Глобальні оголошення!

Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший прикорм: хто, коли, чим і як?

Повідомлення Natalinda » 28 серпня 2012, 22:58

Як ти там колись десь писала....не було б так смішно, якби не було так прикро((((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Shalimar » 29 серпня 2012, 01:11

Natalinda написав:Просто не розумію і не приймаю агрументації ВООЗ, коли ті ж люди які опираються на ВООЗ при пропагуванні ГВ, не опиаються на те саме ВООЗ пропагуючи антивакцинацію.
Вот я про шо!

аааааа!!!!!!
(я и за гв, и за вакцинацию)))
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення taranjka » 01 вересня 2012, 11:29

mari написав:І ще тут ніхто про це не писав,я коли годувала грудьми відчувала невимовне щастя і задоволення, а воно того таки вартує.

зачепила мене оця фраза і не виходить із голови. от чесно, таке враження, що це просто пафосна фраза (вибачай Марі якщо не так). або я така черства. першого бебіка до 1, 7 годувала (до самовідмови) і вже 10 місяців другу. я усвідомлюю, що ГВ - це веееличезна користь для дитини і для мене. але от задоволення :confused: може тому, що коли я годую, то ше шось на плиті горить, тре збудувати замок чи домалювати зайчика, тре зупинитись десь серед дороги і таки дати цицю бо інакше ніяк, чи бігти за автобусом а слінгу вже доїдають мене, чи вночі коли нарешті випадає час на мужа і в "самом інтірєсном мєстє" біжиш, бо цицю тре дати.... а як зуби лізуть і дитина годинами "висить"... звичайно так не завжди, але скоріше от таким в мене ГВ і буде асоціюватися. а не як в картинках, мама з блаженним виразом на лиці годує дитину. тим не менш, я щаслива, що годую, бо знаю, що це потрібно для дитини
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Lenysa » 01 вересня 2012, 11:37

В мене були проблеми спочатку, а тепер дійсно задоволення і для мене і для дитини, і встигаю їсти готувати і від чоловіка мене дитина не відволікає вночі, бо спить гарненько і ніби не висить постійно. бо вже їсть все.Поки що все супер, а далі буде видно , але до весни точно годувати буду, а далі буде видно, може і до 2, 5 років, незнаю, все залежить від мене, а оскільки мені приємно і дитина здоровіша,то час покаже доки буду годувати свою малютку.
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Повідомлення Vikibee » 01 вересня 2012, 12:30

А я - таки отримую НЕЗЕМНЕ задоволення, коли годую грудьми. Бо ще ніколи в житті не відчувала себе такою потрібною, як цій маленький дитинці. А ті милі оченятка, якими вона дивиться на тебе, коли хоче цицю......ні з чим не порівняти і не проміняти.....ось така у мене асоціація із годуванням грудьми....і нехай весь світ зачекає....
Моя молитва лине в Небеса! Стою я перед Богом на колінах: "Дай, Отче, миру, спокою в серця... Тебе благає щиро Україна..."
Vikibee Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 862 раз.
Подякували: 335 раз.
Діти: Дівчинка Марічка.
Синочок Гліб

Повідомлення Lenysa » 01 вересня 2012, 12:43

Vikibee написав:А я - таки отримую НЕЗЕМНЕ задоволення, коли годую грудьми. Бо ще ніколи в житті не відчувала себе такою потрібною, як цій маленький дитинці. А ті милі оченятка, якими вона дивиться на тебе, коли хоче цицю......ні з чим не порівняти і не проміняти.....ось така у мене асоціація із годуванням грудьми....і нехай весь світ зачекає....

так таки це правда
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Повідомлення mari » 01 вересня 2012, 13:55

У кожного свої відчуття при годування- я написала про свої, пафосу мені не треба.

Щодо того чи хтось розуміє як одне таке а друге інше, то я виключно свою думку тут пишу, тому не бачу хто ще писав , тому Люди, які, ти мене мала на увазі з ВООЗ????

Щодо ВООЗ, то є багато й інших організацій за грудне, я просто не мала на меті прелічувати їх усі-усі, хоч звісно це можливо зробити. В даному випадку в будь-якому разі це виключно на користь дитини. Я назвала лише цю організацію не з метою її похвалити, а тому що вони провели численні дослідження. І не факт що усе що пише ВООЗ_ ідеальне, беззапречне, єдине вірне, але у випадку грудного- поки що все гаразд.

В обморок я не падаю і не збираюсь, тому що годують різним, якби за кожного переймалась, то було б дуже сумно,я подала свою думку а також ті знання які добре знаю по цій темі, бо маю в цьому дуже хороший досвід і звісно результати. І наголосила ще грудне годування- це не лише годування.

Щодо щеплень- тут у мене досвід власний лише, все таки щепленням займаються виключно педіатри, цього я не навчаю, тому наслідків і т.і. я знати не можу, але рахую що ті вакцини які у нас завозяться не якісні, і т.д. Це питання для мене є двобічним, тим більше що за останні 2 міс. я мала нагоду побути на хорошій конференції з приводу цього. Та це абсолютно не таке ж питання як ГВ.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mari » 01 вересня 2012, 14:10

katia написав:katia написав:
Це не рідкість, знаю маму,яка в 6-7 міс.дитя годувала м'ясом і всім з загального столу.
Ні педаг.,ні педіатр. прикорму не було. Просто зразу повні порції супу з м'ясом, молока і т.п.

Введення повних тарілок їжі і несумісної з дитячим раціоном їжі, на мою думку є неприпустимим, так як діти не у змозі перетравити необхідну кількість і вязкість їжі, у звязку з невеликою кількістю ферментів яка у них наявна до 1 року часу, що призводить до невтішних наслідків.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення гра з вогнем » 01 вересня 2012, 16:11

дійсно, а де та тема про оргазми під час годування, шось знайти не можу :( :impossible:
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 01 вересня 2012, 16:21

я такої навіть не бачила ,а шо то не тільки з Марі таке бувало )?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Прикорм

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість