Глобальні оголошення!

Як прищепити любов до праці?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Як прищепити любов до праці?

Повідомлення Перлинка » 18 липня 2011, 22:56

Tajga написав: чи загальна тенденція в тому, що більшість наших співвітчизників воліє якнайменше напружуватись і якнайбільше отримувати. Як би було інакше, наша країна вже б давно не пасла задніх в світі.

і де то що вони отримують?
если оценивать украинцев по общеевропейским критериям, то бедных в стране насчитывается почти 80%.

ти напевно плутаєш тих що взагалі нічого не роблять і відповідно нічого не отримують ,з тими хто сам фізично не працює , або працює мало ,але в результаті отримує більше ніж ті що працюють багато
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Tajga » 19 липня 2011, 01:44

Tajga написав:більшість наших співвітчизників воліє якнайменше напружуватись і якнайбільше отримувати

Перлинка, тебе я точно не мала на увазі. :beer: А скоріше:
Перлинка написав:тих що взагалі нічого не роблять і відповідно нічого не отримують

Тільки поправка: вони не хочуть нічого робити, а отримувати хочуть і беруть те, що криво лежить... Напевно, через те, що праці вони не цінують, ні своєї, ні тим більше чужої. :?
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Перлинка » 19 липня 2011, 01:58

А як же шкільні легенди про працьовитий український народ?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 08 березня 2012, 23:33

Така цікава тема! Давайте продовжимо обговорення :wink:
Як на мене, подібні приклади:
О, і я знаю таких людину :)
Все якусь суєту коло себе розводить - бігає по хаті з тряпочкою, щось тре, щось перекладає.
І зітхає тяжко, примовляючи - всієї хатньої роботи не переробиш.

якраз про тих, кому не прищепили любов до праці, а тільки заклали комплекси " як має бути".

Я б хотіла, щоб мої діти отримували задоволення від праці, а скільки і як вони будуть працювати - не так важливо. Мене дуже вразили приклади з книжки Жан Ледлофф, про ставлення індіанців до праці. Для нас зараз важка чи нудна робота - це в будь-якому випадку негатив, а так не має бути. Раніше для людей така робота теж була і важка, і нудна - але вони не втрачали відчуття щастя.

Якщо відповідати на запитання теми, то, згідна, що в першу чергу прикладом, але якраз не прикладом праці, а прикладом любові до праці. А щоб цей приклад показувати, треба це по-справжньому відчувати.
:confused:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Re: Дитячі смішинки )))

Повідомлення Перлинка » 23 червня 2012, 23:17

happymami написав:Юрчик в цей час миє посуд.

хеппімама,а що ваш Юрчик вже посуд миє? :impossible:
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 24 червня 2012, 10:58

Перлинка написав:
happymami написав:Юрчик в цей час миє посуд.

хеппімама,а що ваш Юрчик вже посуд миє? :impossible:

ну так. Долучаю дітей до суспільної праці. А шо, я сама її маю мити? ;) Діти люблять ту справу. Інколи їм в тазік наливаю води і вони собі там булькають ті тарілки. Інколи до умивальника приставляю табуретку. Мала не дуже любить, а Юрка в мене хазяїн. І салати різати "помагає" і масло на хліб мастить))) Мужик росте)))
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 24 червня 2012, 19:54

мене нервує така допомога
а шо ножик справжній Юрчику до рук даєш?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 24 червня 2012, 20:56

Перлинка написав:мене нервує така допомога
а шо ножик справжній Юрчику до рук даєш?

мене теж спочатку нервувала. Але потім я свідомо почала так робити, начиталася, шо психологи так рекомендують. Ну бо як інакше дитина має навчитися мамі помагати? Коли їм буде по 16 років? ТИпу якшо не давтаи такої можливості дітям змалку, то в них комплекс робиться непотрібност, шо їм твоя допоога непотрібна, і вони не мають як реалізувтаися, і бла бла бла, погугли собі. То я спеціально почала свідомо залучати. Але знаючи, шо то буде вся кухня в капусті, приміроом. Або в воді. Ну але зато радості в дітей від того, що вони мамині помічники, більше, ніж тобі роботи потім прибрати за ними.
Ножа даю справжнього, але маленького і доволі тупого і старого. Ну але просто в мене Юрчик такий, шо йому можна таку зброю довірити. Софія у його віці різала лише під пильним наглядом татка. Але так тішилася. коли різала картоплю на суп. Такшо ти краще практикуй такі штуки. Проси мужа, хай за цим слідкує.Але реально, якшо в дітей є бажання помогти шось нарізати чи помити, чи попрати свої трусики під час купання, то краще не відбивати і не давити в них то бажання ;) Так психологи кажуть ;)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 24 червня 2012, 21:46

нє в моїх бажання такого нема
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 24 січня 2025, 02:20

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей