kamisia написав:а тому шо моя звезда без публіки не годна виступати....
kamisia, це ключова фраза, на мій погляд. Немає глядачів, немає виступу. Тож повний ігнор, а ще, по можливості, спробуйте перемикати увагу кардинально, зразу забуваються, чого й зачинали. В нас бабця то гарно вміє. Як почне охати-ахати: ой, дивись, машина за вікном яка гарна! ой, киця, ой, а щось мама смачненьке готує.. і т.д. і т.п. Сьогодні дійшло до смішного. Мала криком- плачем права качала, бо, бачте, братик блокнота взяв малювати, а їй не дав. Бабця не "повелася", тозаходить на кухню до мене, чую, стихає плач, вже так, через силу плаче, дивлюся, а вона стоїть та роздивляється в смітті шкурки з мандаринів :zybu: Сама себе от плачу відволікла, бо мандаринки любить, видно почала гадати, де то їх взяти.
гра з вогнем написав:негативне підкріплення за допомогою болю, як відомо, тим не менше, залишається підкріпленням і робить свою брудну, на мій погляд, справу.
але коли я про це чую, в моїй уяві виникають клітки з пацюками, яких за допомогою ударів струму привчають до бажаної поведінки, собаки, поведінку котрих регулюють ляпасами... і якось стає не по собі.
На мій погляд, не треба рівняти людей до пацюків та собак. Маю надію, що в людей все-таки більше розуму і здібностей, щоб домовитися між собою. ;-)
Тут вже не раз говорилось про те, що биття і фізичне покарання то різні речі. І мова йшла за батьків, які користуються своїми батьківськими правами розумно, без авторитарності і приниження особистості дитини. Фізичні покарання це один із засобів виховання, комусь він не підходить, комусь просто не знадобився, але не треба відкидати його існування і таврувати як садизм чи дресуру.