Kskz
Шпинатно-капустяний пиріг з кмином
Начинка:1 сер. цибулина
1 невел. морквина
головка молодої капусти 600-700гр
1 ст.л. оливкової олії
1/2 ч.л. кмину
морська сіль 1/2 ч.л.
цукор 1/2 ч.л.
чорний свіжомолотий перець щіпкаЗаливка:200 гр шпинату
3 яйця
250 гр нежирної сметани
1 ст.л муки
сіль по смаку
цукор 1/2 ч.л.Картопляне тісто:150 гр картоплі (вага очищеної)
70 гр масла
150 гр муки
1/2 ч.л. кмину
щіпка солісир (у мене пармезан) грам 30-40
1. Спочатку готуємо начинку. Ріжемо цибулю дрібно. Моркву тремо на середній терці. Тушимо хвилин 5 на 1 ст.л. оливкової олії.
Капусту шинкуємо, добавляємо, тушимо ще хвилин 10, щоб була напівготова. Добавляємо сіль, перець, цукор, кмин.
2. Шпинат миємо, грубі стебла викидаємо, ставимо в глибоку тарілу і заливаємо окропом на 1 хв, зливаємо на друшлак.
Яйця, сметану, муку, сіль, цукор поміщаємо у велику тарілку, перемішуємо, добавляємо шпинат (попередньо віджимаєм його від води) і збиваємо погружним блендером.
3. Духовку розігріваємо до 175С.
3. Картоплю відварюємо і робимо з неї пюре, добавляємо масло, мнемо, щоб не було комочків, можна добавити щіпку солі, кмин, в теплу массу добавляємо муку, замішуємо руками тісто.
4. Розкатуємо качалкою в круглий пласт. Форма у мене роз"ємна, діаметром 26см. Акуратно переносимо тісто у форму, робимо бортіки. Пару раз проколюємо вилкою тісто.
5. Викладаємо капусту, розрівнюємо, зверху поливаємо начинкою і посипаємо тертим сиром.
6. Випікаємо 35-40, при температурі 175С.
7. Перед тим, як різати на порційні кусочаки, дати постояти хвилин 15.
8. Смачного)
- | +