mari » 28 серпня 2012, 12:09
Цікаві у вас роздуми, але ви звісно маєте на них право.
Я б теж хотіла свою думку сказати:
-Колись сік з першого місяця давали і це радили лікарі, а зараз це стало дуже шкідливим.
-Колись це коли?Та й ще з 1-го місяця? То певно за часів Радянського Союзу. Коли це було вигідно владі щоб жінки не сиділи в декреті а поповнювали лави трудівниць, а діти в яслях чи з бабусями їли що було. В тому числі і манку, особливо до 1 року.
І зараз деякі жінки так годують , але при цьому звинувачуючи інших у виключно своїй правоті, ніде правда як окрім своїх переконань написаній, не дуже логічно. Бачила як і Мівіною годують і ковбасу дають до 1 року і шашлики і т.і. Та бачте це не показник. І не правило. Просто так легше. Мамі легше. Але легше точно не психологічно.
Прогрес лікарів і науковців не в новинках, а в доведеннях після численних досліджень, на які потрібно були роки, патанатомічні дослідження шлунків і кишківників дітей до 1 року і т.і. І дивно в цьому сумніватись, адже ВООЗ вже близько 10 років розповідає що часте годування манкою викликає рахіт,що коровяче і козяче молоко абсолютно, ні в чому, не відповідають потребам дитини до 1 року, що є самим важливим періодом в становленні здоров"я дитини і при такому стані коли є неможливе грудне годування з тих чи інших причин(небажання матері, власні переконання, серйозні захворювання, відсутність мами) використувавати високоадаптовані-тобто максимально наближені(звісно що штучні, тому що природньо неможливо замінити грудне молоко яке виробляється індивідуально для кожної дитини)суміші. Звісно багато хто виріс на коров"ячому молоці і зараз виростає, але схильності до здоров"я організму у таких людей набагато менші.
І також у звязку з сучаною екологію,і хімією, і алергіями, і діабетами і т.і.-ми повертаємось до природнього вигодовування грудьми. І вже природніше за це не має нічого. А якщо так трапилось, що таки не вийшло годувати, не варто інших в тому звинувачувати що вони інакомислячі, просто можна прийняти цей факт без образ. Я вам тільки кращого бажаю, і незважаючи що мої дописи трохи медично-психологічні, добре знаю що говорю, бо працюю з вагітними і годуючимим мамами вже 8,5 років.
-Я би подивилася щоб ви робили коли дитина лише при вигляді грудей дико кричить і не заспокоюється поки я їх не сховаю.
-Думаю, що значить вона кричить не від голоду, інакше б вона не заспокоїлась а хотіла далі їсти, я б думала чому вона боїться грудей або чого тоді, можливо емоцій негативних і т.і. Для дитини груди до 1 року свого життя- це перший дотик світу, адаптація до нього, захист, любов, увесь всесвіт. Навіть якщо вона не їсть з них-боятись їх вона точно не має і дико кричати при погляді на них. Бо вигодовування грудьми це не лише їжа, яку можна замінити чимось іншим, а це велика ласка, важливий психоемоційний комфорт дитини.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.