Глобальні оголошення!

Життя без підгузків

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Життя без підгузків

Повідомлення mala-karta » 08 січня 2011, 02:48

в штанах, шкарпетах, майці і легкій кофтині. Типу піжамка, але ще майка і шкарпети .
Минулого року, як був менший, то спав просто в футболці, під одіялом. Розкривався, я вкривала. Коли було холодніше, то теж штани вдягала йому. Зараз розкривається вперто, то спить в піжамці.
Коли були перші ночі "голопопства" і ще й холодно, то вдягала гетри теплі і підгуз багаторазовий. Щоб, якщо попісяє, то міняти тільки підгуз, а гетри залишалися.
Ну але Ромка такий був, що вночі з ним хоч танцюй, лиш би цицька в зубах була.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Olenka » 08 січня 2011, 03:37

Ми з 3 місяців висаджувались, над мисочкою-відерком, бо до умивальника мені влом бігати :))) Почали з ночі - практично 100% попадання (крутився, хникав). З цицею в зубах. Спить з нами, на ліжко стелила для підстраховки під себе і малого складену в багато шарів махрову простиню, і ще пеленочку одноразову (якою користувались 3-4 місяці :zybu: ). Спочатку мотала в підгузник Дісана, потім просто клала його між ніжок, потім пеленку звичайну складену, а потім, найзручніше, з голою попою і підстраховкою. На вулицю ходили в тих самих Дісанах.

В 5-6 місяців ходили в самих трусіках (літо), ловили досить успішно попіси і покаки (какав тоді 4-6 разів на день) десь в 70%. Ну, а якщо щось - швидко сохло :zybu: Носили з собою 2-3 комплекти змінних трусів-штанів, але в слінгу влітку можна і без штанів хлопцю бути, в самих трусіках :zybu: До речі, саме в 5,5 місяців ми вже їхали добу в поїзді без підгузників, пісяли в горщик (тримала над ним), обертала пеленочкою для підстраховки, не запісяли жодної!!!

Як похолодало (8-9 міс.), одягали для підстраховки саморобні штанішки з колгот, а зверху шерстяні штанішки. Зручно для висаджування, коли підгузник, як труси - зняв-одягнув. Також брали змінний одяг. А вночі абсолютно спокійно спали голі, 99,8% попадання.

Десь в 10-13 місяців був період, коли відмовлявся висаджуватись, викручувався, плакав, а потім пісяв стоячи на підлогу і дивився :zybu: То в них така мулька, хочу "сам" і хочу досліджувати. На фоні зубів - ховайся! :scare: Одразу можна підгузник і вдень і вночі одягати.

В рік і 1, здається, перший раз попросився на горщик, почав сам сідати. Потім було по-різному, то чемно на горщик, то завзято запісював підлоги :zybu: Але з 1,3 я спокійно одягала тільки трусіки, без підстраховки, навіть коли було холодно. В гостях і на дворі, в основному, в штани не пісяв. А на "своїй теріторії" дома були проблеми.

А остаточне усвідомлення сталось буквально недавно, в рік і 10, здається. Коли, сидячи на горщику, так замисленно сказав, показуючи пальчиком: "Туди (на підлогу) пісяти не можна, а сюди (на горщик) можна". І з того часу взагалі все добре. Тільки, коли заграється, то не хоче сідати на горщик, каже "Назарчик не хоче", хоча вже тече, але ще тримається з останніх сил :scare: :zybu:

Як резюме:
- мені однозначно зручніше висадити, ніж прати-міняти запісяне-закакане, та мити-витирати цілу попу за кожним разом. Я вже після 8-10 місяців забула що таке дитина вкакалась, і як то відмивати цілу попу.
- вночі завжди легше, ніж вдень
- вночі доходить до автомату, що не заважає виспатись (якщо, звичайно, не ліг пізно через форум :zybu: )
- легко ловити перед сном-після сну
- коли зуби, можна забути про успішне висаджування :zybu:
- шкода, що ми не знали про це з народження...
- дитина набагато швидше вчиться терпіти, тримати, пісяти по команді і контролювати цей процес. Випісюється до кінця (а значить, і на довше), а не по-трошку, як памперсна дитина.
- ловити може і тато, і хто хоче, але основна в тому - мама
- в гостях дитина більш чемна, ніж вдома
- коли дитина в слінгу, легше ловити. Коли багато на руках - також краще відчуваєш.
- слухай інтуіцію! Хочеться висадити - то точно треба.
- сеча в немовляточному віці практично не смердить, не так критично зняти памперс, ніж із старшої дитини :zybu:
- в ідеалі тримати дитину над горщиком 1-3 хв, не пів години.

А ще Лерумпочка висаджує з народження дуже успішно, користуються саморобними багаторазовими підгузниками, хай вона ще розкаже. В неї мала вже в 3 місяці пісяла по команді, і терпіла, поки мама не скомандує (ну не годину, звичайно).
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення Shalimar » 08 січня 2011, 04:16

А зачем это высаживание? Для экономии подгузников?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення гра з вогнем » 08 січня 2011, 04:32

mala-karta написав:ага, і мені вночі простіше.
І теж так часто було - смокче, смокче, крутиться, заснути не може. То тоді в мені як іскра :lol: "ой, дитина ж пісяти хоче!!!" (ну, я ж дрімаю і торможу) - тільки до тазіка - моментально попісяє і зразу засинає.
.

у нас так само :) годуєш, годуєш, аж поки не дійде, що він не годуватися, а пісяти хоче :zybu: злюсь тоді сильно :zybu:
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення LeeLoo » 08 січня 2011, 04:33

Shalimar написав:А зачем это высаживание? Для экономии подгузников?

Ja dymajy wob nav4utu dutuny z samogo malenjkogo viky xodutu na gorwok....
Ja napruklad ne praktukyjy cjogo-vsjomy svij 4as-pampersu dlja 4ogo :lol:
LeeLoo Офлайн

Повідомлення happymami » 08 січня 2011, 12:19

Ми вже три дні зовсім без підгузників :aaaaa: :aaaaa: :aaaaa: . Для нас це вопше досягнення :tipok: . Правда, ще двічі попісяли штанці. І вночі я не висажую. Сплю :crazy:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Olenka » 08 січня 2011, 14:51

Shalimar написав:А зачем это высаживание? Для экономии подгузников?

Для економії підгузників, для економії свого часу (міняти-мити-прати), просто щоб дитина була чиста, як і ти. Особливо, коли розумієш, що це цілком реально. Чи приємно було би самому какати-пісяти в труси? Щоб какашка розмащуваласьь по всій попі... :crazy: А ще зовсім нема проблем із опілостями-подразненнями, не треба нічого мастити спеціально, лікувати. Можна подорожувати, практично, як з дорослим. Точно нічого не парить, ніякі "пластмасові труси" :zybu: Просто більше взнаєш і розумієш свою дитину. До 3 місяців я бачила, що дитина плаче, як пісяє, але не могла їй допомогти, не розуміла. Новонароджена дитина тільки вчиться какати-пісяти, і це для неї проблема (то ж треба певні м"язи напружити, а інші одночасно розслабити). Тою спеціальною позою, і, якщо треба, цицею в зубах, мама допомогає дитині зробити свої справи.

Це те, що прямо одразу в голову прийшло. Як пробуєш, відчуваєш переваги, то зовсім не хочеться одягати дитину в пігузник і лишати мокрою (чи з важким пакетом між ногами).
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Olenka » 08 січня 2011, 14:55

В якійсь там Індії запитали би, "А навіщо ті підгузники?" :zybu:
Наші мами-бабусі також багато хто практикували висаджування, то не є вже така аж дивина.
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення lerumpochka » 08 січня 2011, 16:47

Olenka написав:А ще Лерумпочка висаджує з народження дуже успішно, користуються саморобними багаторазовими підгузниками, хай вона ще розкаже. В неї мала вже в 3 місяці пісяла по команді, і терпіла, поки мама не скомандує (ну не годину, звичайно).

після Оленкиного інструктажу, мені вже і писати нема про шо :lol: там ВСЕ вірно:))) (про шо я можу судити)
а зважаючи на те, що:
- ми висаджуємось з народження майже (бо в пологовий таки памперсів купили, так і стоять до сьогодні :zybu:)
-з того самого народження носимось в слінгу і ходимо вдома "голі" (це про Магду, бо я таки не зовсім гола :P ), а відповідно, і спимо голі
-нам всього 4 місяці
то особливих порад на старший вік і дати не можу :hz:, бо висаджуємось ми виключно за порадами Оленки і Інгрід Бауер ;-)

хіба, якщо когось щось конкретно цікавить, то можу сказати, як в нас.

ше про результати і вигоду:
ЦЕ СУПЕР!!! воно того вартує. перші 2 місяці мій чоловік казав, що сам би цьог оне робив, якби не я (бо трохи було заморочно), але тепер сам носить маленьку пісяти і мені, навіть, нагадує:)))
а найголовніше, що розумію дитину свою з пів...слова:), і коли їй не комфортно, можу допомогти і від того і вона радіє і я біля неї :aaaaa:

юльця висаджує з 5 місяців - то може вона шо більше порадить ;-)
Секрет ,батьківського виховання не в тому, що роблять батьки, а в тому, ким вони являютьсядля дитини. (Гордон Ньюфелд)
lerumpochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 221 раз.
Подякували: 369 раз.
Діти: маленька Магдаленка:)

Повідомлення Shalimar » 09 січня 2011, 01:24

Olenka написав:Для економії підгузників, для економії свого часу (міняти-мити-прати), просто щоб дитина була чиста, як і ти. Особливо, коли розумієш, що це цілком реально. Чи приємно було би самому какати-пісяти в труси? Щоб какашка розмащуваласьь по всій попі... :crazy:

В целях экономии - понятно, по остальным пунктам - возражу.
То время, которое тратится на процесс высаживания, занимает смена подгузника, а то и меньше.
Вы не моете ребенка после того, как он покакал?..
Стирка.. Почему стирка?? если ребенок в подгузнике. А вот если не подловить момент высадки - тогда точно стирка!
Почему Вы считаете, что ребенок в подгузнике не чистый?? никто же его в какашках не оставляет!?
какать-писять в трусы, и потом оставаться в этих трусах - нет, не приятно, конечно.. Но раз - эти т.н. трусы впитывают влагу, и ребенок сухой, два - какая разница, куда какать, в трусы, или в кусты? )) Покакал - тут же помыли попку и оделись в новое.
Слышали, некоторые дети вообще едят какашки?? так что размазню минуту на попе и не заметят
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Поперед.Далі

Повернутись до Туалетна наука

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей