Sms » 12 вересня 2013, 03:20
Розкажу всім нашу історію, щоб робили висновки. В 3 місяці ми пішли на огляд до ортопеда. Потрапили на Дзюбановську. Щось їй не сподобалось як мала розводить ліву ножку. Прописала широке пеленання і массаж. А також написала рецепт і сказала в яку саме аптеку звернутися за препаратом кальцію. Наголосила, що саме з цим рецептом, бо інакше не продадуть і в інших аптеках немає. Я не стала його купувати. Пили звичайний вітамін Д. Пройшли курс массажу. Носилися в слінгу. В 4 місяці прийшли на повторний огляд. Вона відправила на ренген кущових суглобів. Ми його зробили. Лікар ренгенолог, який робив опис здивувався чого нас відправили на ренген. Виміряв всі кути і сказав, що в нас все добре. Тільки ядра окостенения ще з'явились, але в нормы вони будуть до 6-7 місяців. Прийшли з знимком до Дзюбановської. Та глянувши на знимок сказала, що в нас дисплазія кущових суглобів зліва. На моє питання "Яка ступінь дисплазії: вивих? предвивих? підвивих?" відповіла, що нема чого умнічати , якщо лікар каже. Написала рецепт на стємяна Павліка і описала в якій аптеці купувати і щоб вже прийшли і вдягнемо. Я сказала, що немаю коштів, бо вони коштують 150 грн і прийду в понеділок. Сама ж побігла до іншого лікаря. Потрапила в обасній до п.Короля В.В. Який оглянувши дитину сказав, що стрємян не потрібно. Дисплазії нема. Але в картці написав Дисплазія сполучної тканини. Ми проходили раз в 3 місяці массажі, робили соляно хвойні ванни. Спостерігалися в Проців Л.І. Яка не бачила в дитини проблем розвитку. Мала пішла в 1,2. Але при ході викривляла ноги і косолапила. Я забила на сполох. Побігла до Дзюбановської. Та прогортавши картку і побачивши свої записи, сказала, що я винна у тому, що це недолікована дисплазія. Що дитина певно має вивих. І треба після року оперувати. Я обійшла всіх ортопедів міста Тернополя і всі ставили подібні диагнози. Тоді я зрозуміла, що існує "лікарська етика", коли один спец ставить діагноз, інший його не зніме. Йому легше погортати картку і переписати написане. Ми звернуись до генетика Гарбуз Лариси Богданівни. Та призначила аналізи: кров на мікро макро елементи, узд внутр.органів, ренген тазу, сечу на пробу Сулковича і інші проби. Ми все здали. По аналізах вона не побачила генетичної хвороби і сказала, що викревення ножок спричинене великою вагою дитини і недостатком кальцію , коли мала почала вставати. Спитала, чи не хворіла дитина в кінці зими. Ми хворіли цілий лютий. Обструктивний бронхіт з рецедивом. Тоді мала не їла нічого, тільки грудне молоко і пила компот. Я була вся на нервах, не до їди було. Відповідно дитині не вистачало кальцію і інших мікроелементів, почав розвиватися рахіт. Мала почала вставати і ходити біля опори як раз в той період. Тоді то і пішло викривлення. Сказала, що все лікується і варто звернутися до Процайло Михайла Дмитровича - зав. відділенням ортопедичного відділення обл.дит.лікарні. Ми пішли до нього. Карточки він не бачив. Після моєї розповіді спершу оглянув дитину. Потім мене. А потім вже результати аналізів і знимок. Читко сказав, що ніякої дисплазії в дитини нема! І повторив слова Гарбуз Л.Д. по причинах викривлення ножок. Все лікування, яке ми отримували до цього продовжувати. Заспокоїв і порадив менше ходити по лікарях, бо кожен напише якись діагноз, а я буду потім себе картати. Тоді я заспокоїлась. Ми працюємо з малою: пройшли курс реабілітації в обл.лікарні (массаж, лфк, електростимуляція, бассейн). З 23 вересня повторно пыдемо. Вдома роблю гімнастику. Їмо кожен день творожок. Бігаємо босоніж, по асфальту в ортопедичному взутті. В серпні пройшли ще один курс массажу. В кінці серпня ми були в Одесі і вирішили проконсультуватися в незацікавленого лікаря. Потрапили до зав відділення ортопедії обласної лікарні. Він направив нас на знимок колін. Після знимку , прогортавши аналізи сказав все слово в слово, що п.Гарбуз і п.Процайло. Порадив не відкалади виготовлення гіпсових лангетів на ніч. Проконсультував, як отримати ортопедичне взуття безкоштовно. За 3 місяці з початку лікування я бачу певні позитивні зрушення. Але як сказав Михайло Дмитрович, це все робота не одного місяця. До 2-3 років поправиться. Зараз малій 1,5. У вівторок були на Гоголя на прийомі в Кватири, щоб отримати заключення ЛКК для виготовлення безкоштовного взуття. Він підтвердив діагноз пострахітне варусне викривлення. Подивився на стопи - сказав, що вони чудові, плоскостопості немає, вальгусу теж. Я роблю все, щоб моя дитина ставила ножки правильно і вірю в позитивний результат. Вдячна Богу і лікарям Процайло М.Д., Гарбуз Л.Б, Проців Л.І. за їх роботу. А от п.Дзюбановській і багатьом іншим ортопедам міста Бог суддя.
Бережіть себе і своїх діток від меркантильних лікарів!
ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский