Я з самого поччатку писала що нічого доброго не вийде якщо почати ворушити по інстанціях це питання. Шкода маму і дитину і шкода Надю і її сина. От уявила ситауцію (т.т.т) що чекали б поки мама сама розбереться. І тут написала б нам якась мама що дитина в реанімації, бо її в садочку побили, бо там такі дітки різні і поводяться по різному, бо в них проблеми напевне, але що я буду щось комусь казати, я ж не спеціаліст, буду свою дитину відходжувати тепер

...........
Але вважаю що робити щось треба. І мені здається що саме в цій ситуації правильного виходу немає, всі можливі варіанти - травматичні(((((
Маю досвід пропонування послуг спеціалісата. Те що Дрібчик писала, типу в нас от таке було, може вам поможе. Щоб довго не розписувати - досвід негативний, причому по кількох мамах. Але ж я не спеціаліст, напевно не так підійшла і не так сказала(((((
За дітей відповідають батьки!!!!! все! все решта - похідне!!!! треба мати бажання вирішувати якісь проблеми і що немаловажно в наш час треба мати і можливості. А можливостей немає частіше ніж часу((((( Нормальний психолог - дорого обходиться це раз! Не виключено що першою рекомендацією буде приділяти більше часу дитини - це два. А якщо мама немає можливості залишити роботу........замкнуте коло.... Але хто не стукає - тому не відкривають!
Я вже колись писала здається в якійсь темі про вихователів і про те що вони батькам говорять. Знаю багатьох батьків з групи і не з групи, різних. І знаю що є батьки до яких підійдеш - вони адекватно відреагують, а є такі що налетять на свою дитину, накричать що ти такий-сякий інших бєш чи що там ще. Часто діти ще більше озлоблюються після того і далі цькують тих слабших. Знову ж замкнуте коло. Бо дитина найкраща для своїх батьків переважно. Напевне це добре, я над цим працюю наприклад, бо якась така що, занадто колективом переймаюся, виховую свою дитину що треба лежати тихенько щоб іншим не заважати спати (і хто б мені що не казав а то моя заслуга, а не вихователів), а іншим цього не кажуть і вони собі і розмовляють і товчуться. А Миколай виявляється приходить до всіх і до нечемних теж. Для чого ж тоді старатися бути чемним питається????
І ще до слова в мене одним із найдієвіших методів є те - що дитина нехоче маму засмучувати

от такі в мене неадекватні методи виховання