Глобальні оголошення!

Оххх, горщик!!!

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Оххх, горщик!!!

Повідомлення westa » 12 травня 2013, 23:07

В нас так само з першим горщиком не склалося. Синочок ним грався , попісяти міг тільки стоячи , а сідати відмовлявся категорично. Купили інший - зразу сів і зробив свою справу.
Зображення

Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Повідомлення Pipochka » 12 травня 2013, 23:23

А я своєму Юрчику купила горшок десь бл.11 місяців. Поставили біля коробки з іграшками, то він спочатку взагалі не звертав уваги на нього. Потім приносив мені. коли просила принести, але сідати дуже боявся (а я і не заставляла). Забула написати, що ми висаджуємося правильно прибл.з 3 місяців, і све було нормально. А оце 11,5 місяців Юрчика як підмінили, висаджувати ні, вигинається дугою, а потім втікає на балкон пісяти і какати :crazy: , це тривало 3-4 тижні. Я на нього не кричала, просто говорила. що какати і пісяти треба на горщик, а він навіть не слухав - це все дякуючи порадам Даші :rose:
І оце диво, на Паску Юрчик підійшов до горщика і сів!!!! Спочатку просто так, а десь через кілька днів і пісяв і какав!!! :aplo:

Ми багато їздимо, горшики різні за кольором і формою (в кого які є), я думаю що відмова сідати на горщик, залежить від настрою дитини, від її психологіного стану, можливо дитина деколи замучується бути постійно слухняною, от і показує своє ні батькам, або просто ще не доросла до горщика. (як каже Комаровський: "що ще не бачив такої дитини, яка пішовши до школи не вміла б ходити хоча б на горщик"). Тому дійсно краще дати дитині спокій, хай у неї "перегорить" небажання сідати на горщик
І ще думаю, що батьки, які садять дитину на горщик в 6-7-8 місяців і вона туди пісяє, то це скоріше висаджування (як і в мене на тазік). А от коли дитина усвідомлено каже хочу пі пі, або ка ка, то про це більш правильніше говорити: навчилася ходити на горщик.
Зображення
Pipochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 330 раз.
Подякували: 275 раз.
Діти: моє солодке щастя - синочок Юрчик
Моя донечка- сонечко Катруся

Повідомлення mariana » 13 травня 2013, 00:16

А у нас з горщиком ніяк не складається!! Я вже б"ю на сполох, бо синочку 2,5 вже! як був меньшим то горшка не признавав категорично і відмовлявся на нього сідати. Зараз сідає і зробить свою справу якщо посаджу. але зовсім сам не проситься! Зробить свою справу десь в квартирі і біжить мені показує або в ванну по швабру, він розумію що зробив недобре. Не знаю як вже маю його привчити проситися, бо вже величенький хлопчик і все ніяк нам не получається.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення nadusha » 13 травня 2013, 06:30

Маріана, в нас такий же вік, і такі ж "проблеми"... Ще пі, то півбіди - вже деколи скаже, а каку, то :dash: ... Розуміє, що то фу, що брудна попа, але вперто втече, заграється і наробить в штани. Прийде і каже "Я бив фу"... Поки що говорю, пояснюю, пробую підловити то фу. Я спокійно поки-що відношусь до тої справи, а чоловік нервує "Такий великий і сре в штани! Йому треба пару раз по попі за то дати і навчиться!". Я поки тримаю оборону і жду... Денис до року більше був в памперсі, може то через то... Бо Артем в памперсі тільки надвір і на ніч (до рік і дев"ять), то такої катастрофи не було... Були тільки поодинокі конфузи. Тішу себе, що переросте, доросте. Садимо разом з ним ведмедя на іграшковий горщик, може і ви щось таке спробуйте...
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення natalun » 14 травня 2013, 11:01

В нас також були проблеми з горшком,почала висаджувати з 9 міс.(до того часу були в профштанцях і травматолог не дозволяв часто знімати) спочатку сиділа і гралась але щось туди зробити не завжди виходило.Але після року в один момент тікала від горшка ще пісі робила а каки то ховалась за штору,диван ....і так продовжується довго.Вже купила насадку на унітаз і думала може горшок не зручний, купила аж чотири різних,пов"язую з тим що в нас часто запори і на горшку неможе зробити це діло.Робила хто що казав просила, пояснювала ....в садіку аналогічно.Коли реально почала розуміти що це непотрібно робити в штани почала какати в горшок.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 60 раз.
Діти: дівчинка Ліночка

Повідомлення Malavka » 18 травня 2013, 11:57

Почну з того, що ще до народження малої я наготувала собі купу шматяних підгузків і настроїлася до раннього привчання до горщика, але після пологів все пішло шкереберть, тож доця моя "памперсна".Горщик нам подарували десь на 8 місяців. Ну ми пробували на нього сідати потрошки, але без особливих паралелей з тим, що треба туди робити, та й попка наша з кулачок, провалювалася в горщик. Після року почала "ловити" післясонні пісі-каки в горщик, згодом какати стала тільки туди, але все одно, успіх залежав тільки від мене. Тоді почала мордувати дитину і себе тканинними підгузками, типу вона мала би відчувати себе некомфортно і усвідомити, як це попередити. Результату було 0, крім купи прання щовечора. Але дитина росла, розумнішала, говорити не говорила, але розуміла все, і от в рік і 8 місяців я вперлась і перестала вдягати підгузники вдень - якраз включили опалення - за три дні калабань по кутках мала сама стала сідати на горщик. Проситися не просилася, так як говорити ще не вміла, але стала знімати колготи і сідати. Зрозуміло, що мочила штани ще дуже часто, але поступово перестала, зараз 2,3, вже десь місяць, як за день ми використовуємо одні трусики) З другою дитиною сильно перейматися не буду. Зараз вважаю, що 2 роки плюс мінус кілька місяців - якраз той час, коли памперсну дитину можна привчити робити справи в горщик. Тут або висаджування з народження - бо як до 3-х місяців не почнеш, потім малоймовірно вловити якісь сигнали - або підгузники і не паритись до певного віку, що сусідьска дитина вже вірші розказує і сама горщик виносить, а моя ще не говорить і какається.
Зображення
Malavka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 104 раз.
Подякували: 113 раз.
Діти: Донечка 2011, ще одна донечка 2013

Повідомлення lyudmilka » 18 травня 2013, 15:12

Точно, Malavka!!! :kiss: От і я переконана - всьому свій час. головне, щоб в хаті було спокійно, не треба тих зайвих самопожертв в ім'я економії на памперсах. Хай собі хто як хоче мордується, але якщо дитина не розуміє поставленого завдання і, що головне, противиться підкорити горщик - то це виглядає як насильство. Моя старша росла без памперсів - бо тоді ще дискутували на тему "памперси шкодять чи ні?", то ми лише на вулицю вдягали. Але окрім завішаних батарей, мокрих килимків і диванів - нічого "доброго", все одно - як не нагадаєш, не придивишся -то і в 4 роки могло всяке трапитись. Раннє висаджування на горщик не гарантує стабільного результату. З малою я вже дала собі спокій - ну скільки там того віку памперсного? Зараз 1,4, сідати не хоче ніяк, хоч з 6 місяців постійно прислідковували і садили кака,і проблем не було, поки не навчилася злазити і втікати з нього. (А я так тішилась, думала, яка я прадвінута мама - навчила...) тож тепер - памперси і цілковитий спокій, горщик почекає, і всі, хто говорять "вже би пора..." теж почекають. :dance:
"Немає ніяких ключів до щастя. Двері завжди відчинені." Мати Тереза
lyudmilka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 83 раз.
Діти: Anna Adel

Повідомлення Marichka » 18 травня 2013, 15:27

І наша дитина "памперсна" і нас з чоловіком таке влаштовує.Прийшов час і горшок став потрібен,ми не робили і не робим з того проблеми.Зараз ще на сон вдягаємо,хоч деякі однолітки вже без сплять.Але,коли ми в "одних" були в гостях,то до кімнати ледве зайшла,так сеча пахла...В нас все сухеньке і чистеньке.А щоб вночі висаджувати,то в мене поки-що немає на таке здоров"я.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Sms » 12 серпня 2013, 14:00

От і в нас почалися проблеми з горщиком і висаджуванням. Купили горщик в 11 місяців. Почали лапати ранішні пописи. На протязі дня висаджувала, але не наполягала. Мала без проблем сідала і пісяла. А оце останні 2 місяці - просто жах. Вона вже знає, що таке кака. Бо як покакає у підгузок приходить, тикає на нього пальцем і каже кака. Або якщо без підгузка, надує, біжить в вану по трябку і витирає. Але висадити дитину нереально!!! Навіть вже на горщик не стараюсь. Просто на вулиці на травку - та яке там. Криком кричить. А якщо відпущу, пару метрів відходить і дує в штанята стоячи. А потім мені несе труси і каже кака. Я вирішила поки що зупинитися з висаджуванням. Вдіваю підгузок та й все. Не хочу через силу садити. Щоб ще гірше не стало, щоб не лякати. Тим більше нам лише рік і чотири. Не бачила я діток, які б в 3 роки пісяли у підгузок. Але може були в когось подібні ситуації?
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення nelly » 13 серпня 2013, 20:05

В НАС ТЕЖ ДЕСЬ ПРИБЛИЗНО В ТАКОМУ ВІЦІ БУЛИ ПРОБЛЕМИ З ВИСАДЖУВАННЯМ, МОЖЕ БУЛО 1,2, ДЕСЬ ТАК, АЛЕ НА ГОРЩИК СІДАЛА БЕЗ ПРОБЛЕМ. тАК ЩОБ ВЖЕ ОСОЗНАННО ТО ПІСЛЯ 2 ПРОСИТЬСЯ І РОЗУМІЄ ПОВНІСТЮ, ХТО Б ТАМ ЩО НЕ КАЗАВ, ЩО В НЬОГО ВЖЕ В 9 МІС ПРОСИТЬСЯ НЕ ВІРЮ, МОЯ ТЕЖ РАЗ НА КОЛИ МОГЛА ДО 2 РОКІВ СКАЗАТИ, АЛЕ РОЗУМІННЯ ВСІЄЇ ВАЖНОСТІ СПРАВИ ПРИЙШЛО ТЕПЕР І НАВЧИЛАСЯ ТАКИ ПРИТРИМАТИ, ПОТЕРПІТИ ПАРУ СЕК.
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Поперед.Далі

Повернутись до Туалетна наука

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість