Глобальні оголошення!

Ляльки Bratz та інші сучасні ляльки. Ваше ставлення

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Ляльки Bratz і компашка. Ваше ставлення

Повідомлення mari » 20 жовтня 2010, 11:37

Згідна з Алісою. У нормальній сім"ї дитина може гратись будь- якими ляльками. І це свідчить тільки про її вибір( треба мати з чого вибрати) і про довіру до навколишнього.

Моїй доньці зараз 10 . Вона грається і бебі бон, коли хоче побути мамою; і мягкою лялькою, ще моєю, коли хоче розповідати їй казки; і одягає Братц та шиє їй одяг. І я рахую, що це супер!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення гра з вогнем » 20 жовтня 2010, 14:51

Alisa написав:Типу прийшла в гості подружка з лялькою Братс - а ти її за двері, а потім з мамою дівчини розмову про ляльок-шльондр, а якщо не дійдете згоди, то заборонити дочці товаришувати з донькою неправильної мами???

За двері виставляти не буду, але розмову зі своєю дитиною проведу. Після відвідин подруги. А маму тієї подруги таки попрошу не приносити до нас ляльок такого типу.
Alisa написав:Може хтось мені доступно пояснить що злочинного в цих ляльках???

злочинного? ну була якась судова справа, грубо кажучи барбі судилися з братц про те, що ідея, своєнравної, ше там якоїсь і розпустної ляльки належить їм.
суд виграли, апеляцію програли.
а більше нічого, крім недоведеної крадіжки ідей.

ці ляльки формують певне уявлення про те, яке суспільство оточує дитину. якщо мама хоче, щоб її дитина захоплювалася силіконом, великими грудьми, мріяла про всякі брязкальця, натягувала те все на себе і тішилася, що всі дивляться на неї як на новорічну ялинку - пужалуста :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 20 жовтня 2010, 15:11

mari написав:Згідна з Алісою. У нормальній сім"ї дитина може гратись будь- якими ляльками. І це свідчить тільки про її вибір( треба мати з чого вибрати) і про довіру до навколишнього.

У грі дитина моделює навколишній світ. Гра та іграшки допомагають дитині відобразити та усвідомити стосунки між людьми, особливості того соціального оточення, у якому вона живе. Саме ігри багато в чому визначають лінію розвитку дитини. За допомогою іграшки дитина пізнає себе!
пропоную ознайомитися з дуже хорошою статтею http://adalin.mospsy.ru/l_03_00/l0018.shtml
якщо ліньки переходити за посиланням, основні тези:
Игрушка должна стимулировать осмысленную активность ребенка (как внешнюю, так и внутреннюю): выбирая ту или иную игрушку, нужно сразу представить, что ваш ребенок будет с ней делать.
Кукла - это прежде всего образ человека. Эта игрушка больше всего вызывает и оживляет представление ребенка о его собственной человеческой сущности.
Ребенок вкладывает в уста и "организм" куклы свои слова, мысли, переживания, т. е. она является как бы внешним выражением его внутреннего мира, его своеобразным "рупором". С другой стороны, та же кукла задает образ человека, который становится для малыша моделью для уподобления, образцом для подражания, и именно через куклу в душу и в сознание ребенка "входят" представления о человеке и связанных с ним категориях (красивом и уродливом, хорошем и плохом, добром и злом).
Ребенку кажется, что он манипулирует игрушкой, а в действительности сама игрушка навязывает ему определенные действия.
Через игру с человеческими образами формируется модель поведения ребенка не только в игре, но и в обыденной жизни вне игры. Кукольные фигуры буквально телесно воздействуют на детей в раннем и дошкольном возрасте. На этот феномен, к сожалению, обращается крайне
мало внимания. А между тем он чрезвычайно важен, поскольку непосредственно оказывает глубокое формирующее физиологическое воздействие на телесный облик ребенка.
Поэтому "страшное", агрессивное или надменное выражение лица куклы, недостатки ее фигуры могут прилипнуть к вашему ребенку, буквально "впечататься" в него. Получается, что от вашего сознательного подхода к выбору куклы зависит как душевное, так и телесное здоровье собственных детей.

да, многа букф, но наші діти варті, щоб ми їх прочитали.

я розумію, що кожна мама захищає свої вибори та вибори своєї дитини, але хоч на мить задумайтеся "чим грається моя дитина?"
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення мешканка » 20 жовтня 2010, 15:45

Alisa написав:
мешканка написав:і я не говорю про заборону, а говорю про те, що в дитина треба вміти виховати естетичний смак і про те, що я, особисто, їй такого купувати не буду і інших проситиму, щоб такого виду забавок нам не приносили

Типу прийшла в гості подружка з лялькою Братс - а ти її за двері, а потім з мамою дівчини розмову про ляльок-шльондр, а якщо не дійдете згоди, то заборонити дочці товаришувати з донькою неправильної мами???

Ну в нас вже так повелось, що серйозні подарунки всі гості узгоджують наперед з нами (заслуга мого чоловіка) Я вже десь це писала...
і при чім тут "заборонити дружити" ...обов"язково пояснила б чому ні...(а може людина сама не подумає, не зверне уваги...)
І ще, мені глибоко десь, що хтось там про мене думати буде. Я вже давно навчилась відстоювати власну думку і діти теж мають звикнути, що в нашій сім"ї багато чого робиться не так, як в інших сім"ях.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Alisa » 20 жовтня 2010, 16:06

Я теж іноді одягаюсь як остання Братс... :lol: :lol: :lol:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення taranjka » 20 жовтня 2010, 17:59

на вкус і цвєт, як то кажуть... я наприклад не бачу, як ці ляльки можуть виховати в дитини естетичний смак, а в цьому також має бути завдання іграшки. але в "моді" діти тепер розумітис будуть. тьоті в магазині скоріше продадуть пиво накрашеній восьмикласниців височенних чоботях на каблуку і в поясі на дупі, ніж мені з дєцком в слінгу :D
але з іншої сторони, якшо ставити велике табу на тих ляльках, то дєцко може тому протестувати... думаю тут вже справа батьків і їх смаків. згадуючи себе то після довгих клянченьтаки отримала барбу якусь, може місяць шось пробувалана неї шити, а тоді попустилась, найшлось шось цікавіше. якшо Даруха схче, то напевне куплю, але буду шукати якусь замінну альтернативу, жеб тою штукою бавилась не довго. хча час покаже :D
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення mari » 20 жовтня 2010, 20:37

Якщо на одязі Братц, а в мене наприклад є Братц в спортивному костюмі з виграним призом, не акцентувати увагу, то вони стають хорошою можливістю для розвитку комунікативних властивостей дитини і жіночності, догляду за собою, саме це наприклад буде незабаром актуально для моєї маленької жінки в майбутньому.

Щодо негативу-думаю що Дракони, Черепашки Нінзя, і т.і.- користі взагалі ніякої не мають. Тому не розумію такого негативу до ляльок.

Щодо розвитку шльондрості, ляльки тут ні до чого. Колись таких ляльок не мали, і не зважаючи на це наші жінки продавали і продають себе де можуть. Наприклад жінки в хустинках зі села в Італії. Не всі, звісно. І в Братц вони не грались.

То може питання не в категоричних осудженнях ляльок а в дозволеності і принципах??? А їх ляльки точно не формують!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення гра з вогнем » 20 жовтня 2010, 20:50

mari написав:Щодо негативу-думаю що Дракони, Черепашки Нінзя, і т.і.- користі взагалі ніякої не мають. Тому не розумію такого негативу до ляльок.

про розвиток уяви та фантазії чули?
Щодо розвитку шльондрості, ляльки тут ні до чого. Колись таких ляльок не мали, і не зважаючи на це наші жінки продавали і продають себе де можуть. Наприклад жінки в хустинках зі села в Італії. Не всі, звісно. І в Братц вони не грались.

марі, як ви ставитеся до того, що в грі формується особистість дитини? ви будете заперечувати цю тезу?
як саме це відбувається? завдяки наданню іграшці певних якостей, пропускаючи їх через гру, дитина їх приміряє і приймає на себе.
саме тому настільки важливими є ігри у діагностиці особистістості, не лише дитини.
як фахівцю, вам повинен бути знайомий термін проекція.
якщо іншим дівчаткам цікаво, я можу розповісти, але не тут і не зараз.

в принципі пару дописів назад, якщо не полінитися, то можна прочитати детальніше і не так кострубато, як говорю я.

То може питання не в категоричних осудженнях ляльок а в дозволеності і принципах??? А їх ляльки точно не формують!

за допомогою ляльок дитина пізнає межі дозволеності та принципи.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mari » 20 жовтня 2010, 21:14

Я рада що є такі освідчені в нас на форумі форумчани з ідеями які так прагнуть донести до нас
:dash:
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення гра з вогнем » 20 жовтня 2010, 21:23

відповіді на поставлені запитання так і не отримано.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Іграшки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей