Глобальні оголошення!

Бити чи ні?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Бити чи ні?

Повідомлення Tajga » 08 січня 2011, 20:12

Vika написав:а хіба не можна в покарання за провину лишити дитину якогось задоволення . іграшки морозива телевізора і т д , хто що любить

Можна, звичайно, але, мабуть, до старших дітей, в яких надовше зберігається пам*ять про їх провини, інакше дитина (ну, від рочку до трьох приблизно) ніяк не зрозуміє, чому ввечері не можна мультика, якщо зранку там зробив якусь шкоду (а після неї ще десять :) ). Хіба, якщо дивиться телевізор і шкодить, то, в нас, наприклад, телевізор закінчується одразу після зауваження. Ми стараємось діяти, так би мовити, превентивно, мультики, морозиво, як нагорода за гарну поведінку, тобто для слухняних хлопчиків та дівчаток.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Vika » 09 січня 2011, 02:55

А якщо бити то память на довше збереже ? а тим білше легенько шльопнути , щоб дитина не відчула ? я просто не розумію взагалі цого принципу бити ,але не сильно .ну якщо вже бють так , щоб боліло ,то дитина буде боятися болю і відповідно не буде робити те чи інше із за сраху перед болем , але зовсім не із за того, що цого робити не можна , чи це небезпечно .але це вже із серії дресирування . а якщо без болю - то хіба не краще просто поміняти інтонацію , строго сказати чи крикнути вже в крайньому випадку , якщо дитина від року до 3 і не може зрозуміти за що забрали ведмедика від неї. після року діти на зміну голосу реагують дуже добре . не сприйміть за особисту образу просто завжди стараюся дивитися на речі з різних боків а тут щось ніяк не получаєтся
для мене особисто не бити це не означає пустити все на самотік і хай хоч там хату спалить , але я така кльова мама і бити не буду . це не означає що коли моя дитина наприклад лізе до телевізора я ніяк не реагую . можливо цеи метод потребує більше часу щоб до ноього дойшло коли мама серйозна значить треба крок назад . але від того не менш дієвий .я вірю в то що з кожною дитиною можна договоритися . і кожна мама знає свою дитину краще . і знає як і чим на неї повпливати . але це просто моя скромна думка
Vika Офлайн

Повідомлення kamisia » 09 січня 2011, 09:46

в Софки почалася "падуча" шось не поїї плаче, лягає на підлогу і далі оре там...... шо робити, бити? вона ж не пойме шо її бють саме за лягання..... терпіти сил нема... покишо борюся з тим ігнором.... вона оре а я вихожу з кімнати., помогає, но не тум що вона розуміє свою капосність а тому шо моя звезда без публіки не годна виступати....
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення мешканка » 09 січня 2011, 09:56

kamisia написав:в Софки почалася "падуча" шось не поїї плаче, лягає на підлогу і далі оре там...... шо робити, бити? вона ж не пойме шо її бють саме за лягання..... терпіти сил нема... покишо борюся з тим ігнором.... вона оре а я вихожу з кімнати., помогає, но не тум що вона розуміє свою капосність а тому шо моя звезда без публіки не годна виступати....

я в такому випадку ігнорувала, а, якщо це відбувалось на дворі, або в гостях, або в магазині (коли не було можливості чекати поки вона заспокоїться), піднімала на ноги і сварила, як не помагало-по дупці і за руку вела куди треба (здебільшого, після ляпаса-"прийом вільногго падіння" проходив)

Vika написав:а тим білше легенько шльопнути , щоб дитина не відчула ? я просто не розумію взагалі цого принципу бити ,але не сильно .
На мою думку, якщо вже є фізичне покарання-то має бути таки покаранням. Тобто, якщо я даю по дупці, то так, щоб трохи заболіло. Символічне биття, думаю, більше нашкодить, ніж поможе..
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Natalinda » 09 січня 2011, 15:35

kamisia написав:в Софки почалася "падуча" шось не поїї плаче, лягає на підлогу і далі оре там...... шо робити, бити? вона ж не пойме шо її бють саме за лягання..... терпіти сил нема... покишо борюся з тим ігнором.... вона оре а я вихожу з кімнати., помогає, но не тум що вона розуміє свою капосність а тому шо моя звезда без публіки не годна виступати....

В нас теж шось подібне твориться, але мій не лягає, а стає мостіком, але спиною до верху :zybu: (незнаю як описати ту позу).

Мама моя розказує, шо я падала і ногами товкла і кричала, то тільки добре давши по попі можна було мої істерики припинити, інакше могла зайтися. А от брат - то в порівнянні зі мною був сама чемність і ніколи його не били, не сварили. Так що діти точно різні бувають.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 09 січня 2011, 16:22

негативне підкріплення за допомогою болю, як відомо, тим не меньше, залишається підкріпленням і робить свою брудну, на мій погляд, справу.
але коли я про це чую, в моїй уяві виникають клітки з пацюками, яких за допомогою ударів струму привчають до бажаної поведінки, собаки, поведінку котрих регулюють ляпасами... і якось стає не по собі.

якщо без публіки не виступає це класика істерики, вихід один - ігнорування. найдієвіший вихід. бо лупцювання - це по великому рахунку та сама увага, якої хоче дитина.
а ще варто подумати, може маля щось турбує, що вона вимагає уваги. якщо ж просто дитина переживає один з етапів віддалення від мами (мама вже не може віддавати дитині стільки часу як раніше), тоді найкращий вихід ігнорувати істерики
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Tajga » 09 січня 2011, 17:50

kamisia написав:а тому шо моя звезда без публіки не годна виступати....

kamisia, це ключова фраза, на мій погляд. Немає глядачів, немає виступу. Тож повний ігнор, а ще, по можливості, спробуйте перемикати увагу кардинально, зразу забуваються, чого й зачинали. В нас бабця то гарно вміє. Як почне охати-ахати: ой, дивись, машина за вікном яка гарна! ой, киця, ой, а щось мама смачненьке готує.. і т.д. і т.п. Сьогодні дійшло до смішного. Мала криком- плачем права качала, бо, бачте, братик блокнота взяв малювати, а їй не дав. Бабця не "повелася", тозаходить на кухню до мене, чую, стихає плач, вже так, через силу плаче, дивлюся, а вона стоїть та роздивляється в смітті шкурки з мандаринів :zybu: Сама себе от плачу відволікла, бо мандаринки любить, видно почала гадати, де то їх взяти. :lol:

гра з вогнем написав:негативне підкріплення за допомогою болю, як відомо, тим не менше, залишається підкріпленням і робить свою брудну, на мій погляд, справу.
але коли я про це чую, в моїй уяві виникають клітки з пацюками, яких за допомогою ударів струму привчають до бажаної поведінки, собаки, поведінку котрих регулюють ляпасами... і якось стає не по собі.

На мій погляд, не треба рівняти людей до пацюків та собак. Маю надію, що в людей все-таки більше розуму і здібностей, щоб домовитися між собою. ;-)
Тут вже не раз говорилось про те, що биття і фізичне покарання то різні речі. І мова йшла за батьків, які користуються своїми батьківськими правами розумно, без авторитарності і приниження особистості дитини. Фізичні покарання це один із засобів виховання, комусь він не підходить, комусь просто не знадобився, але не треба відкидати його існування і таврувати як садизм чи дресуру.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення гра з вогнем » 09 січня 2011, 17:52

Tajga написав:На мій погляд, не треба рівняти людей до пацюків та собак. Маю надію, що в людей все-таки більше розуму і здібностей, щоб домовитися між собою. ;-)

і я про те! Дівчатонька не рівняйте! Є методи для тварин. З ними по інакшому ніяк.
А з діточками можна! Можна домовитися!

Фізичне покарання це завжди як фізичне так і моральне приниження!
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 09 січня 2011, 17:56

гра з вогнем написав:негативне підкріплення за допомогою болю, як відомо, тим не меньше, залишається підкріпленням і робить свою брудну, на мій погляд, справу.

У мене навіть не знайшлось слів ,щоб це делікатно прокоментувати,тому я просто промовчала,дякую Tajga :kiss girl:
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення kamisia » 09 січня 2011, 18:21

ну ми зараз ігнором і боремся)) мама то розуміє (буся) і я, осталося в тому тата переконати.....
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Поперед.Далі

Повернутись до Неприємні ситуації. Хелп!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей