Глобальні оголошення!

Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Повідомлення Tajga » 25 серпня 2012, 16:37

Dashko написав:
От мені цікаво, що роблять в ситуаціях, якщо дитина від соски відмовляється. :confused:

мажуть соску медом. :scare: чи ше чимсь солоденьким...
Але ти права.
Dashko написав:Те що дитина може відмовитися від соски просто в голові у людей не вкладається. Якщо таке відбувається, починають шукати якісь варіанти: в інший час годують, може качають на ручках, ще щось, не знаю...

Будуть привчати з тією силою та заповзяттям, яке варто було б направити на налагодження грудного вигодовування, але це чомусь мало кому спадає на думку... :sad:
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Марія16 » 25 серпня 2012, 19:23

У вас тут на форумі як у секті. Інакомислячих не приймають. Я вже 1000 раз пошкодувала що зареєструвалася. Ви зациклені на одному, на тому що книжки пишуть. Колись сік з першого місяця давали і це радили лікарі, а зараз це стало дуже шкідливим. Я би подивилася щоб ви робили коли дитина лише при вигляді грудей дико кричить і не заспокоюється поки я їх не сховаю. Коротше тут на форумі немає що робити. Подивимось що наука скаже через пару років. Знову усе що неможна буде можна.
Марія16 Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 15 раз.

Повідомлення Natalinda » 25 серпня 2012, 23:37

Марія16, ні в якому разі не шкодуйте!!!!!! Гляньте лише яке пожвавлення внесли ваші дописи!!!
Не можуть же всі робити одинаково)))
Я свого синочка годувала до 2-ох років, і я не вірю що жінка не може мати молока, і не вірю що дитина нехоче грудей. Але то я з власних уявлень і з власноо досвіду. А досвід як відомо в кожного інший)))
Я знаю жінку яка двох діток вигодувала на коровячому молоці - бо не мала молока, а за третьою дитиною начитавшись в інтернеті всіляких сайтів та форумів годує успішно грудьми. Тобто в кожного різний досвід і кожен має право на свою думку і на всій досвід і спосіб життя.
В когось прикорм з 3-місяців з манки, в когось - з року, головне щоб дітки були здорові.
А ви ж цікавитеся думкою інших, що коли і як було у них, це ж плюс по-любому. Таких як ви я знаю більшість))) Чесно! І дятям нічого не бракує))))

Не думаю що обравши для себе певну схему прикорму і розпочавши її втілення є сенс на півдорозі вертатися назад. А інші , ті які лише про прикорм думають, почитають і зроблять для себе висновки, і це вже добре!!!

Так що смачного вам з малятком і не лякайтеся))) Тут не секта)))) Тут всі дружелюбні, просто спілкування он-лайн воно різним буває))))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Nymydora » 26 серпня 2012, 01:03

Марія16 написав:У вас тут на форумі як у секті. Інакомислячих не приймають. Я вже 1000 раз пошкодувала що зареєструвалася. Ви зациклені на одному, на тому що книжки пишуть. Колись сік з першого місяця давали і це радили лікарі, а зараз це стало дуже шкідливим. Я би подивилася щоб ви робили коли дитина лише при вигляді грудей дико кричить і не заспокоюється поки я їх не сховаю. Коротше тут на форумі немає що робити. Подивимось що наука скаже через пару років. Знову усе що неможна буде можна.

Та ладно вам, тут купа "інакомислячих" - просто відписують ті, кого зачепило, та й усе. Просто діяльність засновників форуму зорієнтована на підтримку природнього материнства, у тому числі і ГВ. Дійсно, в кожного свій досвід. У мене, наприклад, син вегетаріанець - напевно у єдиної на весь форум. І якби зайшла така розмова - то багато форумчанок мене б закидали цитатами про недопустимість такої дієти для дитини. Але це не значить, що тут секта м'ясоїдів :ha: :ha: Та і тема годування і прикормів - далеко не єдина на форумі. :confused: Думаю, що і коло ваших інтересів також цим не обмежується.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення гра з вогнем » 26 серпня 2012, 03:22

у нас першим прикормом кабачок був, вроді би, десь в 6,5 місяців.

я противник коров'ячого молока як способу вигодовування дитини, воно не адаптоване до дитячого шлуночку.
колись грудьми годували, а як не було можливості годувати грудьми, то викручувалися як могли, але і смертність дитяча була в рази вища.
тому аргумент колись - для мене не аргумент
Зображення
щодо поправлянь дитини від суміші. я схильна вважати, що поправляються від неадаптованих сумішей та від перегодовування.
манні кашки на коровячому молоці теж добряче на вагу впливають
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 27 серпня 2012, 11:26

katia написав:Це не рідкість, знаю маму,яка в 6-7 міс.дитя годувала м'ясом і всім з загального столу.

6-7 мес - это уже не 4
может, та мама придерживалась педагог. прикорма.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Shalimar » 27 серпня 2012, 11:28

Natalinda написав:Дівчата, а вас самих довго мами годували?
Я тоже на коровячому виросла з трьох місяців, і я не поодинокий приклад)))

меня до 11 мес
потом были некоторые события, и гв вынуждено прекратилось
Наталинда, но сейчас - это не 30 лет назад.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Ksenija » 27 серпня 2012, 13:06

Nymydora написав:У мене, наприклад, син вегетаріанець - напевно у єдиної на весь форум. І якби зайшла така розмова - то багато форумчанок мене б закидали цитатами про недопустимість такої дієти для дитини.

Nymydora, а син вегетаріанець у зв'язку з поглядами батьків, чи просто не любить м'яса? Бо я сама більше 6 років не їм м'ясного, то відповідно і Христі не перепадає. Правда ми тільки недавно почали прикорм.
Ksenija Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 431 раз.
Подякували: 364 раз.
Діти: Христина (11.11.2011)

Повідомлення Ksenija » 27 серпня 2012, 13:14

Natalinda написав:Дівчата, а вас самих довго мами годували?Я тоже на коровячому виросла з трьох місяців, і я не поодинокий приклад)))

Мене мама годувала десь до півтора року, за вимогою, правда прикорм ввела швидко з сочків і т.д., в пів року я вже наминала холодець. Бабуся маму годувала ще довше, до якого віку не знаю, але мама вже за нею зі стільчиком бігала.
Чоловіка годували коров'ячим молоком з народження. Впевнена, що це не єдиний фактор, що вплинув, але шлунок у нього набагато чутливіший за мій. Щодо догодовування коров'ячим молоком я категорично проти. І взагалі вважаю, що це не тільки небажаний для діток продукт, а й для дорослих.
Ksenija Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 431 раз.
Подякували: 364 раз.
Діти: Христина (11.11.2011)

Повідомлення katia » 27 серпня 2012, 22:56

Shalimar написав:
katia написав:Це не рідкість, знаю маму,яка в 6-7 міс.дитя годувала м'ясом і всім з загального столу.

6-7 мес - это уже не 4
может, та мама придерживалась педагог. прикорма.

Не так написала. Ні педаг.,ні педіатр. прикорму не було. Просто зразу повні порції супу з м'ясом, молока і т.п.
katia Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 153 раз.
Подякували: 138 раз.
Діти: Донечка Маргарита

Поперед.Далі

Повернутись до Прикорм

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість