Natalinda, у нас перша зима була в B&G - але не в термо, а в звичайному шкіряному + мєх всередині.
Впринципі, задоволена, але кілька нюансів.
1. Якщо малий спав взутий, то ноги були холодні (тому клала спати в шкарпетах)
2. Носочки збивались (але в B&G є моделі, де носочки захищені)
А так взуття дуже класне - якісне, зручне, якщо ходити, то не холодно (але, ходив малий в ік не дуже багато)
Взуття є отаке звичайне шкіряне + мех/цегейка і термо (ну, є ще зі шкірозамінника, є ще буцім термо...).
Термо взуття - розраховане на активний рух, і має забезпечувати комфорт саме при біганні, ходінні і т.д. (тобто, то не варіант сидіти на санках чи в колясці).
Термо - то, як правило, зі штучних матеріалів, розраховано, що буде тепло, якщо не стояти. Параметри часом вражаючі - обіцяють, що при активності буде тепло до -32!!
Термо взуття, як правило, легеньке.
Ага, часто буває ще термо взуття з мембраною.
- Про мембрану | +
- Хто не знає - мембрана, то така плівка з дрібними дірочками. Настільки дрібними, що краплю води не пропускає, а ось пару води - випускає. Тобто, нога по ідеї, тоді має не потіти, і при ходіннях по калюжах вода не повинна потрапляти всередину. Мембрани бувають різні, одна з самих модних - Gore Tex (Groe Tex і інші варіанти написання - підробка, гортекс, крім того, до кожного свого виробу додає спец. бумажку (типу етикетку), неа якій є сертифікати і розписано як працює мембрана. Тобто, якщо на капцях написано Gore Tex, а немає ярличків з описом того горе текса, то хто його знає, що то за такий горе текс там...). Вироби з мембраною (і взуття, і одяг) краще прати спец засобами (аби мембрана не псувалася). То все дуже кльово, але от наприклад в середовищі туристів йдуть спори про необхідність мембрани в зимовому взутті. Аргумент - якщо піт буде виходити, то пара буде на поверхні робити плівку з льоду і всеодно нічого не буде "дихати" (ну, можна чимсь попшикати, аби такого не робилося :? )
Тобто, якщо твій Юрчик зимою, як правило, ходить, скаче - бери термо чи шкіряне.
Якщо сидить - валянки :)
А взагалі, виходить, що і в термо, і в шкіряному - якщо стояти/сидіти, то зимою замерзнеш.
Мені зимою тепліше в термо.
Малому купую термо тому, що з тих шкірянихх, як мені подобається всі моделі якраз прямо просяться "а подряпай мене отут і отут, і ще тут"
А взагалі вибирай на свій смак, та й усе.