Глобальні оголошення!

Батьківські хитрощі проти вредного чада)))

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Батьківські хитрощі проти вредного чада))

Повідомлення Melisa » 09 грудня 2009, 14:27

Щоб дитинка їла фрукти (овочі)

Ось що придумала одна з матусь:
Щоб її 4-річна доця їла фрукти та овочі, мама брала конверт, клала туди, наприклад, моркву,заклеювала його і навіть підписувала "Надійці від Зайчика". А потім давала цей лист доньці зі словами: "Зайчик з лісу прислав тобі лист". Навіть бабуся "вислала" Надійці бандероль (коробку з сиром) від корівки, а маленькі мавпенята "прислали" у великому конверті банани. :)

Досить цікаво, як на мене. Матусі, спробуйте на своїх дітках, а потім розкажіть, чи подіяло. ;)
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення mala-karta » 26 грудня 2009, 02:27

ого, як цікаво :)

лишилося дочекатися поки Ромка підросте і не схоче щось їсти :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 26 грудня 2009, 21:09

ото ви хитрунки!
а я все думаю-думаю, нічого пригадати не можу...

показала дитині як з горщика виливати і воду спускати. то тепер може спеціально пісяти, тільки щоб мати можливість самому горщик помити.
це рахується як хитрість?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Melisa » 24 лютого 2010, 17:08

Як виманити дитину з ванної кімнати.

А ось ще одні хитрощі мамусі трирічного хлопчика:
"Раніше кожне купання закінчувалося сльозами, бо синочок дуже не хотів, щоб його виймали з води. Але ми знайшли вихід з ситуації. Взяли гумову лисицю, зробили в ній отвір, помістили туди маленький електронний годинник і завели будильник. А синочку сказали, що до нього прийшла гостя з лісу, і вона сама попередить його про закінчення гри. Наш карапуз дуже зрадів гості, і коли будильник задзвенів, син вигукнув: "Мамо, час вилазити!". З тих пір руда крутійка приходить до нас на кожне купання. А іноді навтіь гостинці приносить-сік або йогурт. І після водних ігор наш синочок із задоволенням ласує "подарункам з лісу".
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Melisa » 24 лютого 2010, 17:16

Як навчити дитину прибирати іграшки

Мабуть всі зустрічались з проблемою прибирання іграшок перед сном. Ось як її вирішила одна з мамусь. Вона сказали доні: "У тебе є 15 хвилин, щоб розкласти іграшки по місцях. Іграшками, які не прибереш, ти не будеш гратись три дні". По-перше, дитина не зволікає з прибиранням. По-друге, вчиться визначати час за годинником (перш ніж донька почне прибирання, мати їй показує, де стрілки зараз і де вони будуть через 15 хвилин). По-третє, дитина старається прибрати все своє "майно", щоб не втратити його.
Якщо після перших "дисциплінарних спроб" вам пощастить вистояти перед умовлянням малюка віддати йому "конфісковані" іграшки, можете бути впевнені - надалі дитина прибиратиме все самостійно.
:fine:
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Melisa » 12 березня 2010, 11:10

А тепер розкажу про хитрість від себе.
Як нагодувати дитину (знаючи при цьому, що вона хоче їсти, але й погратись не проти).

Отже, я беру тарілку з їжею і дві ложки: одну для себе, іншу-для доні. Вона у мене любить "помагати", тому, коли я щось перемішую, доця зі свої прибором тут як тут, одразу пхає його в посудину і починає активно "помішувати". Тому тепер, під час годування, вона помішує суп, а я другою ложкою намагаюсь їй той суп дати поїсти. Деколи вона ще любить мене погодувати зі своєї ложки. :) То в нас виходить, що доця годує маму, а мама, відповідно, доцю. Отак і наїдаємся.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 12 березня 2010, 17:51

Дівчата, а може не треба пробувати перехитрити дитину? :? Може варто навпаки більше дослухатися до наших малюків? :flag:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення happymami » 12 березня 2010, 17:56

Dashko написав:Дівчата, а може не треба пробувати перехитрити дитину? :? Може варто навпаки більше дослухатися до наших малюків? :flag:

ну я думаю все в межах розумного. Просто ти ж знаєш, як діти іноді легко відволікаються від того, шо ти їх там годуєш. Побачили тата - всьо, яка там їжа. Чи пташечку, чи іграшку. Тому треба інколи хитрувати, шоб їхню увагу спрямувати туди куди треба. Думаю всі хитрощі добрі в міру
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Melisa » 12 березня 2010, 23:00

Dashko написав:Дівчата, а може не треба пробувати перехитрити дитину? :? Може варто навпаки більше дослухатися до наших малюків? :flag:

Дашуня, я з тобою цілком згідна. У мене коли маля крутить головою зліва направо, то я скидаю слюнявчик і прибираю все зі столу. "Нє то нє", я не заставляю. Підтримую happymami, вона написала якраз те, про що я подумала, і що мала на увазі, коли писала попереднє повідомлення.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 16 березня 2010, 18:06

Неля, я не тільки про твоє останнє повідомлення (то так співпало :oops: ). Я про загальну назву теми.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість