Я діток не вчу обходтит калюжі,а взуваю гумові чоботи,моя доця також чистюля,приходить з садочка завжди такою як пішла,частіше всього в садочку не перевдягаємось,бо водить та забирає обох тато ,щоб йому було простіше.Обоє не люблять мати брудні ручки,самі просять помити .Синочок правда їсть ще не дуже акуратно,а доця аж занадто,і обоє любять кришечки збирати,як їх тато(ніби вдома недоїдають :D )вихователі дивуються .Малий як побаче якийсь папірець відразу біжить в сміття викидати(іноді туди не тільки папірці летять :D ).Іграшки допомагають збирати під настрій.Я ніколи не турбувалась за чистоту одягу,тобто виходимо ми завжди чистими,а приходимо як получиться,але частіше чистими.Просто одягу мені не шкода,ще ніколи нічого не знищили до такого стану,що наможливо відіпрати.Я неряха,а татко у нас аккуратіст,то видно в нього пішли і вчити нічого не треба

.
Я згідна з дівчатами,що краще закладати любов до чистоти якнайраніше,в майбутньому дитині буде простіше.
А хз, коли його починати. Особисто мене дратує, коли спочатку: "мамо, я зроблю - та лиши, ще наробишся", а потім дивуються, чого дитина ніц робити не хоче.
Мене так виховували,я була в багатьох питаннях самостійна,але в мене ніколи ніде і ні в чому не було порядку,так і досі,сама на себе за це злюсь,мені так не комфортно,але важко себе заставити(з цієї причини мені не шкода грошей на домробітницю),або починаю наводити лад,коли вже завал, і то знову лиш на кілька днів.Тому мені й дітей до того важко привчити,вся надія на татка :angel: .