Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 08 червня 2013, 22:01

Дякуємо за участь у конкурсі і за вашу фантазію. Як кожен може оцінити - усі рецепти дуже різноманітні :clapping:

Якщо учасниці забули поставити картку, набрані ними бали будуть поділені на половину

Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 08 червня 2013, 22:01

flash_ka


Пиріг "Сам вдома"
Зображення

Тісто:
300 г борошна,
150 г вершкового масла або маргарину,
1яйце,
1 ст. ложка оцту,
2-3 ст. ложки молока,
щіпка солі.

На дошку насипати 150 г борошна, зробити ямку, вбити яйце, посолити,
влити оцет, молоко і замісити не, дуже круте тісто. Місити довго,
до появи пухирців.
Жир посікти на дошці з рештою борошна і замісити друге тісто.
Перше тісто розкачати, на середину покласти друге (масляне), згорнути
у вигляді конверта і легко качати від себе. Попудрити борошном,
скласти втроє і поставити на 10 хвилин на холод. Цю операцію повторити
4 рази, можна більше.

Начинка:
1 маленька пекінська капуста,
1 помідор,
1 середня морква,
200грам сиру твердого,
1 куряча грудка,
1п. соусу. (гірчиця делікатна в зернах)
1 ч. ложка кмину, сіль, перець.

М’ясо відварити і порізати кусками 2*2 см. Капусту і помідор порізати, моркву і сир потерти на дрібному терку. Додати решту і все вимішати.

Викласти на тісто і загорнути косичкою. Зверху помастити яйцем. Пекти в духовці при температурі 180 градусів 25 хв. до рум’яної скоринки.
Важливо! Час і температура може різнитись в залежності від духовки.

Смачного!!!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 08 червня 2013, 22:07

Kskz


Шпинатно-капустяний пиріг з кмином

Зображення


Начинка:
1 сер. цибулина
1 невел. морквина
головка молодої капусти 600-700гр
1 ст.л. оливкової олії
1/2 ч.л. кмину
морська сіль 1/2 ч.л.
цукор 1/2 ч.л.
чорний свіжомолотий перець щіпка


Заливка:
200 гр шпинату
3 яйця
250 гр нежирної сметани
1 ст.л муки
сіль по смаку
цукор 1/2 ч.л.


Картопляне тісто:
150 гр картоплі (вага очищеної)
70 гр масла
150 гр муки
1/2 ч.л. кмину
щіпка солі


сир (у мене пармезан) грам 30-40
1. Спочатку готуємо начинку. Ріжемо цибулю дрібно. Моркву тремо на середній терці. Тушимо хвилин 5 на 1 ст.л. оливкової олії.
Капусту шинкуємо, добавляємо, тушимо ще хвилин 10, щоб була напівготова. Добавляємо сіль, перець, цукор, кмин.
2. Шпинат миємо, грубі стебла викидаємо, ставимо в глибоку тарілу і заливаємо окропом на 1 хв, зливаємо на друшлак.
Яйця, сметану, муку, сіль, цукор поміщаємо у велику тарілку, перемішуємо, добавляємо шпинат (попередньо віджимаєм його від води) і збиваємо погружним блендером.
3. Духовку розігріваємо до 175С.
3. Картоплю відварюємо і робимо з неї пюре, добавляємо масло, мнемо, щоб не було комочків, можна добавити щіпку солі, кмин, в теплу массу добавляємо муку, замішуємо руками тісто.
4. Розкатуємо качалкою в круглий пласт. Форма у мене роз"ємна, діаметром 26см. Акуратно переносимо тісто у форму, робимо бортіки. Пару раз проколюємо вилкою тісто.
5. Викладаємо капусту, розрівнюємо, зверху поливаємо начинкою і посипаємо тертим сиром.
6. Випікаємо 35-40, при температурі 175С.
7. Перед тим, як різати на порційні кусочаки, дати постояти хвилин 15.
8. Смачного)

| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 08 червня 2013, 23:23

taranjka


Кмінники

Зображення
1 скл. сметани або кефіру
1 пач. масла
2 яйця
1 ч.л. соди
1 ст.л. кмину
1 ч.л. солі
300гр голанського сиру
борошно

Змішати всі складові, додати сир натертий на грубу тертку. Замісити тісто трохи вільніше ніж на вареники і поставити в прохолодне місце мінімум на годину. Після цього тісто тонко розкачати і вирізати формочками. Випікати 12-15 хвилин при 180*С. Кмінники смакують до бульйону, або ж до пива (тоді додати трішки більше солі).
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 08 червня 2013, 23:29

Сяна


Пиріг-гармошка з начинкою

Зображення

Інградієнти:
300 гр кисло-молочного сиру
1 скл кефіру
10 гр сухих дріждів
1 ст.л. цукру
2 ч.л. солі
600-700 гр муки
100 мл олії (в тісто і трохи для тушкування)
100 мл води (теплої, кип"яченої)
1-2 ч.л. кмину
500 гр кабачка
3 яйця (+1 для змащення)
1-2 зуб. часнику
150 гр копченого ковбасного сиру
молотий перець до смаку

Приготування:
Змішати кисло-молочний сир з кефіром і сіллю.
У теплій воді розвести цукор і дріжді. Все змішати, додати муку та олію, добре вимісити тісто і дати йому постояти в теплі.
Готуємо начинку: копчений сир натерти на грубій терці, збити яйця з сіллю, перцем і часником, змішати із сиром. Порізати кабачки кубиками, обжарити (2-3 хв), тоді додати яйцево-сирну суміш, обжарювати до готовності яєць, постійно помішуючи.
Розділити тісто на частини (10-16).
Кожен кусочок розкатати у невеликий прямокутник, поклати на середину начинку, "защипнути" тісто.
У змащене деко викладати готові частинки, швом до низу, тісно притискаючи один до одного.
Змастити верх яйцем, посипати кмином.
Випікати у духовці при 180 градусів 30-40хв.

Додаток від себе: начинку можна пробувати й іншу: грибну, м"ясну, з помідорами та перцем тощо.
Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 08 червня 2013, 23:32

flower


Солоні палички з кмином і пармезаном

Зображення


Моя доця дуже любить їх гризти. Пропорцій я не скажу точно, роблю переважно все на око)
приблизно 1 стакан води (можна молока, сироватки) + дріжджі 1/4 пачки + дрібка цукру+ сіль 1,5 ч.ложки (але тут за смаком)+ мука скільки займе (має бути густе як на вареники) +кмин+ пармезан (можна будь який інший вид сиру а можна і без сиру взагалі, смачно буде і так) + оливкова олія десь 3 ст.ложки
Все гарно замісити, розкачати і порізати на смужечки. Не потрібно чекати, щоб підходило. Можна одразу пхати у духовку. Випікати приблизно 15 хв на температурі 180-200 град.


Смачного!!!!!!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 08 червня 2013, 23:35

Anjuta


Маффіни сирні з кмином

Зображення

Інгредієнти:
мука - 300 г
розпушувач
сіль - 1/2 ч.л.
тмин - 2 ч.л.
сир твердий тертий(в мене був російський з пармезаном) - 100 г
яйця - 2 шт
олія - 60 мл
кефір - 300 мл

Приготування:
Змішати окремо сухі інгредієнти і окремо яйце. олію і кефір. Тоді з'єднати усе і швиденько перемішати. Формочки змастити олією і викласти тісто на 3/4 форми. Пекти 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові маффіни можна зверху змастити домашнім майонезом з зеленню і олівками.
Вийшли дуже смачні кекси, які чудово підійдуть на пікнік. Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 09 червня 2013, 09:32

mavpusya


Сирний пудинг

Зображення

500 гр сиру
4 ст.л. цукру
2 яйця
2 ст.л. манки
2 ст.л. крохмалю, або борошна
100 гр молока
ванілін
масло для змазки форми


Усе добро перебити в блендері. Залити у змазану форму. Випікати 40хв при 180С
Можна дадати півстакану родзинок після перебивання в блендері, або сушених ягід. Я додавала сушену чорницю і суницю.
Посипати зверху чорним кмином, насінням льону, насінням соняшника, кунжутом, або диньками, або всім по трошки. Посипання я придумала сама і мені дуже смакує.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 09 червня 2013, 18:15

Liljondr


Еклери з сиром та кмином

Зображення

Інгрідієнти
Вода— 250 мл
Сіль— 0,5 ч. л.
Масло (чи маргарин) — 100 г
Мука — 200 г
Яйця — 5 шт
Сир твердий — 150 г
Паприка— 1 ч. л.
Кмин

Робимо звичайне заварне тісто. У каструльку наливаємо воду, сипимо сіль і кладемо вершкове масло. Коли вода закипить, всипаємо борошно і ретельно перемішуємо.
Знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. По одному вибиваємо яйця, кожен раз добре вимішуючи. У готове тісто всипаємо натертий сир і паприку. Можна покласти будь-які сушені трави за смаком. А для любителів гостренького паприку можна замінити пекучим перцем. Та й кількість сиру можна змінювати за бажанням.
Далі викладаємо тісто на злегка змащене деко. Посипаємо їх кмином і, за бажанням, крупною сіллю. Ставимо в розігріту до 180 град. духовку і випікаємо до рум'яного кольору і утворення твердої скоринки. Перші хвилин 15 духовку не відкривати, інакше можуть осісти.
Ось, власне, і весь рецептик. Простенький, але смачненький.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 1. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 09 червня 2013, 18:15

Mariana


Печиво "Сирні пельмені з кмином"

Зображення

Складники:
Тісто:
сметана - 50 гр
масло - 50 гр
борошно - 0,5 стакана

Начинка:
100 гр сиру твердого або плавленого
1 варене яйце
зелень за смаком
сіль. перець, кмин

Спосіб приготування:
з сметани, масла та борошна замісити м"яке тісто, поставити на 30 хв в холодильник.
Приготувати начинку - сир, варене яйце потерти, додати зелень та спеції.
Тісто поділити на 2 частини. Розкатати тонко в коло. Одну частину покласти на пельменницю, в середину кожного пельменя покласти начинку, закрити іншим куском тіста і розтатати пельмені. Викласти пельмені на деко, змастити водою і посипати кмином. Випікати при 180 гр. 15 хв до золотистої скоринки.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей