Глобальні оголошення!

Роль бабусі\дідуся в вихованні

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Роль бабусі\дідуся в вихованні

Повідомлення Lesya » 15 жовтня 2012, 10:30

Крапка, тобі реально повезло.
Чоловікові батьки для дітей рідкість - десь 2 рази на місяць ми до них їздимо. Вони до нас лише на дн. Мама часом заскакує на 3-5 хв, бо більше часу не має і то в цей час восновному вже тиха година. І у виховання не втручаються. Як я сказала, так і буде. А мої батьки - окрема історія. Мама хоче виховувати не лише внуків, а й нас. Вона завжди права. А я не мама, бо хочу займатися в житті ще чимось окрім дітей.
Хоче малий гратися тонометром - на, хоче її асматичний інгалятор до рота пхати - на. І кажу, що він вже знає, що то таке, бо 3 дні таким механізмом користувалися, отравиться - не доходить. Я роблю все не так - не так одягаю, бо в +15 вже треба рукавички, не так лікую насмарк, не так годую....... І я страшенно рада, що живу окремо. Як тільки переконаю чоловіка, взагалі в ін місто переїду.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення Lenysa » 15 жовтня 2012, 10:30

а я все таки вважаю, що батьки повинні більше займатись дітьми, знати все про них, і навчити їх саме вони повинні, ну звичайно допомога це великий плюс, але це набридає, мені наприклад самі хочеться навчити рахувати, читати., писати...почути перші слова..і т. д.
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Повідомлення taranjka » 15 жовтня 2012, 10:42

моїм вихованням багато займалася бабця - якраз той випадок, коли і на велику вчила і рахувати, і казки які вона розказувала я більше памятаю. але памятаю, що хотілося більше, щоб на її місці були маматато...
бабцядідо важливі, мають бавити внуків. але як на мене, є речі які мають робити батьки - оте, що найбільше асоціюється з дитинством - той же велик, перший спалений пляцок, перша гітара...
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Галина » 15 жовтня 2012, 11:29

Моїм бабусям-дідусям далеко до таких як крапки. Свекруха нічого не вчить, бо вона ще маленька, їй того не треба. Навіть казок не читає.
Мама моя далеко, діти її бачать раз в пів року (вона може в вчила б, але можливості нема). Тато мій тільки балує, бо не може відмовити дитині...
І я згідна з taranjka. Мене теж виховували бабці. Мама взагалі в рік відправила мене до своєї мами в село і пішла на роботу, бо татова мама (ми тоді з нею жили) працювала і мною займатися не хотіла. А після 3-х я вже була бульша, то вже жила з татовими батьками (ну і своїми), але виховувала більше бабуся. Бо вона була як командир, все мало бути по її. І тоді мені теж дуже хотілося мами і тата поруч...
На то ми і батьки, щоб займатися своїми дітками, віддавати їм свою любов і турботу. А бубусі-дідусі можуть допомагати, але не перечити батьківським правилам, як це часто буває у нашій сім"ї...
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення flower » 15 жовтня 2012, 11:47

в нас ніякого сторонього виховання нема, бо баба і діди бачаться з дитиною дуже рідко, тому судити немаю про шо. думаю шо підросте і будуть її балувати, шо захоче то дадуть чи куплять, аби компенсувати свою відсутність в житті дитини. свекруха так вже робить, ми як приходимо до них в магазин, зразу дитину у відділ з іграшками і шось їй тицяє, але я переважно віддаю назад, мотивуючи шо нам такого не треба, або шо в нас таке є, беру рідко і необхідне.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення oksa_mal » 15 жовтня 2012, 13:42

ми як жили з чоловіковими батьками. то втручання у виховання відчувалось. Баба то ше нічо (навіть деколи мене питала чи можна синочку дати щось поїсти), а дід- міг напхати невідомо чим. Синочок міг порозсипати муку по всій кухні чи вилізти ногами на стіл, :scare: а дід з того тішився, а мене це вбивало, невже не можна сказати що такого робити не можна. :cry: . Але вже півтора року ми живем в іншому місці, діда з бабою бачимо пару раз в рік + по скайпу, і це мене влаштовує.
Зображення

Не тратьте деньги на одежду...Тратьте на путешествия...Какая разниця, сколько лет вашим кедам, если вы гуляете в них по Парижу.
oksa_mal Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 307 раз.
Діти: хлопчик
дівчинка

Повідомлення Lenysa » 15 жовтня 2012, 13:53

Галина написав:Мама взагалі в рік відправила мене до своєї мами в село і пішла на роботу, бо татова мама (ми тоді з нею жили) працювала і мною займатися не хотіла. А після 3-х я вже була бульша, то вже жила з татовими батьками (ну і своїми), але виховувала більше бабуся. Бо вона була як командир, все мало бути по її. І тоді мені теж дуже хотілося мами і тата поруч...

отпісля таких слів точно не відпущу і не віддам нікому своєї донечки, аж сльози наветаються :cray: ся
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Повідомлення Marichka » 15 жовтня 2012, 14:26

То точно...Хочу з своєю дитиную тісний контакт,щоб ми колись були як подруги.Не так як в мене з мамою...
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення fajno » 15 жовтня 2012, 20:25

А мені бракне когось, на кого можна було б дитину залишити і піти з чоловіком кудись вдвох. Чужим няням ні, а от бабці можна. Бо на якісь вечірні концертики ходимо по черзі:(
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення Ulkanet » 16 жовтня 2012, 02:56

Файно, думаю після одного з тих випадків шо тут описують, ти б поміняла свою думку.

я не забороняю з малою бачитися і гратися, приходьте-бавтесь. впадло вам йти, сама приведу. стараюся дитину залишати на свекруху вже коли капець-капець як треба, а там ми всюди разом. і то за ті пару раз "навчилася": витирати в себе руки і в мене чи бабу, плюватися, падати на землю коли шось не по її, всім кидається якшо шось не по її, пару раз були істерики після 2-ох годин з бабою. а ше типу: впала в калабаню, впала на гірці і розбила губу, побила коліна, порвала штани (і то за 5 раз максимум, шо я її лишала то всьо сталося :crazy: )

Свекруха нічого не вчить, бо вона ще маленька, їй того не треба. Навіть казок не читає.
Мама моя далеко, діти її бачать раз в пів року (вона може в вчила б, але можливості нема).

в мене аналогічно. але я одно разу не витрималі сказала свекрусі, шо ви тут 5 хв сюсяєтесь і дозволяєте всьо, а після цього вона тиджень буде бита, вас таке влаштовує??? то тепер скрипя зубами, але робить так як я кажу. я не диктатор і не якийсь монстр, але якшо сказано "Ні!" то це означає ні і виключень неможе бути.

а ото загодовування цукерками - то взагалі торба. спочатку напхають, а потім - цукерки зло, дитина дістане цукровий діабет, буде груба і т.д.
а ше дуже мені не подобається коли свекруха (моя ше таке не робила, але мої коліжанки не упускає нагоди) при дитині починає казати "Ото вже твоя мама погана, не любить тебе - такий суп поганий наварила (твій нелюбимий наварила)", "... не дозволяє дитині то-то і то-то" і в такому роді.
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей