Глобальні оголошення!

Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Повідомлення Перлинка » 27 серпня 2012, 23:33

О, яка ти добра,спочатку написала людині шо вона бреше
Natalinda написав:Я свого синочка годувала до 2-ох років, і я не вірю що жінка не може мати молока, і не вірю що дитина нехоче грудей.

зато потім стільки всього хорошого :():
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Natalinda » 28 серпня 2012, 00:06

Перлинка написав:О, яка ти добра

Яка вже є :yes:
А оці твої інтерпретації про брехню на наразі твої особисті.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Liljondr » 28 серпня 2012, 05:23

katia написав:Не так написала. Ні педаг.,ні педіатр. прикорму не було. Просто зразу повні порції супу з м'ясом, молока і т.п.

ого, а як дитинка?
бо деяких від яблука алергія, а тут таке
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення Nymydora » 28 серпня 2012, 08:05

Ksenija написав:
Nymydora написав:У мене, наприклад, син вегетаріанець - напевно у єдиної на весь форум. І якби зайшла така розмова - то багато форумчанок мене б закидали цитатами про недопустимість такої дієти для дитини.

Nymydora, а син вегетаріанець у зв'язку з поглядами батьків, чи просто не любить м'яса? Бо я сама більше 6 років не їм м'ясного, то відповідно і Христі не перепадає. Правда ми тільки недавно почали прикорм.

У зв'язку з поглядами )))
Я вегетаріанка теж. Може не аж така запекла, бо не їм тільки м'яса. Інколи їм рибу. Яйця, молокопродукти їм.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Галина » 28 серпня 2012, 08:30

Я також з 3-х місяців на коров"ячому молоці (казала мама, що не хотіла груди брати), думаю нас таких тут багато, і нічого мені не бракує, як і іншим, які про це пишуть, але мама розказувала, як я на початках мучилася з животиком. Все таки мамине молоко для дитинки найкраще.
А фраза про те, що колись були здоровіші, жили довше і т.п. так це не залежить від того, чим годували немовлят грудним молоком чи коров"ячим. Тоді екологія була краща, хімії на поля сипали менше і т.п.

Ще пригадую, як прийшла з пологового з старшою малою з лактостазом. То свекруха ходила і стогнала, "хоть би до трох місяців дотягнула, а там ми дитину вичухаєм, вона не буде довго годувати". Але всупереч того я малу прогодувала до 1,6. Другу сподіваюся буду годувати ще довше.

В нас педагогічний прикорм, в наші 11 міс. їмо практично все, а особливо з тарілки старшої сестрички, тому стараюся готувати без зажарок, гострих спеції. Правда молочних кашок ще не пробувала (я вважаю, що їй повністю вистачає мого молока).
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення mari » 28 серпня 2012, 12:09

Цікаві у вас роздуми, але ви звісно маєте на них право.
Я б теж хотіла свою думку сказати:

-Колись сік з першого місяця давали і це радили лікарі, а зараз це стало дуже шкідливим.
-Колись це коли?Та й ще з 1-го місяця? То певно за часів Радянського Союзу. Коли це було вигідно владі щоб жінки не сиділи в декреті а поповнювали лави трудівниць, а діти в яслях чи з бабусями їли що було. В тому числі і манку, особливо до 1 року.
І зараз деякі жінки так годують , але при цьому звинувачуючи інших у виключно своїй правоті, ніде правда як окрім своїх переконань написаній, не дуже логічно. Бачила як і Мівіною годують і ковбасу дають до 1 року і шашлики і т.і. Та бачте це не показник. І не правило. Просто так легше. Мамі легше. Але легше точно не психологічно.
Прогрес лікарів і науковців не в новинках, а в доведеннях після численних досліджень, на які потрібно були роки, патанатомічні дослідження шлунків і кишківників дітей до 1 року і т.і. І дивно в цьому сумніватись, адже ВООЗ вже близько 10 років розповідає що часте годування манкою викликає рахіт,що коровяче і козяче молоко абсолютно, ні в чому, не відповідають потребам дитини до 1 року, що є самим важливим періодом в становленні здоров"я дитини і при такому стані коли є неможливе грудне годування з тих чи інших причин(небажання матері, власні переконання, серйозні захворювання, відсутність мами) використувавати високоадаптовані-тобто максимально наближені(звісно що штучні, тому що природньо неможливо замінити грудне молоко яке виробляється індивідуально для кожної дитини)суміші. Звісно багато хто виріс на коров"ячому молоці і зараз виростає, але схильності до здоров"я організму у таких людей набагато менші.
І також у звязку з сучаною екологію,і хімією, і алергіями, і діабетами і т.і.-ми повертаємось до природнього вигодовування грудьми. І вже природніше за це не має нічого. А якщо так трапилось, що таки не вийшло годувати, не варто інших в тому звинувачувати що вони інакомислячі, просто можна прийняти цей факт без образ. Я вам тільки кращого бажаю, і незважаючи що мої дописи трохи медично-психологічні, добре знаю що говорю, бо працюю з вагітними і годуючимим мамами вже 8,5 років.

-Я би подивилася щоб ви робили коли дитина лише при вигляді грудей дико кричить і не заспокоюється поки я їх не сховаю.
-Думаю, що значить вона кричить не від голоду, інакше б вона не заспокоїлась а хотіла далі їсти, я б думала чому вона боїться грудей або чого тоді, можливо емоцій негативних і т.і. Для дитини груди до 1 року свого життя- це перший дотик світу, адаптація до нього, захист, любов, увесь всесвіт. Навіть якщо вона не їсть з них-боятись їх вона точно не має і дико кричати при погляді на них. Бо вигодовування грудьми це не лише їжа, яку можна замінити чимось іншим, а це велика ласка, важливий психоемоційний комфорт дитини.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Natalinda » 28 серпня 2012, 12:18

Цікаво виходить, Радянському Союзу було вигідно щоб не годували грудьми.
Можна подумати що ВООЗ зовсім не вигідно щоб годували сумішами....так само вигідно як і щеплення робити як на мене.

І на рахунок того що мамі легше шашликом нагодувати, чи мівіною. Навіть мівіну тре запарити, я не кажу вже про шашлик, як на мене таки годувати грудьми легше.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Перлинка » 28 серпня 2012, 12:21

Natalinda написав:Цікаво виходить, Радянському Союзу було вигідно щоб не годували грудьми.
так,100 % було вигідно ,шоб побільше працювали на рівні з чоловіками щоб союз всіх догнав і перегнав
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mari » 28 серпня 2012, 12:22

Звісно що вигідно, і тривалий час й була численні реклама сумішей на телебаченні, в пологових, але часи міняються. В грудному годуванні, на щастя, на краще. Але я не за суміші, а за грудне!!!!!!!!!завжди!!!!!!! але якщо вже його не має і жінка вирішила що й бути не може, то тоді за них замість телят і козенят.

Між іншим Радянський Союз був проти коров"ячого молока. Їм таки треба було мало грошей тратити на ліки і хвороби дітей.(моя думка)
А оце між іншим ще стара реклама.
Зображення
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 28 серпня 2012, 12:30

Марія16, захоплююсь вашою відвагою і тим, що ви так активно пишете в цій темі, думаю для усіх це дуже корисно. Надіюсь для вас теж.

Я між іншим не можу похвалитись довоготривалим грудним, лише 6 місяців, треба було кидати медунівер на 6 курсі, бо почалась "дитяча інфекція" з якої мене не відпускали, і я не встигала додому з Баму на Живова, зціджене моя донька категорично відмовялялась пити і так поступово годування припинилось. Шкодувала про це багато, але це не трагедія, та при можливості намагаюсь зробити все щоб інші годували довго і правильно. Бо таки ще знань з приводу грудного мало в жінок. Другу буду годувати грудьми, якщо Бог дасть.

І ще тут ніхто про це не писав,я коли годувала грудьми відчувала невимовне щастя і задоволення, а воно того таки вартує.
mari Офлайн

Психотерапевт

Поперед.Далі

Повернутись до Прикорм

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість