Глобальні оголошення!

Шкода та користь дитині від мат. чи соц. становища батьків

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Шкода та користь дитині від мат. чи соц. становища батьків

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 01:04

Я останнім часом задумуюсь і починаю від тепер переживати ,напевно в першу чергу за доцю ,бо поки лиш з нею були інцинденти

ну в першу чергу вона проговорилась що в садку з нею спілкується ли 3 хлопчика,дівчатка з нею не дружать,на моє питання чому відповідає,що кажуть що то їх садок,а не її

я думала може фантазує ,але перепитую час від часу і задаю такі завернуті питання щоб вона не здогадалась що саме мене цікавить і результат один і той же

просто мені дивно,бо їй подобається в садку ,чому,якщо з нею не дружать?і чому не дружать?
Вона в мене мила безобідна дитина ,особливо з чужими ,на людях
не думаю що могла щось таке робити чи говорити щоб всім дівчатка одночасно не сподобалось
і не сказал б шо якась миша чи зануда,хіба там не розкрилась досі,соромиться :?

Ну от трохи пробирають мене такі сумніви що то від заздрості,бо чому саме дівчатка бойкотують її?
Але хіба в такому віці діти вже шось в тому розуміють.
Ну і ще був один інцидент при мені ні з того ні з сього який мені важко пояснити,бо моя дитина просто задурно постраждала ,ні за що.

Тепер я починаю переживати,що вона завжди буде знати що за неї мають подбати батьки і не зможе за себе постояти,там де батьків не може бути,чи там де їм вмішуватись негоже,бо ж не буду я карати чужу дитину,коли її мама бачить і не реагує.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Re: Шшкода та користь дитині від мат. чи соц. становища бать

Повідомлення Natalinda » 09 листопада 2011, 01:09

Перлинка перш за все я в поговорила з вихователькою
Запитала як дитина поводиться, з ким дружить? чим грається, чт скучає і т.д.
а тоді вже шось думати
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 01:18

ну да я збиралась,але ми зараз не ходимо в садок

просто в мене були однокласниці ,які якщо чесно від мене морально получали

не знаю ,може й виглядало що заздрила ,що вони на всьому готовому,все як по маслу,оцінки по блату ставлять, вчителі вихваляють незаслужено

але як мені тоді здавалось хотіла востановити справедливість підкреслити,що без батьків вони нічого не варті

при цьому ми ще й навіть трохи дружити умудрялись з тією дівчинкою,вона була доброю і зла на мене не трмала,але якась вже дуже слабенька була ніяк за себе постояти не могла

ну я її ніби й не дуже жостко ,але хз ,може й плакала десь дома в подушку через мене

при цьому при всьому я хотіла б щоб моїм дітям все в житті давалось легче ніж мені і готова допомагати і дати кращий старт

але тепер от бачу що то виявляється справа делікатна ,ровесники можуть як полюбити так і зненавидіти
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 01:23

от я вже думала ,допустимо в таке ж середовище до таких же діток

але завжди буде хтось заможніший хтось бідніший ,серед крутіків навпаки боюсь щоб ущєрбною не почувалась
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 01:31

марі,чекаю що ти скажеш?
твоя доця ходить в третю школу?
ти здаєтьсяя також там вчилась,якщо я нічого не наплутала?

я розумію що в першу чергу залежить від характеру,харизми дитини,незалежно від всяких там статусів її батьків
але ж бувають ще всякі заводіли які звичайний дитячий колектив можуть налаштувати проти на рівному місці
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 09 листопада 2011, 01:49

Перлинка, ну тут дуже тонка грань
Якщо твоя дитина вдома не жаліється, то можливо все ок. Можливо просто їй комфортніше з хлопчиками, таке ж теж нерідко буває
дуже багато залежить від того як ти будеш доню налаштовувати, чи щоб вона себе вивищувала над іншими, чи навпаки

І в третій школі по всякому буває. Та так в принципі всюди. Просто яку мету ти ставиш перед собою і перед дитиною. Не думаю шоб тобі хотілося змагатися у достатках з якими-то невіданими багачами, та й дитині поготів того не треба.

Якщо вона задоволена, то проблеми швидше за все немає.

А діти жорстокі, як це не прикро і навіть в такому віці. Часто це заслуга батьків, ЗМІ, та і вихователі є всілякі(((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Re: Шкода та користь дитині від мат. чи соц. становища батьк

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 01:54

Ну як не жаліється

у мене на очах її ображають двічі ні за що

вона ніяк не відповіла,скукожилась,настрій зіпсувся,через деякий час забулось

і вона звісно не ходить досі від того пригніченою

але мені не сподобався сам факт,що таке можливо ,а ще підозрюю з огляду обстаноки в садочку,що таке в її житті може мати місце доволі часто
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 09 листопада 2011, 02:05

Перлинка просто ти писала що доня проговорилася про дружбу з хлопчиками і т.д. а не жалілася. Саме тому я написала передостаннє речення.

Вона хоче йти в садок? Просить пошвидше щоб її забрали?
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 09 листопада 2011, 02:08

Наталінда не в садку проблема

вона ходить туди нормально,не жалілась що їй там погано,те що дівчата не дружать просто констатує як факт

проблема в тому ,що я переживаю що її із заздрості можуть ображати
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 09 листопада 2011, 02:11

Перлинка написав:у мене на очах її ображають двічі ні за що вона ніяк не відповіла,скукожилась,настрій зіпсувся,через деякий час забулосьі вона звісно не ходить досі від того пригніченоюале мені не сподобався сам факт,що таке можливо ,а ще підозрюю з огляду обстаноки в садочку,що таке може мати місце доволі часто

Думаю, варто якось з нею поговорити про те, як вона може за себе постояти, що має відповісти в таких випадках, думаю, цього ти її можеш навчити) Може, вона просто не знає, як себе вести в таких випадках?
Перлинка написав:але ж бувають ще всякі заводіли які звичайний дитячий колектив можуть налаштувати проти на рівному місці

це буває, так, але воно не залежить від матеріальних статків, можуть гнобити і бідну, і середню дитину. Просто одній щось не сподобалось заводілі, от вона всіх дівчат і настроїла. Мені здається, в такому віці ще нема заздрості, навпаки, всі хочуть дружити з тим, в кого крутіша лялька, т.д....Може був якийсь випадок, про який ти не знаєш.
Вихователька має знати, вона ж бачить, як вони спілкуються, може щось підкаже, але то має бути тихо запитано, бо діти вже великі, можуть почути і не так зрозуміти, щоб не сміялися, що вона ябіда.
Давати в середовище таких же дітей- думаю, не рішить проблеми. Може навіть усугубить, бо дітки "крутіків"- то окрема історія.
Важливо вчити дитину стосункам з іншими, не важливо від соц. чи іншого становища.
Я от про що подумала- часто винні ще й батьки, які між собою щось говорять, а діти чують, і повторюють. Бо саме в батьках може кликотати та заздрість, а не в дітях. Діти можуть просто бути відображенням.
Marta Офлайн

Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей