Читала не одну статтю що стосується сучасного виховання, де радять обов'язково оплачувати дитині її обов'язки, працю і навчання. Що ви думаєте з цього приводу?
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.
Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
Ні, звісно ж. Навчання...поживем-побачим, а от обов"язки? Ні.Якщо брати до уваги грошовий еквівалент, то ні тисячу раз. Хоча, отак якщо подумати, те саме "ти молодець, що поскладала свої іграшки, на тобі цукерочку!" і є якраз першим кроком до того, про що ти пишеш, Таня. От в нашій сім"ї-родині вже є перші "здобутки"... :evil:
Не розумію, чому не можна дитину стимулювати любов'ю? Ну нас же не стимулювали до здобутків грошима, правда? Тай яки стимулювали, не знаю, чи я в свій час би старалася. ХЗ.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
я не знаю... але ж досить непогано, коли за твою працю платять, правда ж ? і добре, коли не доводиться працювати безплатно?
звичайно, добре, коли в дитини є почуття обов'язку і вона допомагає бабусі, мамі, татові, стареньким сусідам. Але чи треба допомагати стареньким сусідам? За той час можна повчитися, знайомства корисні завести, гроші десь заробити...
Чесно кажучи, в мене нема однозначної відповіді на це питання.
Я проти грошової винагороди за оцінки, прибирання вдома, допомогу в чомусь. Якось виходить, що мотивація - отримати гроші, а інакше ні палець об палець :? Хвалити, дякувати, гарно провести час - думаю, це гідна подяка дитині і за оцінки і за допомогу. А то виникає запитання, хто мені платитиме за миття посуду-прибирання-допомогу в навчанні-турботу і т.д....
Тобто, я за те, щоб у сім'ї складалися відносини взаємодопомоги, а не комерційні.
якщо питання стоїть про оплату за допомогу найближчим родичам, то згідна, що про гроші мови не повинно бути. але в міру ;-) але якщо прадядько в 10 коліні по лінії батька, який покинув сім"ю при народженні :? ? я за "дякую" не дозволю експлуатувати мою дитину
Я проти, але не зарікаюсь... Мене ж якось виховали без того, і я буду намагатись. Я просто знала, що зобов"язана зробити то-то і то-то. Що навчання - це моя робота, яку я повинна робити добре не за подарунки (навіть натяків не було на якісь заохочення за результати в навчанні). Це зараз всі батьки чомусь взяли за звичку за успішу чверть чи рік дарувати подарунки коштовні дітям. Моя похресниця (11 років) ледь не щороку має новий мобільний.