Глобальні оголошення!

Улюблена забавка вашої дитини

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Улюблена забавка вашої дитини

Повідомлення Alisa » 18 грудня 2010, 19:54

А я відсьогодні болт забила купляти дорогі іграшки своєму карапузу доки він не стане свідомим.
Пішли з чоловіком в Умку і викинули 200 гривень на якусь розвиваючу кульку до Миколая. Думали, дитина буде крутити їїї, гратися.
Він її навіть до рук не взяв, натомість пульт з рук не відпускає, неможемо фільм ввімкунути.
А ще мобільний, косметичка, журнали подерти - на ура.

П.С. Ну а старшим діткам звичайно хочеться класних іграшок.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Marta » 18 грудня 2010, 20:03

Я, коли Ліза була ще маленька- та й зараз- ))), робила інакше- просто брала її з собою в магазин. Пропонувала різні іграшки і дивилась на реакцію. Було так, що аж тряслась від задоволення, ручки простягала- купувала.
А такі іграшки, які хотіла б купити- наприклад, "Розумне цуценя" від Фішер Прайс, по-моєму- вона на нього взагалі не реагує.
Я ще згадала молодість- то я завжди вимагала жирафу в батьків. Що вони мені вже не купували- і кружку з жирафою, і якісь книжечки з жирафами, все не те, ВЕЛИКУ ЖИРАФУ. бажано, живу, звичайно..))))
І от нарешті тато з мамою їздили десь не то в Турцію, не то ще кудись за сведрами, на продаж, то кажуть, що цілий день оббігали в пошуках великої іграшки жирафи- знайшли таку середню резинову, ще пікала. Коштувала щось, по-моєму, космічно на той час. Але я була на 7 небі від щастя- та жирафа є в нас ще й досі, і я вдячна батькам, що все ж намагались втілювати мої бажання. :kiss girl: :kiss girl: :kiss girl:
Marta Офлайн

Повідомлення Перлинка » 18 грудня 2010, 20:39

А я відсьогодні болт забила купляти дорогі іграшки своєму карапузу доки він не стане свідомим.
Пішли з чоловіком в Умку і викинули 200 гривень на якусь розвиваючу кульку до Миколая. Думали, дитина буде крутити їїї, гратися.

В такому віці дітки перевжно вже починають любити музичні іграшки зі світлом ,а ще краще як рухаються.

Я розвиваючі ніколи не купувала,ну тобто всі іграшки свого роду розвиваючі,але маю на увазі ті які зовні не цікаві,але головне написано що розвиваюча.

Н а 6 міс ,коли малюк вчиться сидіти добре така машинка

Зображення

http://www.kidsmag.ru/index.php?productID=3272

у нас була така ,правд а десь місяців з восьми,любили (звісно що сиділи в ній не цілодобово)

Наприклад такий міккі маус , є ще багато подібних іграшок для діток які вчаться повзати

Зображення

Коли дитинка торкається йому до попки ,він починає співати і втікати під музику,в нашого ще світились лямпочки в голові,але не знайшла фотки такого.Не знаю чи так співпало,чи дійсно щось дав ,але наш малий як тільки перед ним поклали відразу за ним поповз,правда не швидко так як має бути,але зроби перші повзаючі рухи і за тиждень десь почав нормально повзати.

Думаю,що вже зайшов би і руль чіко ,і розвиваючий центр 3 в 1,і паровозик я про них раніше писала .Всі з музикою та мигаючими вогниками.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mala-karta » 18 грудня 2010, 21:56

а мене так бісять музичні іграшки, а як ще й мигають :crazy:

Перлинка, я ж не кажу, що дітям не треба купувати іграшки, а хай так розвиваються.
От наприклад, є у мого ромки меч - дешевий, пластмасовий. І є дорогуща киця чіковська.
Ну що можна робити тою кицьою?
Купати не можна (мама не дає), малювати тоже, товкти тоже.
А меч в нас вже і пилососом був, і коником, і пістолетом.

Сто пудів, якби мій Ромчик дуже би хотів якусь от саму таку машинку чи коника там, то купила би.

І в дитини полюбе розвивається фантазія, які б іграшки не були. От той мікімаус. За ним можна повзати. А можна верхи скакати. А можна посадити за парту і вчити. Все ж можна.

Але, особисто моя думка, всякі спеціалізовані іграшки більше диктують дитині умови гри. Що от лялю колихати тільки, чи купати там. Звичайно, потім дитині надоїсть, і, мабуть, почне в ванночці тісто місити. А якщо є вже кухня? ТО тісто місити тільки на кухні, ну так же ж?
Ну якось вони обмежують, не знаю.

Хіба ж не краще, щоби мала дитина більше гралася реальними речами і їх досліджувала? Потім підуть і інші іграшки. Ну, мені щось здається, що чим дитина чтарша, тим більше її цікавлять іграшки. Але якось би хотілося, щоб моя дитина вміла гратися всім, і зробити з будь-чого машинку.

А це мені закид, що якщо грається кубиком як машинкою, то краще зразу купувати машинку?
Зараз Ромка грається марльочкою За пару хв то вже була і пов'язка на руку (на ваву), і рукавичка, і шарфік, і шапка, а зараз він за нею ховається.
Заодно навчився мотати і натягати на голову :)

Самі кращі іграшки - щось буденне. Але ж то не значить, що треба принципово не купувати всякі машинки, лялькові будинки, електромобілі і все що там є
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 18 грудня 2010, 22:56

Сто пудів, якби мій Ромчик дуже би хотів якусь от саму таку машинку чи коника там, то купила би.

А звідки ти знаєш що не хоче?
На рахунок чіковської киці та дешевого меча,я ніколи не тресусь ні над іграшками ні над одягом,якими дорогими вони б не були,звичайно що музичну іграшку не дам запхати під воду,малювати можна всюди у нас крейоловські фломіки,які відмиваться та відпираються.А дешеві іграшки з базару,навпаки на один день,і дитина ще тим поранитись може ,колеса в машинок відлітають,все сипеться на запчастини,та ще й не відомо що то за пластмаса.
На рахунок того що бісять музичні іграшки,може в тебе також асоціації з дешевими базарними?Так і ми такі ніколи не купували.
Перлинка, я ж не кажу, що дітям не треба купувати іграшки, а хай так розвиваються.

А я купую іграшки не для розвитку а просто для забавки,для задоволення ,педагогічне навантаження мене мало хвилює,я на цьому не заморочуюсь.

Але, особисто моя думка, всякі спеціалізовані іграшки більше диктують дитині умови гри. Що от лялю колихати тільки, чи купати там. Звичайно, потім дитині надоїсть, і, мабуть, почне в ванночці тісто місити. А якщо є вже кухня? ТО тісто місити тільки на кухні, ну так же ж?
Ну якось вони обмежують, не знаю.

В тому то й справа,що не знаєш.Я вже вище писала,що одне іншому не заважає.У мене немає табу що от вам іграшки і бавтесь лиш цим,бавляться чим хочуть.Але чомусь після того як малому купила машинки він кубики перестав тягати по підлозі і імітувати машинки,і доця забула за пластилінового Дієго.
У них завжди є право вибору і прості буденні речі ,які ти називаєш найкращими іграшками ніхто в них не відбирає,якщо виникає бажання ними побавитись.
Більше тут переливати з пустого в поржнє не маю бажання :P
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mala-karta » 18 грудня 2010, 23:06

Перлинка, а коли в телевізорі з'явився пульт, то ти ж перестала ходити канали переключати, правда?

А коли нет з'явився, то на телевізор стало менше часу, правда?

Але це ж не робить телевізор чи комп супер корисним?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 18 грудня 2010, 23:28

Та нє, ну народ!....
Базарні іграшки- то взагалі жах, я просто боюсь їх купувати!
2 рази спокусилась на ціну і два рази пожаліла- це просто іграшки небезпечні для здоров"я!
Я також якщо купую іграшку- навіть супер дорогу, то не забороняю нею ГРАТИСЯ, а це означає- робити все, що хочеш.
на то вона і іграшка.
А іграшки купувати діткам треба- для задоволення, емоцій, розвитку. Тільки хорошої якості.
Marta Офлайн

Повідомлення Oksana » 19 грудня 2010, 02:53

Marta написав:А іграшки купувати діткам треба- для задоволення, емоцій, розвитку. Тільки хорошої якості.

Кидайте в мене тапками, але такої самої думки. І діткам намагаюсь купляти якісні іграшки. Вони і для здоровя безпечніші, і служать довго. Та й взагалі, я також з тих мам, що вважають, що діток потрібно і балувати іноді :P Ну самі подумайте, собі ж ми купляємо часто ті речі, яких дууууже хочемо, то чому б і діткам свято не робити? дитинство дійсно таке коротке :heart:
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення Olenka » 19 грудня 2010, 05:10

Вставлю і я свої 5 копійок ;)
Цікаво, але я згадувала своє дитинство - і не можу такого згадати, щоб я щось дуже-дуже хотіла, а мені не купили, чи купили... Задоволена була повністю. Хоча з грошима у моїх батьків дуже напряжно було, і я знала що можуть не купити, бо дорого. Навіть перепитала сьогодні у мами про її політику щодо іграшок, каже краще дешевше, але щоб частіше щось нове. Купляли нам іграшки, але ми багато видумували також. Батьки водили нас часто на природу чи ще кудись...
Був брат, з яким бавились м"якими іграшками, при чому, купляли по 2 собаки, 2 мішки однакових різних кольорів. Ляльками епізодично і мало гралась, одяг шила-в"язала-придумувала сама, будиночок і меблі з коробки... Барбі тоді ще не було... Чи то люди-іграшки простіші були, чи то я гралась з дітьми з сімей з подібними статками...
Як не крути, а багато що залежить від фінансових можливостей батьків. І від розмірів квартири - якщо нема окремої дитячої кімнати, задумаєшся чи купляти велику машину. І батьки, які не мають можливості купляти щось дороге, як у сусіда, мусять пояснювати це якось дитині. Або шукати те саме в секонді на вагу :crazy: До речі, ті самі фірмові іграшки там є.

І ще, моя дитина тішилась гаражем-спуском із стільчика, бо ми разом то побудували, мама була тільки Назарчикова. А дорогим треком без мами не так цікаво бавитись. Краще увага, щось робити разом, ніж ще одна іграшка. Краще дорога і якісна іграшка, ніж дешева. Краще цікава дешева, ніж нецікава і дорога. Краще дешева іграшка, ніж ніякої, якщо фінанси поють романси.
Ще один епізод. Мій племінник з Канади, який має усі іграшки, не вміє ними гратись. Товче, кидає, не цікаво... Так получилось (тяжкі сімейні обставини), що не навчили його гратись іграшками. Дорогі, дешеві - байдуже. Це я до того, що гратись також треба вчити, і просто дати іграшку тут не допоможе. Допоможе провести час з дитиною.

Цікаво, чи впливає на дитину і на її здібність працювати-заробляти гроші те, чи були дорогі готові іграшки, чи придумані-зроблені з підручних матеріалів?... Може то такий радянський менталітет - зроби сам?...

І, певно, правду кажуть, чим старша дитина, тим дорожчі іграшки (зараз маленький Міні-купер, а завтра справжній подавай... :crazy: )
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення mala-karta » 19 грудня 2010, 15:43

я теж вважаю, що балувати іноді треба :) хоча б тому, що це приємно :)

але ж то не міняє того факту, що оті супер наворочені іграшки дещо обмежують?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Іграшки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей