Глобальні оголошення!

Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Повідомлення Tanya_Ly » 30 березня 2013, 11:29

Ми починали в 5 міс. (вже на той час були на ШВ) з овочів, як з першою так і здругою... Кабачок, бараболька, морковка, цвітна капуста ( не чекала тиждень, два дні і додавала щось нове) потім варила все разом + давала щоб наварювалась цибулька... Два тижні на овочах і потім почала додавати крупи (гречка, вівсянка, пшенична крупа, рис рідко, трохи боялась щоб запорів не було). Через 1,5 міс. купувала кролика або індюшку (пюре готове) і додавала до варених овочів по ложечці-дві.... а потім якось вже не дуже задумувалась... в 9-10 міс. борщик з дорослого столу їли.
Фруктові пюрешки з 6-7 міс.
З другою донечкою використовую готові пюре фруктові, з творожком змішую, а з першою повністю все сама робила, ні одної баночки не купляла... набагато час економить готова їжа :pardon:
Трошки практикую педагогічний прикорм, але то більше бабуся... і нічого все нормально..
Зображення
Tanya_Ly Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 63 раз.
Подякували: 71 раз.
Діти: Дві принцеси ))

Повідомлення destinyschild » 17 квітня 2013, 22:09

А ми почали з яблучка 6 січня. Потім кабачок, цвітна капуста (все морожене з літа), потім кашку. Після кашки ввела йогурт і сирочок, бо страждали запорами. А домашній йогурт таки врятував. Ось подумую може краще було б почати прикорм з йогурта (кефіра) як рекомендує Комаровський.... Хтось вводив прикорм згідно його рекомендацій?
destinyschild Офлайн

Повідомлення Inna » 17 квітня 2013, 22:36

Мій Максим сам собі вибрав прикорм... як багато мама взнавала про перший пркорм,і по Комаровському,і по всякому...У нього і досі на це все своя думка! Сказати він не вміє,а от рот закриває,відвертається...а якщо я буду наполягати-може заплакати...наш коханий Комаровський відпочиває...Нам 8.5 місяців,прикорм пробували давати з 6,але не вдалося...Почав зїдати декілька ложечок пару тижнів тому.так от молочне-кефір,йогурт,сир-ніяк не хоче,напевно запах не той для нього...Ні яблука,ні банани теж не хоче.Їсть тільки овочевий суп, додаю вже рис і гречку,і тільки не посолений.От такий вередун...
Inna Офлайн

Повідомлення destinyschild » 17 квітня 2013, 22:40

Моя дівчина спочатку все їла що давала, а тепер від овочевого супчика відмовляється, а гарбуз з гречкою за щоки наминає - солоденьке, смачненьке :) Наш педіатр казала, що є діти, котрі до 1 року не хочуть прикорму їсти :) У моєї подруги малому теж 9 місяців і схожа з ситуація - декілька ложечок з"їдає і все! Хоча банан і хлібчик любить. Ось такі гурмани ті малюки
destinyschild Офлайн

Повідомлення TaniaPicaSSo » 21 квітня 2013, 12:04

Хочу почати прикорм з гарбуза. Прочитала в темі, що багато з нього починали. Але підкажіть, як саме ви його готували. Печений чи варений - як саме готували?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення destinyschild » 21 квітня 2013, 22:14

Я зараз варю гарбуз разом з кашею. Спочатку як тільки починала прикорм (з яблука) думала що все буду пекти, бо ж так вітаміни зберігаються і краще набагато. Місяць десь я яблука пекла. А потім на тушені перейшла. Гарбуз одразу варила. Не пекла малій гарбуза.
destinyschild Офлайн

Повідомлення Dribchuk » 22 квітня 2013, 08:55

TaniaPicaSSo я спочатку запікала. Аню я спочатку не дуже привчала до солодкого то різала гарбуз кубиками, давала чуть оливкової олії і чуть морської солі і запікала прикривши зверху фольгою. Потім розминала в пюре. Потім варила разом з кашою.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення destinyschild » 22 квітня 2013, 10:34

Я оливкову олію теж в кашу давала, але давала вже як була готова. Сіль теж даю вже в готову кашу, щоб необхідні дитині елементи не випаровувалися. Тільки масло вершкове трішки проварюю з супчиком, бо все-таки магазинне. Яблучко як пекла то повністю загортала у фольгу, головне впіймати ту мить коли вже багато соку витікає. Добре якщо є маленька формочка для запікання. Dribchuk а в чому Ви пекли гарбуз?
destinyschild Офлайн

Повідомлення TaniaPicaSSo » 23 квітня 2013, 00:14

І почали ми з вареного гарбуза, пом"ятого з грудним молоком. Не плювались, і то добре :hi:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Dribchuk » 23 квітня 2013, 09:12

destinyschild я маю набір таких скляних форм для запікання, а ще коли пекла разом к картоплею та мяском то клала в горшечки (як на ченахи).
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Поперед.Далі

Повернутись до Прикорм

Хто зараз онлайн