paniBi написав:В Германії взагалі заборонено навчати дітей буквам,цифрам і т.д.,тому,що батьки можуть навчати по якимось своїм методикам,а навчальним закладам потім перевчати важко,діти погано розуміють.В цьому щось є,як ви вважаєте?
Знаю одного хлопця якого не вчили по ніяких методиках. Йдучи в перший клас він читав, писав, рахував. До школи дали дитину раніше, в 5 з половиною, шоб інтерес дитина не втратила. Дякуючи мудрій вчительці яка постійно підбирала індивідуальні завдання дитина до 4 кл. чудово і з захопленням вчилася.
Пішовши на всі вчителі інтерес моментально пропав, він ледве провчився до 9-го класу. Уроки були йому не цікаві він читав інциклопедії з дорослої бібліотеки.
Хоча з іншого боку шкільні програми зараз такі перевантажені, шо тяжко шось однозначно сказати.
Я вже писала шо проти того шоб вчити шось дитину маленьку ставлячи собі це за мету. Я називаю форми, кольори, рахую, розповідаю про навколишній світ, пояснюю щось, але з метою поспілкуватися з дитиною, а не навчити її всім кольорам чи формам. А коли динтині потрібно буде якась інформація вона її пригадає.