Глобальні оголошення!

Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Повідомлення Галина » 02 квітня 2012, 21:37

Сьогодні ьіля старшої спробувала кукурудзяну кашку. Така була довольна!
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення mather » 08 квітня 2012, 13:23

Ми починали прикорм в 6 місяців з варених кабачків. Потім додала цв. капусту, картоплю, моркву, гарбуз, броколлі. І в кінці вже як звариться до такого супчику ще додаю тепер оливкову олію 1ч.л. В 7 місяців почали їсти кашки: гречану, рисову. До них додаю трохи баночних фруктів (яблучко, груша) або банан. Скільки грам з'їдає я не знаю, бо ніколи не визначала. Овочевого пюре десь 10 ч.л. А з кашами ми менше дружимо (((. Скоро будем пробувати м"яско, надіюсь засмакує
Зображення
mather Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 22 раз.
Подякували: 73 раз.
Діти: Синочок Сашуня

Повідомлення katia » 10 травня 2012, 13:45

Нам лікарка казала починати прикорм з сиру і дом.сметаною :scare: (чуби лізуть треба кальцію). Не уявляю,як можна радити починати з такої важкої і алергеної їжі чи помиляюсь? Планую з овочів: кабачки,цв.кап і т.п.
katia Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 153 раз.
Подякували: 138 раз.
Діти: Донечка Маргарита

Повідомлення Sawwku » 10 травня 2012, 13:54

можна і з молочки починати
я так і хотіла, але не вийшло, то першою була морква, а вже потім кефір

щодо домашнього то я б не радила. воно жирнюче до ужаса. хіба сир ще раз переварити в воді, щоб трохи знежирився.
а сметана то кошмар, це і для дорослого не легко, а для дитини і поготів. я дала її аж після року, і то не часто
а молоко до року не можна, бо там фосфору (кажися) багато, і нирки перенапрягаються щоб його вивести

ньюансів купа, тому якщо не хочеш морочити голову, почни з кабачка і будь спокійна
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення Nymydora » 11 травня 2012, 22:26

Катя, не варто починати з сиру зі сметаною - то факт. Якщо вже край треба кальцію, то почніть з самого сиру, перетертого з водою. Сир - білок, сметана - жир. Разом травиться важко навіть для дорослого.
Ідеально - овочі. Кажуть, можна навіть з сирих - вони краще перетравлюються. Не знаю, ми починали з сочків і кабачків запечених, якщо не помиляюся.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Марія16 » 23 серпня 2012, 17:44

А ми з 2.5 місяців на коровячому молоці, бо від грудей відмовилася, поки було молоко то сціджувала, але потім пропало. З 3 місяців пємо по ложечці яблучного соку. З 5 місяців їмо молочні кашки з бутилочки (перемелену гречану, рисову, вівсяну і манну). Десь у понеділок плануємо помаленьку вводити картопельку. Порадьте, з чим її давати. З молочком, водою, маслом, чи саму?
Марія16 Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 15 раз.

Повідомлення Natalinda » 23 серпня 2012, 18:24

Марія16, я вроді в якійсь темці читала що ви медичну освіту маєте, хотіла запитати як яблуний сік впливає на шлунок?

Я картоплю давала споччатку розведену молочком (мій був на ГВ, тож зціджувала), якщо ви на коровячому то думаю можна тоже молочком.

Але ще можна почекати прихильників здорового харчування то вони розкажуть краще)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Сяна » 23 серпня 2012, 18:25

я картопельку давала в супчику, разом з іншими овочами... але в нас педагогічний прикорм...
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення Nymydora » 23 серпня 2012, 22:22

Я би картоплю до коров'ячого молока такій малій лялі не давала. Молоко (особливо коров'яче) - досить важка ЇЖА (не пиття) і краще його взагалі ні з чим не змішувати. Тому картоплю краще на воді. А ще краще почати з кабачка - він легше перетравлюється і корисніший, ніж картопля (менше крохмалу).
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Nymydora » 23 серпня 2012, 22:23

Natalinda написав:Але ще можна почекати прихильників здорового харчування то вони розкажуть краще)

це камінчик у мій городик? :wink: :ha: :ha: :ha:
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Прикорм

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість