Глобальні оголошення!

Дітки від 2-3 - а що вони вміють??

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Дітки від 2-3 - а що вони вміють??

Повідомлення krapk@ » 15 січня 2012, 17:53

Були на черговому дні народженні. Всі дивувалися, що Юра показує букви, рахує, вміє засівати ;-) Був хлопчик на день старший за нас, але він крім мама і дяк, не говорить нічого. Ще одна дитина 1,10 говорить дуже багато-така комунікабельна. Це все звісно лиш перші враження. Але все-таки, досить помітно коли мама приділяє дитині увагу і з нею займається, а коли ні. Хоч звісно не завжди, маю подругу, дівчині вже 5 роки, то вона просто криком кричить, нічого вчити не хоче-ні букв ні цифр. Не цікаво їй, але вона досить компанійська і це ДУЖЕ ВАЖЛИВО!! Та й взагалі, думаю в садку і школі зітруться-зрівняються всі ці перші досягнення, через однакову програму для всіх, проте... Що вміє та знає ваша дитина? Моєму Юрі 2,2 (буде), він вміє на цей момент:
1. рахувати до 12 (правда інколи перескакує з 5 зразу на 8)
2. кататися на велосипеді (недавно навчився)
3. знає всі букви (з 1,9 десь)
4. пам’ятає що на букву б банан, г-гуси, ж-жирафа і т.д, майже на всі букви
5. знає геометричні фігури: ромб, квадрат, трапеція, паралелограм, прямокутник, трикутник, серце, зірка, місяць.
6. знає своє прізвище та ім’я, як звати всіх членів родини
7. знає назву міста і річки
8. знає декілька віршиків і казок (з допомогою)
9. вміє молитися Отче наш (з допомогою)-оце я сама недавно виявила-просто молюся щовечора вголос, він чує, а тепе я лиш почну-він продовжує-кожну стрічку молтви, я дуже пишаюся цим
10. вміє мити руки і чистити зуби
11. може складати конструктор
12. знає декілька кольорів (любимий синій), але путає
13. любить малювати фарбами абстракцію
14. обожнює замітати і пилососити
15. вміє говорити довгими реченнями, але правда не чітко, інколи не все ясно що хоче.
16. вміє ходити по сходах вверх-вниз сам, і боронь Боже взяти його за руку-кричить я САМММ (це триває вже близько 3 місяці)
Вроді пока все, може щось забула, допишу ще.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Re: Дітки від 2-3 - а що вони вміють??

Повідомлення Liza » 15 січня 2012, 18:31

я би теж приєно дивувалася за твого Юрка.
і неприємно дивуюся своїм лобурякою. він комунекабельний, не сором"язливий, дуже любить спілкуватися, але не вміє робити й половини того, про що ти пишеш.
- говорить тільки "мама" (нааааайчастіше і різними інтонаціями під випадок), "дай", "на", "дякай", "та-та" (замість "хто там"), як кажуть киця, собака, слон, кінь, півень... на тата часом каже "папа" (Я ТАКОГО ЙОГО НЕ ВЧИЛА! :istereka: ). розівчився казати "тато".
- дає повітряний поцілунок з прицмоком
- махає рукою "па-па",
- любить пилососити.
- часто віддає мені дрібні предмети, котрі знаходить на підлозі.
- знає деякі кольори, але плутає (жовтий, зелений - то напевне його основні кольори).
- вчора багато разів під ряд вірно показував предмети, котрі йому називала сенсорна абетка (плакат).
- з свіжого - навчився полокати горло (ґольґає).

розівчився показувати, скільки йому років.
порозумітися з ним дуже важко. як чогось вимагає - кричить "мама!", тягне за руку або показує в напрямку бажаного предмету - не завжди зрозуміло, чого він хоче. може довести до істерики своїми неконкретними вимаганнями, особливо коли показує то в один бік, то в трошки інший - метається туди-сюди.
замість "тік-так", як годинник, він каже "кн-кн" (з такою ж інтонацєю). і замість "пити" він каже "кн-кн" з такою інтонацією, якою я кажу слово "пити".

часто проявляє кмітливість, але разом з тим мовний розвиток в нього йде вкрай туго. довгий час нічогісінько нового. може деколи шось безладно белькотіти і хіхікати, імітуючи розмову по телефону. і при тому ще дає цьом уявному комусь-там з телефона. може виїсти мізки і "однією лівою" довести до істерики, коли чогось хоче або не хоче - словами всеодно не пояснить. а я часто мушу здаватися, коли він каже не словами, а поведінкою, і я здогадуюся, чого він хоче - його всеодно не примусити висловитися.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Liza » 15 січня 2012, 18:37

krapk@ написав:Але все-таки, досить помітно коли мама приділяє дитині увагу і з нею займається, а коли ні.

я себе бачу в кінці речення. так, я дитиною не достатньо займаюся, бо не маю з ким розділити і дитину, і дом.господарство, коли ми самі вдома.
крім того неможливо відмінити таку річ, як схильність дитини до тих чи інших речей.
але я не виправдовуюся. якою я є мамцьою - такою є, і без виправдань.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Перлинка » 15 січня 2012, 18:46

Liza

мені жалко твою дитину,ти від тепер робиш з нього ущербного і закладаєш свої комплекси

бери приклад з малої-карти ,аби виростити сильну впевнену в собі,талановиту людину її потрібно хвалити

моєму три ,він тоже говорить погано,тоже нервується коли його не розуміють,не знає і не вміє половини з того що Юрчик крапки , на горшок ходить від 2,5 ,і досі навіть іноді пісяється ,але я на 100 % впевнена що це ще ніякий не показник ні геніальності тих дітей що випереджають у розвитку однолітків ні тупості чи розумової або ще якої відсталості моєї дитини
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 15 січня 2012, 18:52

зі мною ніколи ніхто не займався ,і навіть домашні завдання в школі від першого класу я робила сама

але я закінчила школу з 1 четвіркою,все решта відмінно,була обрана президентом школи від 9-го класу ,в університеті поки вчилась ,вчилась на відмінно(потім коли перестала вчитись вже як получалось :grin: )

взагалі,гдаю ,не варто шось витискати з дитини,аби вона не виглядала гіршою ,тупішою від інших,не завжди ці вміння чи знання приносять радість та щастя ,і в дорослому віці виявляються часто просто не потрібними ,особливо обідно стає тоді як на це було потрачено купу сил та часу і було втрачено багато приємного чим жертвувалось заради тих знань.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення ксю » 15 січня 2012, 19:21

Діткі різні в одних щось краще полуається в інших гірше, моїй квіточці 2.5 говоримо ми погано, але якщо щось хочемо обовязково скаже, хоть погано говорить може принести все що просиш, знаємо букв 10, рахуємо до 3 з помилками до10, :grin: дуже кмітлива їсть сама, в туалет сама ходить розказує казку одну колобок з допомогою. Дуже хитренька коли ставлю в куток біжить до мене начинає обнімати і цілувати і красиво посміхається, в садочку вихователі і завідуюча гворять що танцює само гарно в групі(дуже приємно). Дитинка як всі правда соромязлива.
ксю Офлайн

Повідомлення eney » 15 січня 2012, 19:38

Мій малий говорить мама папа нана(бабуся), дядя, діді, баба, на, дай, ше, бе ... прості слова і їх мало. каже як говорить песик і корова.вміє включити/виключити ноут і компютер. дуже любить витирати підлогу і чистити взуття(більше мішає звісно, але хвалю). не істирить коли вдягаю на вулицю, коли заходим в дитячий магазин спокійно виходе звідти без нової іграшки, ніколи не закатує в магазинах істерик, зато на вулиці... любить малювати(особливо обої :dash: ), тому контролюю чим і де він то робить. буже класно їздить на машинці, в нас так добре навіть старші не катаються, качає прес, робить кувирки взад і вперед(я підтримую), перекручується на турніку, коли читаєм книжечку показує все шо прошу(особливий фурор викликають машинки).
О спорт, ты - мир!
Пьер де Кубертен
eney Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 695 раз.
Подякували: 786 раз.
Діти: В домі заплавляють Олексій і Марк.

Повідомлення олеся » 15 січня 2012, 19:43

Мій Павлик в своїх 2.5роки не вміє багато того що крапки Юрчик,
1 до двох років тільки мама та УУУ але від двох років і до тепер так щебече, що деколи дорослі дивуються;
2 розрізняє скільки то є чи 1 чи 2 чи 3;
3 вміє молитися (з моєю допомогою) дитячу молитву;
4 знає 3 букви А, О, Й;
5 сам чистить зубки;
6 сам вмивається та витирається рушником;
7 іноді під настрій пилососить;
8 включає на ДВД мультики;
9 сам від 1.5року робить свої справи в горщик чи на унітаз;
10 вміє показати де щось його болить чи турбує (старший досі не показує :( )
11 складає конструктор;
12 знає як його звати, братика, маму, тата, бабусь та діда деколи і хресних. Каже скільки років.
13 в нас кухня на першому поверсі, а кімнати на другому, то він по сходах сам ходить вже давно, і як крипкин не хоче щоб його за ручку брали...
14 показує практично всіх звірів та різні предмети на малюнках;
15 і саме головне "допомагає" прибирати (тобто щоб в мене завжди була робота)
Та знаєте можна і ще продовжувати цей список, коли читаєш чиїсь досягнення то згадуєш що і мій так вміє... :-|
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення ксю » 15 січня 2012, 19:54

Це дійсно так, ми ще знаємо як звати маму тата бабусь і тіточок. Всі вони наші янголятка всі різні і такі хороші, я як прихожу в садочок по донечку то багато діток біжить до мене обніматься такі манюсікі всі хочуть що їх пожаліли, одна дівчинка завжди каже тьотя забери мене до себе аж всередені щось перевертається.
ксю Офлайн

Повідомлення krapk@ » 15 січня 2012, 20:10

ну от вийшло так ніби я створила тему, щоб похвалитися що мій малий стільки вміє. Але саме гидке в цьому, що я майже не ціню цього, бо я більше хочу щоб він був як ти Liza пишеш
Liza написав:він комунекабельний, не сором"язливий, дуже любить спілкуватися
Бо рано чи пізно всі дітки цього навчаться, а от характер то вже вроджена штука. Навряд чи я дуже зможу змінити, щоб малий не був такий сором'язливий, чи став більш комунікабельним. Тому що в кінцевому результаті висот, статусу, гарного фінансового положення досягають не відмінники з 3 вищими освітами а ті, хто впевнений, сміливий, вміє пристосовуватися, а це зовсім інші вміння і навички. Хоча дуже хочеться вірити, що мій син не буде таким невпевненим в собі як була я.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей