Глобальні оголошення!

Бити чи ні?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Бити чи ні?

Повідомлення Zaya » 08 січня 2011, 01:04

ще моя бабуся казала ,-""Люби як душу, але тряси як грушу".

Вона дуже нас любила (а нас збиралося 6 онуків одного віку), але так могла насваритися (а іноді і "шльопки по попке"), що нічого не хотілося. І ми на неї не ображалися і слухали.

А тепер розумію чому. Вона в душі сміялась. :zybu:
Zaya Офлайн

Повідомлення Zaya » 08 січня 2011, 01:06

І дівчата не шваріться у такий святковий день. Всеодно вам мого знайомого не переплюнути. Там не те шо б молотка не дати , там в клітку тре садити. :scare:
Zaya Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 08 січня 2011, 01:14

Я сьогодні дізналася про цікаву книжку
Кетрін Кволс "Радість виховання. Як виховувати дітей без покарань"

Наразі мені здається що це щось з області фантастики, але буду читати, пробувати.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Olenka » 08 січня 2011, 02:16

Цікаво, що я згідна і з Перлинкою, і з Грою.
Мені більше імпонує думка Сухомлинського, бо дійсно законом не зміниш людину зсередини...
Я не хочу, щоб моя дитина жила по закону. Я хочу, щоб вона цінувала стосунки зі мною.

Думаю, кожна мама (тато) інтуітивно може знати як триматись тої золотої середини, щоб дитина тебе поважала і зберігались близькі дружні стосунки довіри і любові. Як навчити дитину поважати думку інших, співіснувати із цим світом, щоб не втратити своєї особистості, досягати своєї мети, але не йти по головах інших. Це, дійсно, дуууже складне мистецтво виховання, в якому не може бути правильних рецептів на всі випадки життя. Тому добре, що ми взагалі про це говоримо і нам не байдуже...

Як сказала психолог на школі материнства, найкращий спосіб виховання - метод спроб і помилок... Бути гнучким, думати, аналізувати ситуації і наслідки, слухати своє серце. Якщо помилився - визнавати це і йти далі...

Дай Бог кожній (кожному) з нас виховати ЛЮДИНУ.
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення Перлинка » 08 січня 2011, 02:31

Так я і з тобою повністю згідна,але не згідна з грою,що не бити в жодному випадку,бо просто напросто є такі діти,що аж просяться так хочуть ремня,і до них іншою мовою не доходить.і це не значить,що їх треба лупцювати щодня поки не добєшся повної покори.Іноді достатньо один раз показати хто тут вожак і з ким треба рахуватись,а дитина так само як часто і жінка хоче відчувати цю силу над собою.Так само як і народ хоче мати сильну справедливу владу,і всі абсолютно всі страждають і втомлюються від безладу та "безпрєдла".От прийшов демократ Ющенко дуже добренький,обіцянки не дотримав,бандитів не пересадив,став пускати слюні і який результат?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 08 січня 2011, 04:47

діти різні, батьки теж різні. но я буду старатися без :P
но це так важко :zybu:

доречі, на малечі якось писали, що спершу бють дітей, а потім дивуються чоловіку, який бє дружину чи дружині, яка терпить побої... а воно все з дитинства йде...
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення LeeLoo » 08 січня 2011, 06:52

гра з вогнем написав:діти різні, батьки теж різні. но я буду старатися без :P
но це так важко :zybu:

доречі, на малечі якось писали, що спершу бють дітей, а потім дивуються чоловіку, який бє дружину чи дружині, яка терпить побої... а воно все з дитинства йде...

Ja pogogyysj na vsi 100 :thumbsup:
LeeLoo Офлайн

Повідомлення мешканка » 08 січня 2011, 10:31

гра з вогнем написав:доречі, на малечі якось писали, що спершу бють дітей, а потім дивуються чоловіку, який бє дружину чи дружині, яка терпить побої... а воно все з дитинства йде...

це ще залежить від того, чи просто тупо "б"ють", щоб бити, чи виховують, часом застосовуючи фізичні покарання. Мого чоловіка і його брата батько тримав в "жерстяних рукавицях". Бив дуже рідко, але варто було йому подивитись, як діти відразу зникали з перед очей. В дуже багатьох випадках-перегинав палицю, що, ясне діло, не є добрим, проте, завдяки такому вихованню маю чудового чоловіка, який береже сім"ю, не п"є, не гуляє, не програє гроші, не шляється Бог зна де, дбає і виховує діток і зовсім не має "бурної юності" від якої треба "тікати", чи яка тебе "переслідує". Так само і його брат. 100% переконана, що мій чоловік не здатен підняти на мене руку! Тому, тут вже явно не погоджуюсь...
Думаю, не варто в нас тут вживати слова "побої", "фізичне насилля" і т.д. Переконана, що всі, хто тут є прихильником "биття", як покарання, вважають під цим словом "дати раз, чи два рази по дупі", але аж ніяк не "побої" і т.д.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Vika » 08 січня 2011, 11:35

а хіба не можна в покарання за провину лишити дитину якогось задоволення . іграшки морозива телевізора і т д , хто що любить
Vika Офлайн

Повідомлення Olenka » 08 січня 2011, 14:59

Vika написав:а хіба не можна в покарання за провину лишити дитину якогось задоволення . іграшки морозива телевізора і т д , хто що любить

Та чого ж не можна, звичайно можна і треба! Про це вже вище писали.
Але бувають такі ситуації (також описані вище), в яких інакше ніяк. Щоб не переписувати 2 рази те саме, можна почитати те, що вже написали (і Мала Карта, і Камісія, і Мешканка...) ;-)
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Поперед.Далі

Повернутись до Неприємні ситуації. Хелп!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей