відлупцювати памперсом пеленальний столик, наподдать м'ячу - тільки робіть це подалі від малюка, щоб не налякати. Я, наприклад, у таких випадках ламала брязкальця. Брала яку-небудь простіше, виходила в іншу кімнату і з насолодою розбивала її об стіну.
- Нічого не плануйте, не налаштовуйтесь на певну кількість вільного часу, не чекайте, що чадо засне саме через двадцять хвилин і проспить пару годин, за які ви все встигнете - і поїсти, і відпочити. Навпаки, чекайте, що він взагалі не засне вдень, буде кричати всю ніч, тоді будь-яка пауза буде здаватися подарунком долі.
-Записуйте свої емоції. Виливайте їх у зошит, а не на близьких. Папір усе стерпить: лайтеся, малюйте карикатури, скаржтеся. А через кілька років ви знайдете цю зошити і розчулитися.
- Спробуйте звикнути до думки, що вас поки що просто немає. Немає ні ваших інтересів, ні ваших потреб, нічого. Є тільки дитина. І його бажання і потреби зараз для вас важливіше всього. Тоді його плач не буде сприйматися як прикра перешкода.
- У найважчу хвилину, коли сили і терпіння закінчується, візьміть дитину на руки, притисніть до себе, сядьте з ним прямо на підлогу, прикрийте очі і уявіть, що ви зараз не в остогидлої квартирі, а на березі моря, у лісі - там, де вам добре і спокійно.
Зображення

krapk@ Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Неприємні ситуації. Хелп!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість