я в неті знайшла кілька способів.
1. - "за часів бабусі" - одну дірочку закриваємо, з іншої ротом висмоктуємо. процедура не приємна, але дієва. особливо коли "набєш руку", чи то рота ))
2. - "катівня" - шприц (чи інша зручна ємність) набирається фізрозчин (чи що ви практикуєте вливати). дитину міцно тримаєте і вливаєте (кількість залежить від вашої витримки). коли дитину посадити, то соплі самі вилітають, при потребі можна ще грушею витягнути
3. "мазохістський" - пару капель аквамарісу і тоді відсмоктати аплікатором грушею (чи то в мене аплікатори такі (5 різних), чи руки криві, але це зробити мені вдавалось ніколи). на це може піти багато часу
4. "естетський" - продаються спреї. запшикав - і соплі самі витікають. знову ж таки, в моїх дітей соплі вредні, так просто на таке не ведуться
5. "експеремент". переривши нет знайшла те, що мені підійшло - знайшла тонку трубочку (можна використати ті, що для коктейлів) і насадку силіконову. мені підійшла насадка від одної з груш-аплікаторів, але як варіант можна взяти з піпетки (не забудьте дірочку зробити) чи що фантазія надумає. зєднуєте це, щоб герметичніше було. зволожити носик (аквамаріс, фізрозчин, чи що маєте), одну дірочку закриваєте, в іншу запихаєте "пристрій" (мякою частиною) і тягнете. чим довша трубочка, тим менша імовірність, що ви їх скуштуєте

ще помітила, щоб вночі носик не забивався швидко, то ставити зволожувач ближче до обличчя дитини, щоб вона вдихала вологі випари.
ну і витягую соплі ті, що вже не прозорі і рікою (хоча на ніч і їх доводиться).
а от що робити, коли вночі ніс забитий я ще не придумала

пі.сі. з кількістю рідини для прочищання потрібно бути оборежним, щоб "не пішло у вушка"