А я своєму Юрчику купила горшок десь бл.11 місяців. Поставили біля коробки з іграшками, то він спочатку взагалі не звертав уваги на нього. Потім приносив мені. коли просила принести, але сідати дуже боявся (а я і не заставляла). Забула написати, що ми висаджуємося правильно прибл.з 3 місяців, і све було нормально. А оце 11,5 місяців Юрчика як підмінили, висаджувати ні, вигинається дугою, а потім втікає на балкон пісяти і какати

, це тривало 3-4 тижні. Я на нього не кричала, просто говорила. що какати і пісяти треба на горщик, а він навіть не слухав - це все дякуючи порадам Даші
І оце диво, на Паску Юрчик підійшов до горщика і сів!!!! Спочатку просто так, а десь через кілька днів і пісяв і какав!!!
Ми багато їздимо, горшики різні за кольором і формою (в кого які є), я думаю що відмова сідати на горщик, залежить від настрою дитини, від її психологіного стану, можливо дитина деколи замучується бути постійно слухняною, от і показує своє ні батькам, або просто ще не доросла до горщика. (як каже Комаровський: "що ще не бачив такої дитини, яка пішовши до школи не вміла б ходити хоча б на горщик"). Тому дійсно краще дати дитині спокій, хай у неї "перегорить" небажання сідати на горщик
І ще думаю, що батьки, які садять дитину на горщик в 6-7-8 місяців і вона туди пісяє, то це скоріше висаджування (як і в мене на тазік). А от коли дитина усвідомлено каже хочу пі пі, або ка ка, то про це більш правильніше говорити: навчилася ходити на горщик.