Глобальні оголошення!

Не можу відтерти кран від білого нальоту що порадите?

Не можу відтерти кран від білого нальоту що порадите?

Повідомлення Pavloo » 03 жовтня 2025, 15:13

Привіт усім. Хочу запитати поради. У мене на кухні хромований змішувач, і через жорстку воду він уже за кілька днів увесь у білих плямах. Виглядає ніби старий, хоча новий. Чим правильно доглядати, щоб блищав і не подряпати?
Pavloo Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Re: Не можу відтерти кран від білого нальоту що порадите?

Повідомлення Анна123 » 03 жовтня 2025, 15:14

У мене теж хром, знайома ситуація. Якщо чесно, рятує лише регулярність. Я після миття посуду беру мікрофібру і просто протираю насухо. Якщо не зроблю цього, на другий день уже видно розводи. Один раз полінувалася і залишила так — потім довелося довго відтирати.
Анна123 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Pavloo » 03 жовтня 2025, 15:14

Я трохи лінива, але теж звернула увагу, що краще не запускати. У нас вода м’якша, та все одно краплі видно. Ще важливий момент — не використовувати жорсткі губки. Я колись потерла металевою стороною і залишились мікроподряпини, які тепер ніяк не забереш.
Pavloo Офлайн

Почуваюся, як вдома

Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Yaiti » 03 жовтня 2025, 15:15

Pavloo написав:Я трохи лінива, але теж звернула увагу, що краще не запускати. У нас вода м’якша, та все одно краплі видно. Ще важливий момент — не використовувати жорсткі губки. Я колись потерла металевою стороною і залишились мікроподряпини, які тепер ніяк не забереш.

У мене схожа ситуація була, і після того, як я перечитала велику статтю про догляд за змішувачами, я реально змінила свої звички, і зрозуміла як відчистити кран від нальоту найперше — ніяких абразивів і хімії типу Доместосу чи засобів для духовки. Тільки м’який гель для посуду, розчин оцту з водою 1:3, і мікрофібра. Я мию кожні 2–3 дні, а потім обов’язково насухо витираю.
Якщо з’являється вапняний наліт, я його не тру, а просто наношу оцет, чекаю кілька хвилин і змиваю. І ще важливе — раз на місяць викручую аератор, замочую його в оцті на пару годин, промиваю і ставлю назад. Після першої такої чистки вода реально стала йти рівніше й тиск покращився. Чому це важливо? Бо якщо не доглядати, змішувач тьмяніє, виглядає старим і ще й зношується швидше. Тому я раджу всім знайти цю статтю і почитати, бо там все пояснено дуже просто: що робити, що категорично не можна, і для кожного матеріалу свої нюанси. Завдяки цьому мій змішувач зараз виглядає як новий.

Зображення
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.

Повернутись до Спеціалісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей