Глобальні оголошення!

Самостійність

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Самостійність.

Повідомлення TanenRom » 03 квітня 2011, 23:11

mala-karta а в нас курточки всі світлі :P
але я не переживаю, бо у нас їх 3 - вимастили - прийшли переодягнули.
до речі ось вчора гуляли на вулиці то мамочки були в шоці - мала моя бігла впала і лежить собі тихенько навіть не мугиче, я стою дивлюсь, вона встала, руки обтрусила і далі побігла - ото я від мам вислухала :x

а коли хтось до нас в гості приходить, то я готова їх вигнати через 5 хвилин, бо оте постійне ой дивись вона біля столу ходить, тут кут, ой ліжко, ой диван, ой вона впала - я всім кажу: "Ви не переживайте, вона все знаю, а як впаде, то встане і піде далі".

eney а бабусі з дідусями, то взагалі - у мене тато в перші місяці кричав "Дві баби в хаті, чого це дитина має плакати?" :dash:
чоловіка тато приїхав до нас в гості, а мала якраз тільки почала повзати, іду я на кухню її кличу з собою, та й вона по-маленьку за мною лізе, то він її постійно носив на руках, бо не міг дивитись як воно біднятко лазить :dash:
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Marta » 04 квітня 2011, 00:03

TanenRom дідусі і бабусі всі, напевне, такі...)))
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 04 квітня 2011, 08:21

TanenRom написав:mala-karta а в нас курточки всі світлі :P
але я не переживаю, бо у нас їх 3 - вимастили - прийшли переодягнули.

:P
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Sawwku » 04 квітня 2011, 09:15

а неме якось непонятно опікали... з одного боку кутали в 20 курток, щоб десь вітром не дунуло, а з іншого при найпершій можливості відправляли в село, де я вічно собі розбила все, що можна, калічила пальці, з 4ох років гасала верхи... :crazy: . в результаті я була неймовірно хворобливою дитиною (найменша калюжа - і бронхіт), зате голову натренувала так, що як чоловіка буцну, то в нього голова цілий день болить, і ніякі травми мене не страшать.
тому своїй дитині я постараюсь дозволити все. ну крім двох пальців в розетку, самостійного купання (поки що), лазання по ночах невідомо де (як я то робила. хоча навряд чи получиться), і тому подібного
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Re: Самостійність

Повідомлення happymami » 13 вересня 2011, 01:36

Сьогодні мала невеличку історію. Хлопчик-першокласник, котрий мамі, наприклад, в магазин коло дому ходить (вона дає записку продавцям зі списком товарів і гроші), сьогодні сам виріщив іти після уроків додому, хоча мав залишитися на групу продовженого дня. На моє запитання "Куди це ти чимчикуєш без мами?" каже "Я знаю дорогу додому". Хоча, коли я його вела за шкірку назад в клас, то не надто орієнтувався навіть в школі, де знаходиться його клас.
Тому я вважаю, що в наш час надто самостійні діти - то лишня сивина батькам. Я не кажу про цяцькання, але й отакевот прийняття рішень для дитини може не надто добре скінчитися

пі.сі. В даній історії проблемою, швидше, є не прагнення батьків до самостійності сина, а прагнення дитини показати себе кращим на фоні молодшої дитини
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення pan_kotskyy » 13 вересня 2011, 20:13

Sawwku написав:тому своїй дитині я постараюсь дозволити все. ну крім двох пальців в розетку, самостійного купання (поки що), лазання по ночах невідомо де (як я то робила. хоча навряд чи получиться), і тому подібного

думаю, що "того подібного" ще перелічувати і перелічувати ;-)

Кожен вік має свій рівень самостійності.
Головне, здорова міра у всьому, тому я не така радикальна на рахунок "дозволити все".
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Alisa » 13 вересня 2011, 21:36

"Кожен вік має свій рівень самостійності".

Краще не скажеш :гуд:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Sawwku » 13 вересня 2011, 23:38

мені дуже сподобався принцип "дозволено все, що не заборонено". дозволяє своїми мозгами контролювати власну поведінку, і передбачати наслідки (не можливі, а ті, що ОБОВ"ЯЗКОВО будуть у разі невиконання вимог). спонукає до відповідальності.
але є 2 АЛЕ:
- вік дитини (треба, щоб вона була достатньо свідомою. з річною дитиною навряд чи вийде так порозумітися, а от з 3-річною...)
- треба потратити чимало часу і зусиль, щоб передбачити якнайбільше небезпек ("заборонено")
Sawwku Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення okcana » 24 вересня 2011, 19:46

І ми все б робили самі, часом аж надоїдає, тільки чути "я сяма, я сяма"
okcana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 935 раз.