Глобальні оголошення!

Коли вчити розміри і кольори?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Коли вчити розміри і кольори?

Повідомлення mala-karta » 12 липня 2010, 23:56

Дівчата, а коли і як ви починали вчити своїх малят більше/менше, кольори?
І які успіхи були в процессі навчання?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: а коли вчити розміри і кольори?

Повідомлення Marta » 13 липня 2010, 00:06

Я завжди стараюсь, коли щось говорю, розказую, то називати кольори,рахувати,щоб то їй відкладалося.
Наприклад, "дивись,яка гарна синя машина...А от зелена...Принеси мені той червоний м"ячик, дай жовту лопатку..."
І деколи доходить...Дає синю лопатку, я кажу-"ні, Лізочка, жовту! От вона!" Я думаю,так легше відкладається, ніж просто в певний період сісти і вчити.) Так само рахуємо сходинки, людей в черзі..)))), кроки...
Marta Офлайн

Повідомлення Melisa » 13 липня 2010, 21:37

Моя подруга так само вчила: коли гуляли по вулиці, то теж дивились на "кольорових" машин та рахували іграшки в пісочниці.
Marta, це тобі :rose: :good:
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення мешканка » 14 липня 2010, 09:21

а ми вивчили, коли почали активно цікавитись малюванням і пластиліном...якось само-собою те все вивчилося.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Галина » 14 серпня 2010, 18:41

Marta написав:Я завжди стараюсь, коли щось говорю, розказую, то називати кольори,рахувати,щоб то їй відкладалося.
Наприклад, "дивись,яка гарна синя машина...А от зелена...Принеси мені той червоний м"ячик, дай жовту лопатку..."
І деколи доходить...Дає синю лопатку, я кажу-"ні, Лізочка, жовту! От вона!" Я думаю,так легше відкладається, ніж просто в певний період сісти і вчити.) Так само рахуємо сходинки, людей в черзі..)))), кроки...

Я свою так само вчила, але розрізняти добре кольори почала з 2-х років, тепер вже добр знає кольори і відтінки. Рахує до 10, але рахувати почала після 2,5. Тепер вже каже що нас троє, або гралося з нею двоє діток. Знає де ліва і права ручки, поняття вища-нижча, старша-молодша розуміє добре.
Просто сісти і навчити важко, а так на предметах краще сприймається і засвоюється. Особливо коли такі непосидючі діти як моя.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Перлинка » 10 листопада 2010, 20:15

У нас мама за фахом може бути педагогом,але вчити нікого нічому не любить.Моя бідна дитина сам все випитувала,кольори ,букви ,рахувати ,де права де ліва рука і нога і багато іншого.Все знає .Розумію ,якби я з нею займалась,то звісно вона знала б зараз набагато більше.Але я не бачу в тому великого сенсу,бо є прихильником природнього засвоєння інформації в такому віці.Мені не соромно від того що мої діти знають чи вміють меньше деяких однолітків з якими посилено займаються ,совість мене не мучить,і я знаю що вони все надолужать.Я пішла в перший клас на 2 неділі пізніше,тобто не 1-го вересня,а 14 ,була наймолодшою в класі,тобто всі семилітки,а я шестилітка ,вміла читати лиш в програмі передач,слово мультики,при цьому за деякий час стала відмінницею,однією з найкращих учнів.Зі мною ніхто ніколи не робив домашні завдання,не писав за мене твори (правда брата просила малювати мені малюнок на обласну виставку,бо шось не почувалась впевнено на такий рівень).
Як дитина здібна до науки ,то ніде то не дінеться,а як пробачте навпаки,то вчи не вчи ніц не поможе.
Я постараюсь бути обєктивною мамою,тобто буду сприяти розвитку дитини в тих напрямках які їй подобаються та вдаються,а не в тих яких мені хотілося б її бачити.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Natalinda » 11 листопада 2010, 02:44

Ну ми теж називаємо кольори і форми, але якось не як самоціль то а просто називаємо і все, зелений кубик, червоний кубик, жовта зірочка...дитина собі потроху то все на вус мотає :) а тоа шоб сісти і вчити конкретно про зелений колір - то поки такого нема.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення mala-karta » 01 лютого 2011, 15:19

а я випадково виявила, що мій Ромка САМ навчився рахувати до 3, і знає різні фігури, велике-маленьке, високе-низьке.
Це при тому, що ми дійсно того спеціально не вчили.
І навіть не було такого, що я спеціально говорила, що от, то 2 круга і т.д.
Дійсно, сам вивчив.
Потім побачила, що САМ вивчив фіолетовий колір.

Зараз пробую навчити кольорів (ну так, в ігровій формі - коли малюємо, ліпимо). Назви вивчив всі. Називає невпопад :zybu: І фіолетовий також тепер плутає.

І тепер думаю, а може не треба цього штучного навчання?
Може, хай засвоює все в свому темпі?
Навіть не знаю.
Іноді здається, що те, що він буде знати кольори і вміти рахувати в такому віці - то чисто для мене потрібно. А іноді думаю, що, може, це і йому на користь? Більше буде знати?
Але, з іншого боку, не вчать же ж дитину повзати, ходити - сама дитина вчиться, коли прийде її час? (Просто не треба її спеленутою до року тримати).
Може, просто давати дитині розвиватися, мазюкати фарбою, мнути пластилін і не робити штучних розмов про кольори?
Як Ви вважаєте?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення мешканка » 01 лютого 2011, 16:33

я спеціально не вчу. Навпаки, цікавіше спостерігати коли дитина сама вчиться...Тай маю маленьку "вчительку" вдома, яка постійно меншу виправляє: "то не зелений, то целвоний олівець...Ану кази "челвоний"...голоснісе і вилазнісе "ЦЕ-ЛВО-НИЙ!" :P
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Радмила » 02 лютого 2011, 01:23

а я вважаю. чим раніше вчити тим краще. Власне, дошкільнятка не сидять за партами, а ми не строгі вчительки з указками, а люблячі мами. Якщо дитина засвоює гарно сама, то наскільки більше вона засвоїть якщо їй допомогти. А розвиток ще нікому не зашкодив, а навіть навпаки.Про це багато написано видатними педагогами. І вже загально відомо, що діти найбільш сприятливі до знань до семи років. То що заважає їм ці знання дати? Природня лінь?
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість