ми якось присіли на глину - гончарну
маємо кілька видів. то та, що коричнева (теракотта) мені найбільше подобається - вона дуже пластична, прям така жирна - але вона потім сильно "сідає".
єдиний і дуже сутєвий мінус - це те що не маючи спец.обладнання не "запечеш" свої вироби
можна просто засушити - але вони дуже крихкі. Пробувала я запікати в пічці в селі і в кострі - не вдається
плюс все стає чорним
та щей при випікані багато виробів "вистрілює" - бо в глині є порожнинки з повітрям (треба дуже добре вимяти її перед початком ліпки)+неправильний температурний режим - через це і вистрілює
ось кілька наших робіт
це після запікання. єдина тарілка, яка запекласа так як має бути
дуже розчаровує колір запечених виробів
це я пробувала різьбити на глині
вирішила, що тепер будемо з "самозатвердіваючих" мас робити. а то шкода, коли розривається в пічці