Були на черговому дні народженні. Всі дивувалися, що Юра показує букви, рахує, вміє засівати ;-) Був хлопчик на день старший за нас, але він крім мама і дяк, не говорить нічого. Ще одна дитина 1,10 говорить дуже багато-така комунікабельна. Це все звісно лиш перші враження. Але все-таки, досить помітно коли мама приділяє дитині увагу і з нею займається, а коли ні. Хоч звісно не завжди, маю подругу, дівчині вже 5 роки, то вона просто криком кричить, нічого вчити не хоче-ні букв ні цифр. Не цікаво їй, але вона досить компанійська і це ДУЖЕ ВАЖЛИВО!! Та й взагалі, думаю в садку і школі зітруться-зрівняються всі ці перші досягнення, через однакову програму для всіх, проте... Що вміє та знає ваша дитина? Моєму Юрі 2,2 (буде), він вміє на цей момент:
1. рахувати до 12 (правда інколи перескакує з 5 зразу на 8)
2. кататися на велосипеді (недавно навчився)
3. знає всі букви (з 1,9 десь)
4. пам’ятає що на букву б банан, г-гуси, ж-жирафа і т.д, майже на всі букви
5. знає геометричні фігури: ромб, квадрат, трапеція, паралелограм, прямокутник, трикутник, серце, зірка, місяць.
6. знає своє прізвище та ім’я, як звати всіх членів родини
7. знає назву міста і річки
8. знає декілька віршиків і казок (з допомогою)
9. вміє молитися Отче наш (з допомогою)-оце я сама недавно виявила-просто молюся щовечора вголос, він чує, а тепе я лиш почну-він продовжує-кожну стрічку молтви, я дуже пишаюся цим
10. вміє мити руки і чистити зуби
11. може складати конструктор
12. знає декілька кольорів (любимий синій), але путає
13. любить малювати фарбами абстракцію
14. обожнює замітати і пилососити
15. вміє говорити довгими реченнями, але правда не чітко, інколи не все ясно що хоче.
16. вміє ходити по сходах вверх-вниз сам, і боронь Боже взяти його за руку-кричить я САМММ (це триває вже близько 3 місяці)
Вроді пока все, може щось забула, допишу ще.