Ми з 3 місяців висаджувались, над мисочкою-відерком, бо до умивальника мені влом бігати
) Почали з ночі - практично 100% попадання (крутився, хникав). З цицею в зубах. Спить з нами, на ліжко стелила для підстраховки під себе і малого складену в багато шарів махрову простиню, і ще пеленочку одноразову (якою користувались 3-4 місяці :zybu: ). Спочатку мотала в підгузник Дісана, потім просто клала його між ніжок, потім пеленку звичайну складену, а потім, найзручніше, з голою попою і підстраховкою. На вулицю ходили в тих самих Дісанах.
В 5-6 місяців ходили в самих трусіках (літо), ловили досить успішно попіси і покаки (какав тоді 4-6 разів на день) десь в 70%. Ну, а якщо щось - швидко сохло :zybu: Носили з собою 2-3 комплекти змінних трусів-штанів, але в слінгу влітку можна і без штанів хлопцю бути, в самих трусіках :zybu: До речі, саме в 5,5 місяців ми вже їхали добу в поїзді без підгузників, пісяли в горщик (тримала над ним), обертала пеленочкою для підстраховки, не запісяли жодної!!!
Як похолодало (8-9 міс.), одягали для підстраховки саморобні штанішки з колгот, а зверху шерстяні штанішки. Зручно для висаджування, коли підгузник, як труси - зняв-одягнув. Також брали змінний одяг. А вночі абсолютно спокійно спали голі, 99,8% попадання.
Десь в 10-13 місяців був період, коли відмовлявся висаджуватись, викручувався, плакав, а потім пісяв стоячи на підлогу і дивився :zybu: То в них така мулька, хочу "сам" і хочу досліджувати. На фоні зубів - ховайся!
Одразу можна підгузник і вдень і вночі одягати.
В рік і 1, здається, перший раз попросився на горщик, почав сам сідати. Потім було по-різному, то чемно на горщик, то завзято запісював підлоги :zybu: Але з 1,3 я спокійно одягала тільки трусіки, без підстраховки, навіть коли було холодно. В гостях і на дворі, в основному, в штани не пісяв. А на "своїй теріторії" дома були проблеми.
А остаточне усвідомлення сталось буквально недавно, в рік і 10, здається. Коли, сидячи на горщику, так замисленно сказав, показуючи пальчиком: "Туди (на підлогу) пісяти не можна, а сюди (на горщик) можна". І з того часу взагалі все добре. Тільки, коли заграється, то не хоче сідати на горщик, каже "Назарчик не хоче", хоча вже тече, але ще тримається з останніх сил
:zybu:
Як резюме:
- мені однозначно зручніше висадити, ніж прати-міняти запісяне-закакане, та мити-витирати цілу попу за кожним разом. Я вже після 8-10 місяців забула що таке дитина вкакалась, і як то відмивати цілу попу.
- вночі завжди легше, ніж вдень
- вночі доходить до автомату, що не заважає виспатись (якщо, звичайно, не ліг пізно через форум :zybu: )
- легко ловити перед сном-після сну
- коли зуби, можна забути про успішне висаджування :zybu:
- шкода, що ми не знали про це з народження...
- дитина набагато швидше вчиться терпіти, тримати, пісяти по команді і контролювати цей процес. Випісюється до кінця (а значить, і на довше), а не по-трошку, як памперсна дитина.
- ловити може і тато, і хто хоче, але основна в тому - мама
- в гостях дитина більш чемна, ніж вдома
- коли дитина в слінгу, легше ловити. Коли багато на руках - також краще відчуваєш.
- слухай інтуіцію! Хочеться висадити - то точно треба.
- сеча в немовляточному віці практично не смердить, не так критично зняти памперс, ніж із старшої дитини :zybu:
- в ідеалі тримати дитину над горщиком 1-3 хв, не пів години.
А ще Лерумпочка висаджує з народження дуже успішно, користуються саморобними багаторазовими підгузниками, хай вона ще розкаже. В неї мала вже в 3 місяці пісяла по команді, і терпіла, поки мама не скомандує (ну не годину, звичайно).