Глобальні оголошення!

Іграшки свої - чужі

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Іграшки свої - чужі

Повідомлення Alisa » 28 травня 2012, 15:44

Дівчата, як ви вирішуєте ситуацію, коли в вашої дитини інша дитина з компанії відбирає іграшку, якою вона в даний момент бавиться?

Ось ситуація.

В мене є коліжанка, дитина якої постійно забирає в моєї іграшки.
Через те, що моя дитина реагує на це спокійно, то мама тої дитини дає моїй іншу іграшку.
Моя дитина ніби не проти. Та мама називає це "обмін".
Але обмін триває секунду, бо дитина вже хоче назад свою іграшку, й я відповідно маю її вже віддати, бо іграшка не наша.

Як бути в такій ситуаціїї???

Наполягати , щоб мама тої дитини, таки повертала нам саме ту іграшку, що в нас відібрали?
Обумовлювати з мамою дівчинки строки обміну ( типу помінялись на 5 хв.) й моя дитина має гратися той час, не дивлячись на істерику й вимагання іграшки назад з боку тої дитини.
Чи уникати товариства тої дитини, що було б шкода, оскільки ми з мамою непогано спілкуємося.
Чи ще якісь варіанти є.

Спочатку мене ситуація не зачіпала, ніби діти не плачуть й все добре.
Але отакий спокій за рахунок моєї дитини мене почав напружувати.

Що порадите???
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Re: Іграшки свої - чужі

Повідомлення Sawwku » 28 травня 2012, 15:54

поговори з мамою, хай вчить дитину мінятися, а не пхається в її справи
Sawwku Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення Alisa » 28 травня 2012, 16:12

Так ту дитинку якраз вчать "мінятися". Але обмін довго не триває.

Мене більше хвилює, як я маю діяти в ситуації.
Якщо моя дитина реагує спокійно, то й я маю незважати. Чи все ж таки маю наполягати, щоб моїй дитині повернули те, чим він бавився.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Dribchuk » 28 травня 2012, 16:13

В нас та сама ситуація. Поки мовчу. А як далі буде не знаю. Тої мами дитина стає все безцеремоннішою, буває просто підходить до моєї, видирає і втікає, деколи і штовхнути може. А моя не обороняється хіба зразу плаче. Сама в дітей іграшки практично ніколи не видирає. Так що і я не знаю що робити. Спочатку думала що нехай привикає бо в садку буде таке саме і не пхалася, а тепер бачу що моя дитина більше любить гратися або сама або зі старшими дітками які в неї не забирають. Хочеться щоб вчилася спілкуватися з однолітками і захищатися трохи вчилася, але як то організувати?
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Alisa » 28 травня 2012, 16:17

я натрапила на таку статтю , в якій йдеться, що всі іграшки мамині. Мені сподобалося.
Ось
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

П.С. Модератори, будьте добрі, пр иховайте лінк. а то не встигаю прочитати, як це робиться.

[mod]Коли пишете повідомлення, то над полем повідомлення є кнопка "hide". Виділяєте потрібний текст і тиснете її. :yes:[/mod]
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення fajno » 28 травня 2012, 17:10

А в нас проблема - в дитини запросто можуть відібрати її іграшку. І вона стоятиме така сумна і ображена...Може заплакати, може піти мамі пожалітись, але ж віддає:(А ще помітила, що після "ігор" з агресивними дітьми вона стає якась замкненіша, не хоче йти до дітей гратись. Типу нашо туда йти якшо там в мене іграшки забирають? І шо з тим робити?
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення Sawwku » 28 травня 2012, 17:25

Alisa написав:Так ту дитинку якраз вчать "мінятися". Але обмін довго не триває.

так дитина сама несе іграшку на обмін, чи відбирає в Іллі, а її мама вже несе щось взамін?
Sawwku Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
01,01,2011

Повідомлення Sawwku » 28 травня 2012, 17:31

я зразу казала, що моя дитина буде давати здачу. і хоть триста раз хай переконують, що то не правильно, МОЯ ДИТИНА ДАВАТИМЕ ЗДАЧУ І КРАПКА!
з іграшками теж спочатку відбирав хто хотів і де хотів, вона не пручалася. потім не віддавала. не била, просто мертвою хваткою тримала, в результаті "нападник" сам істерив.
тепер треба знов пояснити, щоб не віддавала якщо не хоче, ато в якийсь момент я забулася за ті настанови, і от бачу знов стара історія почалася
Sawwku Офлайн

Я тут живу

01,01,2011

Повідомлення Alisa » 28 травня 2012, 23:00

fajno написав:А в нас проблема - в дитини запросто можуть відібрати її іграшку. І вона стоятиме така сумна і ображена...Може заплакати, може піти мамі пожалітись, але ж віддає:(А ще помітила, що після "ігор" з агресивними дітьми вона стає якась замкненіша, не хоче йти до дітей гратись. Типу нашо туда йти якшо там в мене іграшки забирають? І шо з тим робити?

А моя дитина хоч зовні спокійно реагує, але вчора вночі крізь сон казав "Не можна забирати в Іллюші...".
В мене аж мороз по шкірі пішов.

Я нічого не маю проти, щоб бавилися нашими іграшками.
Але забирання в моєї дитини іграшок з рук відтепер буду присікати.
Що з рук забрали, те нехай в руки й повертають - ніяких обмінів.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення fajno » 29 травня 2012, 08:40

Треба їм разом гратись, ніби нормально гралися.
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей