Глобальні оголошення!

Дітки від 2-3 - а що вони вміють??

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дітки від 2-3 - а що вони вміють??

Повідомлення Перлинка » 15 січня 2012, 20:13

krapk@гадаю ти тоже рано заморочуєшся на рах. комунікабельності та соромязливості
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення happymami » 15 січня 2012, 20:22

krapk@ комунікабельність - то не зовсім вроджена риса. Я в дитинстві була дуууже сором'язлива, що не заважає мені зараз нормально при бажанні знаходити мову з незнайомими людьми
такшо, Крапка, розслабся. Мій Юрчик теж соромиться. хоча вдома, між своїх - добрі розгони робить. головне дати дитині виховання, а решрта, думаю, оточення додасть. навряд чи в 2 роки ми зможемо дитині привити комунікабельність ;-)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Shalimar » 15 січня 2012, 20:32

еще хотела добавить.
не всегда "неуспеваемость" ребенка = незаботливая мать

главное, чтобы дети были здоровы, радостные и приуспевали во взрослой жизни

безусловно, желательно как можно больше вкладывать в ребенка, начиная с раннего возраста
и дело не в том, пригодятся ли эти знания в будущем, а в развитии способностей мозга (памяти, мышления и т.д.)
Востаннє редагувалось Shalimar в 15 січня 2012, 20:36, всього редагувалось 1 раз.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення happymami » 15 січня 2012, 20:34

krapk@ написав:досить помітно коли мама приділяє дитині увагу і з нею займається, а коли ні

дозволю собі не погодитися. В мене Юрчик сам по собі є розвинутий. А з Софією чим я тільки не займалася - не було і половини того ефекту, шо з Юрчиком. Вона і пізно почала говорити і всяке таке. В моєму випадку, думаю, грає роль те, що малий вчиться від старшої.

Тому тут я погоджуюся з Шалімар
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення krapk@ » 15 січня 2012, 20:35

Перлинка я от теж надіюся на садок, що там розмерзнеться. Хоч би нас взяли з 1 лютого.
Shalimar а що власне тобі в темі не подобається??? Я не кажу тобі писати що не вміє твоя дитина, та і що вміє можеш не писати, якщо тобі це не приємно. Я просто б хотіла знати що дітки нашого віку ще вміють -можуть. Рік тому я б не повірила, що дитина 1,9 може розрізняти букви, рахувати чи т.п і сама б ніколи навіть не починала вчити (я вже писала в іншій темі як мій син вивчив букви). А тепер вже знаю віртуально далеко не одну таку маму, в кого теж дітки приблизно знають те, що і Юрчик. 2 дитини у віці 2,10 вже читають по складам.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення krapk@ » 15 січня 2012, 20:41

happymami я зразу наступним реченням написала: "Хоч звісно не завжди, маю подругу, дівчині вже 5 роки, то вона просто криком кричить, нічого вчити не хоче-ні букв ні цифр" А вона дійсно дуже займається з нею, а має зовсім зворотній ефект. мабуть просто ще не час.
Ладно ок, хай буде, якщо ви думаєте що я рішила повипендрюватися-думайте. Хтось чоловіками пишається, хтось бізнесом а я сином, маю право. І маю можливість, бо свій час я трачу лиш на нього-маю таку можливість не паритися побутом. Але тема не про це. Я от мріяла навчити плавати сина але не вдалося-боїться нирнути і все. Але впевнена що ще навчиться.

Shalimar написав:езусловно, желательно как можно больше вкладывать в ребенка, начиная с раннего возраста
и дело не в том, пригодятся ли эти знания в будущем, а в развитии способностей мозга (памяти, мышления и т.д.)

ось це правильно.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Перлинка » 15 січня 2012, 21:22

happymami написав:В моєму випадку, думаю, грає роль те, що малий вчиться від старшої.

ну а в нас доця старша в три була розвинутіша розумово ніж малий ,хоч йому є в кого вчитись
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 15 січня 2012, 21:30

Shalimar написав:безусловно, желательно как можно больше вкладывать в ребенка, начиная с раннего возраста

я писала до того що в мене не вкладали,я навіть в садок не ходила ,не знала ні пісень ні віршів в дошкільному віці чхіба якісь тупі шо в дворі від дітей навчилась,читати до першого класу могла лиш слово мультики в програмі телепередач :grin: ,зато в 1-ому класі по технці читання мала найкращі показники

тобто вела до того що при тому шо в мене не вкладалось тупою чи недорозвинутою не виросла і задатки та здібності проявились коли настав час
Востаннє редагувалось Перлинка в 15 січня 2012, 21:33, всього редагувалось 1 раз.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Касівочка » 16 січня 2012, 01:00

Liza написав:
krapk@ написав:Але все-таки, досить помітно коли мама приділяє дитині увагу і з нею займається, а коли ні.

я себе бачу в кінці речення. так, я дитиною не достатньо займаюся, бо не маю з ким розділити і дитину, і дом.господарство, коли ми самі вдома.
але я не виправдовуюся. якою я є мамцьою - такою є, і без виправдань.

А тут я з тобою не погоджусь - думаю, що ти не така вже і погана "мамця". Просто, можливо, ти трохи втомилась, тобі не хватає відпочинку, часу на себе, наступає якась депресія, надоїдає одноманітність і т.д., таке буває напевно у всіх, хто сам сидить цілими днями з дітьми і не може вирватись на "свободу" :dash: Раджу поки ти займаєшся домашніми справами одночасно і дитину розвивати - наприклад, можна розповідати їй, що саме ти робиш, чітко називати всі предмети, свої дії, щось разом рахувати, придумувати якісь цікаві історії, створювати простір для фантазії, ДОЗВОЛЯТИ малому тобі допомагати, бо тут же ж головне - не відбити в нього бажання і не зриватись на ньому! :o Не переживай - він обов'язково ще порадує тебе новими словами і реченнями! ;-) А для дітей що важливо - правильно, здорова, і головне, ЩАСЛИВА мама, тому при нагоді старайся трохи розвіятись, пошопити, відпочити, здибатись з куліжанками, короче хоч на дві години подалі від побуту, справ :beauty: , а там, дивись, і за малим скучилась, і він в тебе най-най, і знов готова на подвиги! ;-) Принаймнні, мені таке завжди допомагає, і мене хватає знов на цілий тиждень (чоловік каже "підзарядилась" :grin: )
Да, шось в темі багато суперечок.. :(
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 224 раз.
Діти: Дві доцьки

Повідомлення happymami » 16 січня 2012, 01:04

Liza Лізок, ти надто крізь себе пропускаєш всі сова. В даному випадку Перлинки. Особисто я, прочитавши твій пост, теж відчула шось таке, ніби ти не задоволена розвитком свого Сантіка. Думаю, в перлинки було схоже відчуття, тому вона й пише, шо ти свою дитину ущєрбною вважаєш. Якби я тебе не знала особисто, то б теж запросто могла би повірити, шо ти йому взагалі нічого доброго не говориш. Ну ще й слово "лобуряка" трохи так не додає приємних асоціацій. Такши ти не реагуй так бурно. Та й на подяки... Люди ж дякують Перлинці за ту думку, яку вона пише, а не за то, шо вона тебе, на твою думку, ображає. Лізкоооо, не бійся писати ;-) :P Бо полюбому всі ми не можемо однаково сприймати будь який пост автора і думати так само, як автор. Мене тоже часто сприймають не так, як би мені хотілося. Але якшо мені бракує слів виразитися так, шоб форумчани розуміли мою думку саме так, як її розумію я, то від цього ніде не дінешся. Або якшо просто в людей інші погляди на життя чи речі, то теж не варто вважати, шо ті погляди в когось не правильні. Ну не можемо ми всі єднако мислити, ти ж в курсі ;) Думаю, Крапка не для того тему створювала, шоб ми один одному шось закидали. Перлинка теье так поняла, ти їй відписала, шо вона помиляється, але ти собі маєш свою думку, а Перлинка свою, шо ж тут скажеш ;-)
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей