Глобальні оголошення!

Стоматит

Модератори: TaniaPicaSSo, Галина, олеся

Re: Стоматит

Повідомлення Shalimar » 12 серпня 2012, 22:18

Natalinda написав:по дитині я й не скажу шо шось не так.

это хорошо! а сколько обычно тянется стоматит? в среднем
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Apolloniya » 13 серпня 2012, 00:49

Бачу, тут розвивають фантазії на тему стоматитів. :impossible: ::Р:

Стоматит- запалення слизової оболонки рота. Як і будь- яке інше запалення, може мати різні причини- вірус герпесу, бактерії, стоматит при інфекційних захворюваннях (збудник, відповідно, збудник того захворювання), бувають стоматити при різкому зниженні імунітету, при хворобах крові, пухлинах і спадкових захворюваннях.

Лікування завжди складаєтся з двох основних етапів: 1. Вбити інфекцію- антисептик, антибіотик, противірусне(потрібне вибирає лікар), 2. Посприяти загоєнню - обліпихова олія, шипшинова олія, розчини вітамінів, вітаміни орально ( потрібне вибирає лікар). Якщо не вбити інфекцію, а лише оліями мастити, то є ризик затяхнути процес, бо бактерії можуть просто їсти ту олію і ще більше множитись.

Як швидко вилікується стоматит, залежит від причини його виникнення і форми важкості. Можна і за 2 дні позбутись, не лікуючи, а можна і тижнями мучитись.
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення Natalinda » 13 серпня 2012, 02:18

Apolloniya а на основі чого лікар обирає лікування? Лише ж по огляду, правда?
От не розумію чого різні лікарі по різному бачать стан ротової порожнини(((( Таке враження що по різним книжкам вчилися)))
Сьогодні дивилася ротик - то білого нальоту вже непобачила, залишилося легке почервоніння, але до середи сидітимемо вдома і певне перейду на обліпіхову олію.

Олеся, а яка твоя думка щодо варення з рожі? І ністатіну? Дуже часто таке радять.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Shalimar » 13 серпня 2012, 02:24

я малому даю с розы
но не знаю, как при стоматите..
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Dribchuk » 13 серпня 2012, 11:26

Моя мала прокусила собі губу і на місці укусу утворився стоматит. Боліло її сильно бо навіть вночі прокидалася і плакала. Я відразу накупила Орасептів, натрію тетраборат і т.д., але нічого не допомагало. Тому ми звернулися до лікаря, як не дивно лікування складалося лише з промивань міцним розчином ромашки і мастили обліпиховою олією. Лікар пояснив що стоматит стоматиту рознь і дійсно треба вести дитину до лікаря щоб він порадив чи варто брати щось посильніше (типу орасепту) чи вартообмежитися ромашкою і не подразнювати слизову ще більше. Мені в дитинстві завжди давали жувати варення з рожі при стоматиті, вроді колись помагало, але це має бути домашнє, бо ті що продають на ринку додають лимонну кислоту щоб довше постояло а вона може розїдати рани ще більше
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Любов » 13 серпня 2012, 12:07

ой, ми також щойно з обласної дитячої приїхали від лора. діагноз такий самий - стоматит. другий тиждень лікували червоне горлечко. за порадою сімейного лікаря спочатку пшикали орасептом, нажаль не допоміг. наступного тижня мастила хлорофіліптом масляним. побачила, що результату ніякого, тільки з кожним днем все більше захрипав. Сьогодні лікар в обласній подивився і сказав, що то стоматит на фоні не до кінця вилікуваної вірусної інфекції горла і призначив мастити маззю Кверцитину (самі роблять і лікарні в аптеці).
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення Apolloniya » 13 серпня 2012, 16:16

Natalinda написав:Apolloniya а на основі чого лікар обирає лікування? Лише ж по огляду, правда?
От не розумію чого різні лікарі по різному бачать стан ротової порожнини(((( Таке враження що по різним книжкам вчилися)))
Сьогодні дивилася ротик - то білого нальоту вже непобачила, залишилося легке почервоніння, але до середи сидітимемо вдома і певне перейду на обліпіхову олію.

Олеся, а яка твоя думка щодо варення з рожі? І ністатіну? Дуже часто таке радять.

На основі огляду і того, що ви розказуєте. В ідеалі, мали би брати мазок і робити посів. Ністатін- тільки за показом лікаря, протигрибковий препарат, токсичний трохи.
Про варення з рожі вперше чую, але можу здохадуватись, що дія, як в шипшинової і обліпихової олій- там багато вітаміну С і каротинів.

В маленких дітей дуже-дуже часто до 3 років зявляється герпесний стоматит, з ураженням горла, бо так поводить себе вірус вперше потрапивши в організм. В більшості випадків допомохають відвари ромашки і шавлії, а потім олії.
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення Alisa » 18 вересня 2012, 07:44

Дівчата, а де та синька продається?
В яких аптеках?
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення nadusha » 18 вересня 2012, 09:07

Alisa написав:Дівчата, а де та синька продається?
В яких аптеках?

Вона є і готова, правда недавно шукала, то не було ніде в Тернополі(нам привезли з іншого міста). А ще , здається, роблять на замовлення в аптеці, що на Бандери.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Natalinda » 18 вересня 2012, 09:40

Я купувала у якійсь Боросівській....
Але воно на спирту і дуже пече(((
Якщо то дитині то шкода дитини(((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Зубки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей