Глобальні оголошення!

"Ручна" дитина: як бути?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

"Ручна" дитина: як бути?

Повідомлення Сяна » 04 квітня 2012, 15:18

Привіт, дівчата!
Коротко розкажу за свою проблему: доця (скоро їй 6 місяців) практично не злазить з рук. вранці ми встаємо, гамаєм цицю, граємся, потім я їм з нею на руках, бо саму лишити її нереально - як тільки кладу в ліжечко, зразу починає хникати або лізе до бильця і хоче вилізти :crazy: якшо погода гарна, то йдемо надвір, Катруся засинає і спочатку нормально в колясці спить, а коли проснеться, то спершу плаче, потім плач переходить в крик і нічого її не заспокоює, хіба візьму на руки(( але спати вже вона не буде, подивиться кругом, знову кладу в коляску і бігом "лечу" додому, бо вона кричить добряче :cry: :cry: :cry:
вдома зразу заспокоюється, але довго не грається - вилазить на мене і давай: то за волосся дьоргає, то пальці в рота чи очі пхає, одним словом, активно досліджує моє тіло :impossible: має багато іграшок, трошки ними грається, ніби забуває про мене, а як побачить - відразу лізе на руки :dash: я роблю все з нею, скоро навіть зуби, певно, чиститиму :crazy:
спати толком вона не спить, хіба на мені засне, але не більше, як 30-40 хв., і то її добре поносити-погойдати треба, а далі знов носи її... під вечір виходжу з нею в слінгу, то вона спить, погуляю годинку-півтори, то вона чемна - спуняє тихенько. і так кожен день((
не знаю, чи то я так її до рук привчила, чи їй просто так добре - постійно зі мною бути... але ж хочеться, шоб дитина трохи відпочити мені давала, бо вона поправляється, а я тільки худаю(((
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Re: "Ручна" дитина: як бути?

Повідомлення flower » 04 квітня 2012, 16:10

ну в мене так тоже бувало, але не постійно, а час від часу. В мому випадку все ще зв'язано з зубами і велику роль також грає те, що я завжди сама з дитиною, чоловік мало буває дома, дитина прив'язана сильно до мене, ще й грудне вигодовування дає такий тісний зв'язок. Зараз вже підросла трошки легше, але всерівно часу багато мені не дає, я ледве встигаю зварити їсти чи прибрати, повзає собі приповзе схопить мене за ноги, встане і ниє шоб її взяти на руки. Мене найбільше напрягало те, що мені поспати вночі невдавалося, просиналася часто і доця цицьку не випускала майже, зранку все боліло, спати приходилось разом. Зараз вже ніби пройшло, спить далі в ліжечку присунутому до мого, але підранок буває беру до себе. Порадити тут незнаю що, це треба пережити і перетерпіти, діти різні бувають.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Сяна » 04 квітня 2012, 16:18

так, згідна, діти різні) ми теж цілий день самі, з ГВ були проблеми, майже місяць доця циці не мала, а тільки сціджене молочко, тепер все налагодилося, але не думаю, шо то тільки з цим пов"язано... спить зі мною - так всім нам добре, і чоловік за))
просто не хочу, шоб малеча виросла "маминою"... не маю нічого проти, шоб дитинка була на руках в мами, але ж має бути якась межа....
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення taranjka » 04 квітня 2012, 16:22

в мене старша донечка була "ручна граната" - так ми її називали :ha: зараз її більше 2-х, вона не з тих дітей яких можна назвати "мамині" - спокійно грається з всіма.
а менше на руках почала бути десь коли навчилсь повзати, а коли стала ходунцем, то ми і забули що таке "ручна граната" :wink:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Любов » 04 квітня 2012, 16:24

Сяна, вона в тебе ще дуже маленька і їй саме зараз найбільше потрібен контакт з мамою, твоя любов. якщо їй це зараз дати по максимуму, то ні в якому разі не виросте потім ручна дитина, а навпаки, вона насититься твоєю любов'ю. тоді спокійно і відкрито, нічого не боячись буде досліджувати світ. Просто для твоєї дитинки зараз весь світ це МАМА.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Сяна » 04 квітня 2012, 16:28

taranjka написав:а менше на руках почала бути десь коли навчилсь повзати, а коли стала ходунцем, то ми і забули що таке "ручна граната"

а меншій скільки? по лінієчці, то майже як моїй, скоро 6 міс. буде, але до "ходунця" ше далеко...
а про "ручну гранату" то класно придумали!
:hi:
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Сяна » 04 квітня 2012, 16:31

Любов, дуже дякую! я хіба цими думками і тішу себе))) якраз читаю Ж. Ледлофф "Как вырастить ребенка счасливым", то там ця ідея про ручний період є
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Ksenija » 04 квітня 2012, 16:32

Сяна написав:скоро навіть зуби, певно, чиститиму

А я з Христьою на руках вже і зуби чищу, і волося можу посушити, навіть унітаз навчилася з нею на руках мити... Раніше трохи спала сама, а зараз спить тільки на руках, переложити неможливо, бо зразу будиться, зрідка може заснути як я її вдень лежачи годую... Добре, що чоловік працює вдома і любить готувати... А коли прибираю, то "8 з хвостиком кілограмчиків щастя" перебираються до нього на руки... Я про такі підкачані руки навіть не мріяла ::Р: і в спортзал не треба ходити.
Зубів ще не видно... Може якби повзати вміла, то було б їй цікавіше, а так "побалакає" 2 хв з іграшкою і їй скучно стає, хоче на руки...
Ksenija Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 431 раз.
Подякували: 364 раз.
Діти: Христина (11.11.2011)

Повідомлення ТАНЮША » 04 квітня 2012, 17:02

в мене аналогічна ситуація 6 міс вже носимося на руках, може коли вже сяде сам то буде мені легше і йому цікавіше.
ТАНЮША Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 13 раз.
Діти: ДІВЧИНКА І ХЛОПЧИК

Повідомлення katia » 04 квітня 2012, 17:31

Багато порадників,які кажуть не носи на руках,бо потім не дасиш ради. А що краще положити і хай плаче,але на руки не візьму? Я користуюсь кріслом-гойдалкою переносним і так носимось по дому і на кухні не довго,але щось зробити можна. щось зробити можна
katia Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 153 раз.
Подякували: 138 раз.
Діти: Донечка Маргарита

Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість