Глобальні оголошення!

П'ять методів позитивного виховання дитини

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

П'ять методів позитивного виховання дитини

Повідомлення Melisa » 08 лютого 2010, 00:40

Цитата з книги Джона Грея "Дети - с небес":
"1. Чтобы побудить ребенка к сотрудничеству, просите, а не командуйте.
2. Чтобы свести сопротивление ребенка к минимуму и улучшить качество общения, слушайте и проявляйте понимание, — не пытайтесь ничего уладить.
3. Чтобы мотивировать ребенка к тому или иному поведению, поощряйте его, — не наказывайте.
4. Чтобы утвердить свое главенствующее положение, приказывайте, — не требуйте.
5. Чтобы сохранить контроль над ситуацией, назначайте тайм— ауты, — не бейте ребенка."

Я просто в захваті від цієї книги!!! :xlolx: :xlolx: :xlolx:
Щоправда зараз мені трохи важко застосовувати ці методи до моєї дитини, бо вона ще дуже маленька. Але я буду старатись. Нагадую, хто захоче скачати, ось адреса: http://www.koob.ru або пишіть мені, я вишлю. Але тему створила не для того, щоб лишній раз нагадати про книжку, мене цікавить, як ВИ виховуєте своїх дітей? Що робите, коли вони капризують?
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: П"ять методів позитивного виховання дитини

Повідомлення Dashko » 08 лютого 2010, 11:20

Неля, я теж читала цю книжку, тоді, як моя мала була, як в тебе по віку. Все як ти пишеш: дуже цікаво, але дитинка ще замаленька. А потім я читала Некрасових. І мені пішло дуже класно. Там багато говориться про безумовну любов. В мене тоді часто виникала така ситуація: в більшості випадків я з розумінням ставилася до своєї дитини, зважала на її потреби. Але іноді виникали ситуації, коли мені потрібно було, щоб дитина послухалася. І коли цього не відбувалося, виникала така думка:" Я така гарна мама, завжди так про тебе дбаю, невже ти не можеш мене слухатися в деяких важливих моментах". І виникала агресія. Так от ця книжка допомогла мені із цим справитися.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Melisa » 08 лютого 2010, 12:06

Дякую, Дашенька. Я зараз дочитую Грея (осталось 20 сторінок), тоді візьмусь за іншу книжку, а потім постараюсь почитати те, що ти рекомендуєш.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 08 лютого 2010, 17:26

дівчатка розтлумачте будь ласка фразу
Чтобы утвердить свое главенствующее положение, приказывайте, — не требуйте.

Наприклад я кажу: "Сину, поклади ніж на місце!" - я наказую чи вимагаю?
Я чомусь не бачу різниці :(
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Melisa » 08 лютого 2010, 19:10

більш детально все описано в книзі.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Melisa » 09 лютого 2010, 23:22

гра з вогнем написав:дівчатка розтлумачте будь ласка фразу
Наприклад я кажу: "Сину, поклади ніж на місце!" - я наказую чи вимагаю?
Я чомусь не бачу різниці :(

Залежно від того, яким тоном ці слова було сказано. Накази зазвичай роблять з серйозним виглядом обличчя та спокійним станом у душі, виявляючи свою любов до дитини. А коли вимагають чогось, то це зазвичай починається з підвищеного тону і з гнівом на обличчі. Дитина дуже чутлива, тому коли батьки чогось від неї вимагають, вона їх не чує, бо крик блокує її увагу і концентрацію.
Багато всього написала, незнаю, чи зрозуміло висловилась, тому почала шукати цитату з книги.
Ось уривок з книги:
"Когда человек начинает кричать, это значит, что он уже перестал командовать и начал требовать. Крик подразумевает угрозу: «Тебе лучше послушаться, а не то…!» Такая угроза означает, что вы требуете послушания. Хотя требования, подкрепленные угрозой наказания, были действенны на протяжении многих столетий, в свободном обществе они не могут сохранять свою силу. Если вы хотите, чтобы ваши дети жили свободно и воплощали свои мечты в реальность, дайте им свободу сотрудничать. Не требуйте, но приказывайте."

І ще один:
"РОДИТЕЛЬ: Не уберешь ли ты свою одежду в шкаф?
РЕБЕНОК: Ой, я не хочу. Я устал. Завтра уберу.
РОДИТЕЛЬ: Я понимаю, что ты устал и предпочел бы заняться этим завтра. Я хочу, чтобы ты сделал это сейчас же.
РЕБЕНОК: Но я очень устал.
РОДИТЕЛЬ: Если ты сейчас уберешь одежду в шкаф, я прочту тебе перед сном три сказки.
РЕБЕНОК: Не хочу. Я просто хочу спать.
РОДИТЕЛЬ: Я знаю, что ты не хочешь. Но я хочу, чтобы ты сейчас же встал с кровати и убрал свою одежду в шкаф. Это окончательное решение.
РЕБЕНОК: Ты меня мучаешь.
РОДИТЕЛЬ: Я хочу, чтобы ты сейчас же убрал вещи в шкаф.
РЕБЕНОК: Я тебя ненавижу.
РОДИТЕЛЬ: Я хочу, чтобы ты сейчас же убрал вещи в шкаф.
РЕБЕНОК (убирая вещи в шкаф): Мнепрямо не верится, что ты такой злой.

Как только вы видите, что ребенок сотрудничает, то есть исполняет вашу волю и желание, просто оставьте его на несколько минут одного или спокойно наблюдайте. Затем вернитесь и дружелюбно поблагодарите малыша, всем своим видом и тоном давая ему понять, что вы ничуть не обижаетесь за то, что вам пришлось так жестко с ним поговорить."
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення IREN » 17 квітня 2010, 19:35

Також хороша книга про виховання Байрон і Бевєйсток- " Маленькі анели".
IREN Офлайн

Повідомлення lyuda » 19 червня 2010, 19:58

:angel: так ці книги просто супер, вони дійсно допоможуть вам у вихованні ваших янголят. Я теж колись читала ці книги і не один раз ( просто коли їх читаю кожен раз пізнаю щось нове). Як казав один мудрий чоловік - вміти читати це добре, а вміти читати між рядками ще краще. В мене теж є декілька порад:
1. просто любіть своїх дітей, за будь-яких обставин;
2. оцінюйте не дитину, а її вчинки, дії, знання;
3. довіряйте, допомагайте, давайте поради;
4. звільніться від стереотипів у вихованні, кожна дитина є індивідуальність;
5. будьте позитивно налаштовані і у вас обовязково все вийде успішно.
lyuda Офлайн

Повідомлення krapk@ » 17 квітня 2011, 23:22

я якраз сьогодні за неї взялася, правда ще мало прочитала. Мені теж подобається. Я за ці тайм-аути нічого не знала, а вже досить успішно їх використовую-чуйка така. Нашому помагає. Но це вже як крайня міра, що не бити. Ось якраз читаю: Цель позитивного воспитания — развить в детях склонность в детях дух сотрудничества, а не покорности.

А ще запропоную 10 заповідей (з іншого джерела), думаю теж гарно влкдуться в позитивне виховання:

1. Не чекай, що твоя дитина буде така, як ти. Або - як ти хочеш. Допоможи їй стати собою, а не тобою.

2. Не зганяй на дитині свої образи; що посієш, те й пожнеш

3. Не вимагай від дитини плати за все, що ти для неї зробила! Ти дала їй життя - як вона може тобі віддячити? Дасть життя іншому: це незворотний закон вдячності.

4. Не думай, що дитина твоя власність.

5. Не стався до її проблем зверхньо.

6. Не принижуй!

7. Не муч себе, якщо не можеш чогось зробити для своєї дитини. Муч, якщо можеш і не робиш.

8. Пам'ятай: для дитини зроблено недостатньо, якщо не зроблено все.

9. Умій любити чужу дитину. Не роби чужій те, що не хотів би, щоб інші робили твоїй.

10. Люби свою дитину будь-якою. Спілкуючись з нею, радуйся, бо дитина - це свято, яке поки що з тобою.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Re: П'ять методів позитивного виховання дитини

Повідомлення xtremeshammy » 24 січня 2025, 01:49

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн