Глобальні оголошення!

Батьківські хитрощі проти вредного чада)))

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Батьківські хитрощі проти вредного чада))

Повідомлення happymami » 16 березня 2010, 19:54

Dashko написав:Неля, я не тільки про твоє останнє повідомлення (то так співпало :oops: ). Я про загальну назву теми.

Тож назва з посмішками, бачиш? ;) Спеціально, шоб не сприймати надто серйозно :D
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення happymami » 21 березня 2010, 00:39

оув, мій наймолодший став пагано їсти. Тепер, шоб його нагодувати, я мушу класти ШОСЬ на столик для годування. Він то ШОСЬ кидає. Я кажу голосно "бу-буууух", сідаю під столик, дістаю ШОСЬ, кладу, поки він його бере, я ложку з-під стола йому в зуби, він знов кидає і заглядає як воно там впало, я знов під стіл, дістаю, ложку в зуби, знов кидає, знов дістаю і ложку в зуби... І така зарядка для ніг на присідання допоки всю норму не споре... Період бу-бух у нас, розумієте? :?
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Dashko » 21 березня 2010, 12:37

А я би нічого не вигадувала. Краще апетитно цямкати в присутності дитини, ще й час від часу не давати, як попросить. :crazy: Щоб інтерес розігріти.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення happymami » 21 березня 2010, 12:41

Dashko написав:А я би нічого не вигадувала. Краще апетитно цямкати в присутності дитини, ще й час від часу не давати, як попросить. :crazy: Щоб інтерес розігріти.

ой шось так не виходить, Дашо))) Вже й сама приплямкую, а він тільки перших три ложки візьме. а далі вже відволікається від мого плямкання і знов забуває шо тре їсти. Хоча голодний. Бо якшо чимось троха забавлю, то так рота відкриває, аж за вухами лящить. Але чось от перестав їсти без забавок. А раніше все було добре :unknown: . З*їдав всю норму без ігр.
Просто якщо не дам вчасно, то починає сильно кричати і плакати і навіть якшо сажу в кріселко і показує його горнятко, всеодно кричить в істериці і вже й не їсти, ні нічого йому не миле. Пробувала троха, шоб проголодався. думала краще їстиме. Та де там... Наразі через раз. Троха граємся, троха без ігр їмо...
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 12 квітня 2010, 13:18

Миття голови... :scare: :scare: :scare:

Чоусь багато хто з дітей того не любить (я маю на увазі вік 1,5роки і далі)
Ось шо робимо ми та наші сусіди:
1. класти дитині на лоба рушник, котрим дитина собі закриває очі від ппадання води/шампуню
2. тримати одною рукою голову дитини горизонтально (під шиєю типу, зрозуміло?) а другою наливати воду на коси...

Ну найбільше допомогає з рушником :dash:
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Melisa » 12 листопада 2010, 10:57

Як дати дитині випити сочок ДОМАШНІЙ

Наше чудо дуже любить магазинні сочки. Це напевно не стільки через сам смак, скільки через красиву упаковку і трубочку. Сьогодні я вирішила зробити сік по-домашньому: натерла яблука та морквину на тертці, і віджала сік. Оскільки в нас соковиживалки нема (тут я поняла, який то "мінус" :o ), то прийшлось все робити вручну. З попереднього разу залишила спеціально коробку з соку, відрізала кінчик упаковки, і через маленьку лійку налила домашнього соку.
Все просто. Дитя довольне, я тоже.
Звісно я не буду практикувати це весь час, бо сама знаю, що обман все-таки викриється, проте зараз, поки вона не дуже усвідомлює різницю між магазинним та домашнім, все ж користуватимусь цією хитрістю. ;)
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення happymami » 13 листопада 2010, 17:19

Купила машинку для стрижки. Тепер стригти не проблєма... Мало б бути. Та не тут то було. Перший раз стриглися ідеально. Дитина слухала, шо в неї там жужить під вухом і далася себе обчікрижити майже під нуль.

З того часу минуло три місяці...

Рішила я ті трисантиметрові стирчащі догори дротики капку забрати з поля свого зору, бо дивитися на того розпатланого Кєшу вже сил нема. Я до машинки - а дитина в плач. Короче, стригтися ніхто тепер не хоче.
Прийшлося поставити тазік в ванну, набрати теплої води, поставити туди малого і стригти там. Спочатку був крик. Але тікати ж нема куди. На той крик збіглися всі родичі, відповідно дитині стало цікаво і ми вже достригалися мовчки і з захватом. Правда, курс зістригання прийшлося таки розділити на два вечора, шоб стрес був мінімальним. Проте, хлопчик під нульовку... Ну хібашо ще один вечір присвячу зістриганням антен))))
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 14 листопада 2010, 02:26

колись в нас проблем з їжею не було- зараз підлазять кутні зубки, то капец, не їмо...(((
Раніше не заставляла- не хоче- одразу забрала, на наступне годування з"їдала більше. І знала, що тре їсти, бо заберуть...))
Зараз бувають дні, що ніяк....(((
То деколи допомагає- я беру вилку чи ложку, йду зі словами "Ой, а що це в тебе тут таке? Ану дай попробувати!" І починаю їсти з її тарілки, причмокуючи. Вона бере свою ложку, набирає, я : "Ні, не їж, дай мені все, таке добреньке!", вона "Нєєєє!!!! Мамааа!!!!" і починає їсти. )))))))
Ну, це не завжди, а тільки тоді, коли хоче зробити щось навпаки.

Було ще, коли все робила зі своєю ляльою, то я питаю: "Ліза, ляля хоче їсти?" Вона : "Аха!", Я : "На, лялічка, тобі одну ложку, не хочеш? Лізочка, покажи лялі, як треба їсти! Ам! " І Ліза відкриває ротик)).
Або ще садили лялю, давали їй кукурудзяну паличку "їсти", а Лізі вже тарілочку з чимось.

Щодо шухляд і решта- в коридорі є вільна тумбочка, в яку я дозволяю їй залазити, в залі є також така тумбочка, на кухні- можна тільки шухляду з кришками від баняків і шухлядку, де цибуля. В нашій кімнаті- можна все, шкафчик з ліками зав"язаний, так що вона знає, що є таке, що не можна, проте цьому є альтернатива.

Як чищу носик паличками вушними-їй дві палички в руки- поки вона розглядає(гризе)- діло зроблене.
Запшикати носик-я сказала, що то дуже так смішно- то вона сміється...))))) А взагалі любить, бо їй стає легше, вона знає.
Нігті дає обрізати спокійно, головне- спокійний голос, кажу, що будемо щось таке класне робити- манікюр! Як мама! Саджу на коліна, щось там виспівую- і швидко обрізаю.)

Я помітила- якщо я йду назустріч дитині, реалізую її бажання (в межах розумного), багато їй дозволяю (це банально, проте на вулиці тут і там чути- не бігай, не літай, не катайся, бо спотієш, не чіпай...), то вона йде назустріч мені, і коли я щось кажу- вона мене слухає. Так само, як і я її.) :kiss:
Marta Офлайн

Повідомлення Shalimar » 14 листопада 2010, 11:57

happymami написав:Миття голови... :scare: :scare: :scare:

попробуйте найти такое http://www.google.com/images?hl=ru&clie ... 43&bih=610
кувшинчик
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Re: Батьківські хитрощі проти вредного чада)))

Повідомлення мешканка » 15 лютого 2011, 14:03

В мене старша доня ніяк не може впорядкувати всі справи зранку і ввечері...Завжди відволікається, по 10 хвилин вбирає штани...короче, довго й нудно ті ритуали в нас проходять. Вичитала в книзі "Спілкуватись з дитиною. Як?" цікаву ідею, і втілила її в життя.Мова йшла про написання почергового списку і встановлення його на видному місці, щоб дитина САМА слідкувала і виконувала кожен пункт почергово.
Оскільки моя малеча ще не вміє читати, то я використала зображення.
Вуаля:
| +
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Бачу, що є результат! Вже не Я їй кажу, що вона має робити і не повторюю по 10 раз,а вона сама все каже і робить, я тільки хвалю, або нагадую,щоб глянула чи ми нічого не забули.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей